Hepimizin Hünerlerini Gösterdiğini Düşünerek Farkında Olmadan Yaptığı Mutfak Hataları

Bakalım siz hangilerini yapıyordunuz? 🤔

1. Makarnayı haşlarken suyuna yağ koymak:

Birçok insan makarnayı haşlarken suyuna yağ ekler. Bunu yapmalarının ise iki temel sebebi vardır. Bunlardan ilki suyun taşmasını engellemek, ikincisi ise makarnaların birbirine yapışmasını engellemektir. Fakat bu işlem aslında düşündüğünüz kadar iyi bir fikir olmayabilir. Eğer makarnayı bir sos ile tüketmeyi düşünüyorsanız, suyun içine eklediğiniz yağ, makarnanın sosu çekmesini zorlaştıracaktır.

2. Makarnayı süzerken suyun altında tutmak:

Makarnaları pişirdiğimizde çoğumuz suyunu süzdükten sonra soğuk suyun altında tutarız. Bunu yapmamızdaki en büyük neden de makarnaların yapışmasını engellemektir. Fakat eğer makarnalar pişerken sosunuzu hazırlayıp bu sosa 1-2 kaşık makarna suyundan koyar ve makarnaları soğuk suya sokmadan bu sosa eklerseniz daha lezzetli bir yemek elde etmiş olursunuz.

3. Makarnayı pişirirken karıştırmakta çok geç kalmak:

İlk maddede bahsetmiş olduğumuz gibi suyun içine yağ koymadığınızda makaralarınızın birbirine yapışacağını düşünüyor olabilirsiniz. Bu durumu engellemenin en iyi yolu ise makarnalarınızı düzenli olarak karıştırmaktır.

4. Etin buzunu çözmeden pişirmeye çalışmak:

Et pişirmenin belki de en önemli püf noktası etinizi oda sıcaklığına getirmektir. Eğer bunu yapmazsanız yemeğinizi yakma olasılığınız çok yüksektir.

5. Pişirdiğiniz eti dinlendirmeden kesmek:

Pişirdiğiniz eti belki de en lezzetli tarafı ortasında biriken suyudur. Bundan dolayı da parçalara ayırmadan önce biraz dinlendirmeniz etin suyunu çekmesine olanak sağlayacağından daha lezzetli bir hale dönüşmesine yol açacaktır.

6. Pirincin demlenmesine izin vermemek:

Risotto yapmadığınız sürece yaptığınız pilavın demlenmesine izin vermeli ve karıştırmamalısınız. Eğer karıştırırsanız lapa gibi bir kıvam elde edersiniz.

7. Pilavı demlenmeye bıraktıktan sonra kapağını sürekli açmak:

Pilavın suyunu çekmesini beklemeden sürekli tencerenin kapağını açarsanız, pilavınızın kurumasına neden olursunuz.

8. Balığı pişirmeden önce nemini almamak:

Balığınızın suyu olursa ve pişirdiğiniz tavanın sıcaklığını kontrol edemezseniz balığı yakma olasılığınız oldukça yüksektir.

9. Salata malzemelerini ıslak bırakmak:

www.youtube.com

Yeşilliklerinizi yıkadıktan sonra mutlaka kuruduğundan emin olmalısınız. Aksi halde yeşillikleriniz söner ve çamur gibi bir kıvama sahip olur.

10. Patates püresi yaparken soğuk tereyağı eklemek:

Unutmayın sıcak patateslerin üzerine soğuk bir ürün koyduğunuzda birbirine karışmasını zorlaştırmış olacaksınız. Bu yüzden koyacağınız tereyağını eritin ve üzerine ekleyerek karıştırın.

11. Tencereye olması gerekenden çok daha fazlasını koymak:

Çok fazla insana yemek yapıyorsanız büyük bir olasılıkla bu hataya düşüyor olabilirsiniz. Tencerenizin alabileceğinden daha fazla gıdayı eklemeye çalıştığınızda yemeğinizi kurutur ve etinizi nemlendirirsiniz.

12. Sarımsağı erken koymak:

Sarımsak çok hızlı yanan bir yiyecek olduğundan dolayı eğer erkenden yemeğinize koyarsanız bütün aromasını kaybedersiniz.

13. Tavayı önceden ısıtmamak:

Herhangi bir şeyi pişirmeden önce tavayı mutlaka en az 2-3 dakika öncesinden ısıtmaya başlamalısınız. Aksi halde hem yemeğiniz daha geç pişer hem de kızartmak istediğiniz yiyecekler haşlanmış gibi bir sonuç ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

14. Türlü/rosto yapmadan önce patatesleri pişirmemek:

Eğer patateslerinizi önceden pişirmezseniz büyük bir olasılıkla dışlarını yanmış ve içlerini çiğ bulacaksınız...

Peki sizin bildiğiniz püf noktaları var mı? Yorumlarda buluşalım...

Popüler İçerikler

Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
YORUMLAR
30.03.2020

Makarnayı süzmeden yapınca daha lezzetli ve vitaminli oluyor. Kabukları soyulup küçük doğranmış domatesi az suyla yumuşayıncaya kadar pişiriyorum. Sonra içine makarnaları öyle atıyon, karıştırıp üzerine 1 cm geçecek kadar kaynar su. Kısık ateşte. Pişince soğumadan yemek gerekiyor.

31.10.2020

acıktım...

TÜM YORUMLARI OKU (4)