Bu durumlarda hemen duş almanın doğru olmadığını biliyor muydunuz?
Bu durumlarda hemen duş almanın doğru olmadığını biliyor muydunuz?
Uzun süre aç kaldıktan sonra hızlı yenen yemek vücuda baskı oluşturabilir. Üstüne bir de duşa girmek kalbi zorlayabilir.
Yediklerimizin sindirilmesi için gerekli olan kan akışı duşta sekteye uğrayabilir ve bu da sağlık sorunlarına yol açabilir. Yemekten en az 30 dakika sonra duşa girmek en doğrusu.
Oysa epilasyonun banyodan sonra yapılması tavsiye ediliyor. Böylece gözeneklerin açıldığı ciltte daha kolay ve etkili uygulama yapılabilir. Ağda ve kalıcı epilasyon sonrası duş ciltte alerjik reaksiyona sebebiyet verebilir.
Yeni işlem yapılmış ciltte boyanın oturması ve iğne giriş yerlerinin iltihaplanmaması için biraz beklemek şart. Zaten 24 saat sonra kabuklanma süreci başlar ve duşa girebilirsiniz.
Her ne kadar onları operasyondan saymayanlar olsa da, cilt altına yabancı bir madde enjekte edildiği için bu maddenin yerleşmesi için biraz beklemek gerekiyor. Kısaca vücudun herhangi bir noktasına iğne girdiğinde 24 saat duş almama kuralı var.
Küveti doldurup içine oturmak, yani banyo yapmak regl döneminde tavsiye edilmiyor. Duş ise tam aksine tavsiye edilen bir şey. Sıcağa yakın suyla duş almak kasları rahatlatıp sancıları azaltır. Ayrıca kan akışını da düzenler. Reglin duşla kesilmesi bir şehir efsanesi ancak banyo için geçerli. Suyun içinde dururken suyun kaldırma kuvvetinin akıntıyı geçici olarak kesmesi çok normal.
Ancak sporu bitirip duşa koşmak vücudu ve kalbi yorabilir. En az 20 dakika bekleyerek nabzın ve tansiyonun normalleşmesi gerekli.
Oysa kuaförde zaten saçlar yıkanıyor. Eğer boya, cila gibi bir renk işlemi yapıldıysa rengin hemen akmaması için bir iki gün kadar beklemek, ilk duşlarda da sadece saç kremi kullanmak saçın parlaklığını korumanıza yardımcı olur. Duşa girmek istiyorsanız saçlarınızı toplayıp sadece vücudunuzu yıkayabilirsiniz.
Elbette bronzlaşmak istiyorsanız. Ciltte melanin üretimini artıran yöntemlerden sonra duş almak bu işlemin düzgün yapılmamasına sebep olur. Bronzlaşmak için en az 6 saat duş almamalısınız. Tam tersi bir durumda, yani güneşlendiğiniz ancak bronzlaşmak istemediğinizde hızla duş alabilirsiniz.
Masaj vücudun belli noktalarında kasları gevşetip kan akışını düzenler. Duş ise tüm vücutta kan akışını değiştirdiği için yapılan işin boşa gitmesine sebep olabilir. Masajın vücuttaki etkileri tam olarak geçmeden duş alınmamalı.Masaj içeren cilt bakımı, manikür ve pedikür gibi uygulamalar için de aynısı geçerli.
Yıldırım çarpan pek çok insanın o sırada duşta veya banyoda olduğu ortaya çıkmış. Belki modern evlerimizde başımıza böyle şeyler gelmez diyoruz ama yine de havada elektrik yükü varken duşu ertelemenin bir sakıncası yok.
Uykudan hemen önce duş almak kan akışını hızlandırır, bu da daha dinç hissetmeye sebep olur. Oysa uykudan hemen önce kan akışı yavaşlamalı ve vücut ısısı düşmeli. Uykudan hemen değil de, birkaç saat önce duş almak vücut ve kaliteli uyku için daha yararlı.
duş niye kalbi yorsun? duşta koşan mı var?
Ben yıkanmayı hiç sevmem... Rahmetli peder çocukken temizlendiğimize bir türlü inanmaz, biraderle bizi habire yıkardı. Ama direk kaynar suya yakın sıcaklıkta. O zamandan nefret ettim. Tabi yanlış anlaşılmasın düzenli banyo yaparım. Ama severek değil. Banyoya gireceğim zaman kıçımdan taş asılıyolar :)