Hepinizin Aklında Yıllardır Dolanan O Soruyu Yanıtlıyoruz: Sünnet Olmak Cinsel Performansı Etkiler mi?

Bildiğiniz üzere yıllardır pek çok insan tarafından sünnet olmanın sağlıklı olup olmadığı ve aynı zamanda 'sünnet olmak cinsel hazzı etkiler mi' gibi sorular tartışılıp duruyor. Peki gerçekten de 'sünnet olmak sağlıklı mı' ya da 'sünnet olmak cinsel hazzı ve cinsel performansı etkiliyor mu?' Buyrun içeriğe...

K12, 34

Öncelikle sünnetin bilimsel olarak aslında ne olduğunu ele alarak başlayalım.

Sünnet, penisin başı kısmı olan glansı kaplayan bir dokunun cerrahi olarak çıkarılması işlemine verilen terimin adıdır. Elbette ki bu durumun dini gerekçeleri de vardır. Bildiğiniz üzere günümüzde pek çok ebeveyn oğullarını sünnet ettirmekte.

Peki işlem nasıl gerçekleşir?

İşlem tamamen steril bir ortam gerçekleştirilmelidir. Ardından sünnet olacak kişiye lokal ya da genel anestezi verilir ve penisten sünnet derisi çıkartılır. Penisin baş kısmında yer alan sünnet derisi ayrılır ve fazladan olan deri kesilir. Bölgeye antibiyotik bir merhem sürülür ve gazlı bezle sarılır.

İşlem ne kadar sürer?

Yetişkinlere yapılan sünnet işlemi yarım saati bulurken, yenidoğan bebeklere yapılan sünnet işlemi 15-20 dakika civarında sürer.

Peki sünnet ne zaman yaptırılmalıdır?

Pek çok bilim insanı bu operasyonun yenidoğan dönemde yapılmasını tavsiye etmektedir. Bunun en büyük nedenlerinden biri de bebeklerdeki yaraların iyileşme sürelerinin kısa olması ve kanama riskinin oldukça düşük olmasıdır. Ayrıca ilerleyen yaşlarda yapılan sünnet işleminde kişiye genel anestezi verilirken erken yaşta yapılan sünnetlerde lokal yolla bu işlem uygulanır.

Sünnetten sonra ne kadar süre içinde iyileşiriz?

twitter.com

Sünnet işleminden sonra herhangi bir sargıya gereksinim duyulmaz bu nedenle ilk iki gün boyunca sünnet olmuş kişi ağrı yaşayabilir ve penis ucunda şişme ve kızarıklık yaşanması muhtemeldir. Yenidoğan bebeklerde iyileşme süreci 4 gün kadarken yetişkinlerde ya da büyük çocuklarda bu süreç 10 güne kadar uzayabilir. Sünnet olduktan sonraki 4-5 gün içerisinde banyo yapılmasında da bir sakınca yoktur.

Eğer bu belirtileri fark ederseniz hemen hekiminizle iletişime geçin:

  • İdrar yapmada zorluk

  • Yüksek ateş

  • Kanama

  • Penisten gelen kötü ya da alışılmadık bir koku

Peki sünnet cinsel hazzı etkiler mi?

Bilinen en büyük yanlışlardan biri de sünnetin cinsel tatmini azaltacağı düşüncesidir ancak sünnet böyle bir duruma neden olmaz. Hatta aksine tatmini arttırır ve boşalma kontrolünü yükseltir.

Sünnet olmak sağlıklı mıdır?

Dini gerekçelerinin yanı sıra sünnet olmanın sağlık açısından da pek çok yararı vardır:

  • Öncelikle sünnetin hijyenik bir durum olduğunun altını çizmemizde yarar var. 

  • Sünnetsiz durumlarda idrar yaptıktan sonra derinin sıyrılıp temizlenmesi gerektiğinden enfeksiyon kapma olasılığı oldukça yüksektir. 

  • İdrar yolu enfeksiyonunu en aza indirger.

  • Kısırlık riskini azaltır.

  • Ayrıca sünnet penis kanseri riskini de azaltır. 

  • HIV virüsü kapma olasılığını azaltır.

Her ne kadar sünnetin sağlık için yararlı olduğu yaygın bir görüş olsa da bilim insanları bu konu hakkında kesin bir görüş bildirmiyorlar.

Ayrıca sünnetin cinsel performansı azalttığı ve kişinin ilerleyen yaşlarda işlem sonrası komplikasyonlardan dolayı sağlık sorunları yaşayabileceği gibi görüşler de mevcut.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yolsuzluk Her Yerde! Çekya’da 16 Milyon Euroluk Yandaş Proje Gönüllü Yazılımcılar Sayesinde Bedavaya Yapıldı
Tarzan'ın Ete Kemiğe Bürünmüş Hali! 41 Yıl Boyunca Kadınların Var Olduğundan Bihaber Yaşayan Vietnamlı Adam
Aynı Sizin Ev! Öve Öve Bitiremediğimiz O Meşhur Türk Aile Yapısı Hakkında Yapılan Haklı Eleştiriler
Yaptığı Cinsel İlişki İtirafından Sonra Gündeme Bomba Gibi Düşen Nagihan Karadere’nin İnanılmaz Değişimi
Kerem Bürsin'in 'Maço Değilim Ama Geçmişte Hatalarım Oldu' Açıklaması Goygoycuların Eline Fena Halde Düştü!

Popüler İçerikler

Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
YORUMLAR
05.07.2021

Yav kardeşim iyi misiniz siz bir de sünneti iyi bir şeymiş gibi gösteriyorsunuz. Sün net bir erkeğe ampute yapmaktır. Sağlık sorunları sebebiyle hayatında ileri bir yaştan sonra ampute edilerek sünnet zarı alınmış erkekler, sünnetli değilken çok daha fazla haz yaşadıklarını söylüyorlar. Gerçekleri araştırın. Bunlar kendilerini iyi hissetmek için ortaya atılmış yalanlar. Gerçekleri bilin ki karanlık aydınlansın.

06.07.2021

benim çükümün ucunu bana sormadan kestiler arkadaş var mı bunun ötesi?

05.07.2021

Dünya erkek nüfusunun sadece %30 sünnetli bu %30un %67si müslüman. Sanırsın dünyada geri kalan %70i hiv den enfeksiyondan geberiyor ve çoğu kısır. AKPM sünnet için 'tıbben gereksiz' demiştir. Hiv in en çok yaygın olduğu yerler aynı zamanda sünnetin en fazla olduğu yerler sahra altı Afrika ülkeleridir. Avrupa'da sünnet olma çok az sayıdayken(her yıl sünnet olan erkek sayısı da azalmakta) hiv oranları da düşüktür, Türkiye'de sünnetli erkek oranı oldukça fazlayken hıv giderek hızla yayılmaktadır. Penis kanseri olasılığını azaltır denmiş kaynak olarak verilen bir şey yok; penis kanseri en nadir olan kanser türlerinden biri, yüz bin kişide bir kişide görülür ve bu kişi genellikle 50 yaşından büyüktür ve erken teşhis ile tedavisi çok kolaydır. 10 binlerce kişi sünnet olsa belki bir kaç kişi korunur sünnet olmak yerine sigara içmeyin kat kat yararlı olur.

05.07.2021

İdrar yolu enfeksiyonu aza indirgenir denmiş zaten erkek çocuklarını idrar yolu enfeksiyonu olma olasılığı %1 civarlarında 111 çocuğun sünnet ettirilmesi 1 çocuğu idrar yolu enfeksiyonundan kurtarıcak olsa da buna karşılık her sünnet ettirilen 100 çocuktan 2 tanesinde kana ve yaradan enfeksiyon oluyor. 111 çocuktan 1ini idrar yolu enfeksiyonundan koruyacağız diye 2-3 çocuğu başka türlü enfeksiyona mağruz bırakıcaz. Genel olarak olay şuna benziyor; parmağımız kangren olabilir diye parmağımızı kesmeliyiz. Ve göz kapağı olmadan göz temiz olmayacağı gibi sünnet derisi olmadan penis başı da temiz olmaz.

Hazzı %51 ila 81 arasında kaybediyor çünkü sinir uçlarını kesiyorsun ayrıyeten kafasını korumuyor muydu ? Temizliğinize ve korunmanıza dikkat ederseniz hiçbir şey olmaz .

TÜM YORUMLARI OKU (32)