Hepimizin Her Gün Yanlış Yaptığı Fakat Yanlış Olduğunu Bilmediğimiz 27 Davranış

Gün içerisinde, günün akışına göre onlarca farklı şeyi yapmak zorunda kalırız. Bazen konu üzerine hiç düşünmeden, alışılagelmiş biçimde yaparız işlerimizi. 

Peki, acaba yaptıklarımız ne kadar doğru, ne kadar yanlış? 

Gelin şimdi bunlara bakalım...

1. Yanlış Yemekleri Yiyoruz

Şekerli ve işlenmiş yiyecekler hayatımızda çok yer edinmiş durumda. Bunun yerine tahılları tercih etmeli, meyve ve sebzelerinizi sadece taze reyonlardan satın almalısınız. 

Ayrıca yağlı şeyler yemenin kötü olduğunu düşünüyoruz ama yememiz gereken bir sürü iyi yağ var. (Avokado, zeytinyağı vb.)

2. Yanlış Antrenman Yapıyoruz

Gün boyunca daha fazla kalori yakmak için sabah saatlerinde spor yapıyoruz. Böyle yapsak bile, kendimizi interval antrenmanlarla zorlamıyoruz ve kas kazanamıyoruz. 

Öncelikle interval kardiyoyu hayatınıza dahil edin. Rutini karıştırmıyoruz ama her hafta aynı şeyleri yapıyoruz. Sağlıklı aktiviteleri aynı programa dahil etmiyoruz. (Ağırlık kaldırma, kettle bell, pilates, koşu, bisiklet, topla olan herhangi bir spor, yoga)

3. Yanlış Şeyleri Giyiyoruz

Neleri giymeniz gerektiğine değil, neleri giymemeniz konusuna eğilin ve sizi iyi gösterecek kıyafetlerle, örneğin şişman gösterecek kıyafetler arasındaki ayrımın farkına varın.

4. Yanlış Oturuyoruz

Eğer bir bacağınız diğerinin üzerinde oturuyorsanız (sağ solun üstünde ya da tam tersi), vücudunuz bir yana doğru eğilecektir ve bir noktadan sonra bunu düzeltmek için çalışmanız gerekecektir. Yanlış oturuş şekliniz bir zaman sonra vücudunuzun şeklini de bozacaktır.

5. Yanlış Bakıyoruz

Bilgisayarla ilgilenenler genellikle sadece öne doğru bakarlar. Ufka veya çevreye bakmayız ve göz kaslarımız zayıflar. Bu da bir süre sonra görme kalitemizi önemli ölçüde sekteye uğratır.

6. İnsanları Dinlemiyoruz

Başkalarına cevap verebilmek için dediklerini dinliyoruz. Buna karşın gerçekten duymak ve karşınızdakiyle iletişime geçebilmek için dinleyin.

7. Çok Fazla Pinekliyoruz

Gün boyunca aktifliği korumak önemlidir. Yapılacak en kolay şey, günlük hayatımızda rahatlıkla uygulayabileceğimiz merdivenleri kullanmaktır. Otobüsten birkaç duran önce inin. Su içmek için bir nokta belirleyin ve birkaç saatte bir oraya gidin.

8. Yanlış Uyanıyoruz

Uyumadan önce pozitif düşünmeye çalışın. Sabah için niyetinizi belirlemeden uykuya dalmamaya çalışın. Uyumadan önce minnettar olduğunuz üç şeyi düşünün.

9. Aniden Kapanan Sekmeyi Yanlış Açmaya Çalışıyoruz

Eğer yanlışlıkla bir sekmeyi kapattıysanız onu tekrar bulmak için geçmişte aramaya gerek yok. Tek yapmanız gereken CTRL + Shift + T.

10. Plastik Şişeleri Yanlış Atıyoruz

Önce şişeyi sıkın sonra kapağı kapatın. Böylece şişe, çöpte daha az yer kaplayacaktır.

11. Arabalarımıza Yüksek Oktanlı Benzin Koyuyoruz

Yüksek oktanın bazı yüksek sıkıştırma oranlı motorlar haricinde hiçbir avantajı yoktur.

12. Montlarımızı Yanlış Yerlerde Giyiyoruz

Soğuk havada insanlar tren, araba gibi kapalı yerlerde çok uzun süreli olarak mont giyiyor. Bu da vücudumuzun ısısının düşmesine sebep oluyor ve bu da tekrar soğuk bir alana girdiğimizde montun ısıtma etkisini düşürüyor.

13. Sifonu Yanlış Çekiyoruz

Tuvalet kapağı açıkken sifonu çekmek pek de akılıca değil; bu kirli su taneciklerinin etrafa yayılmasını sağlıyor ve ve bu tanecikler saatlerce havada asılı kalıyor. Eğer tuvaletin hemen yanında diş fırçanız var ise ve kapak açıkken sifonu çekiyorsanız, dişlerinizi tuvaletin içinde ne var ise onunla fırçalıyorsunuz demektir. Gerçekler bu maalesef.

14. Yumurtaları Yanlış Kırıyoruz

Yumurtaları kabın kenarında kırıyoruz, bu da kırdığımızda içine küçük parçalar kaçmasına sebep olabiliyor. Bu yüzden yumurtaları düz bir yüzeyde kırdıktan sonra kabın içine dökün.

15. Tavuk Kanatlarını Yanlış Yiyoruz

Tavuk kanatlarını yerken olduğu gibi yemeye başlıyoruz ve en sona kemiği bırakmaya çalışıyoruz. Bunun yerine küçük kemiği tutun, sağa sola çevirin ve çekin. Kemik çıkacak ve geriye et kalacaktır.

16. Tişörtlerimizi Yanlış Çıkartıyoruz

Tişörtlerimizi en altından tutup kafamızın üzerinden geçirmeye çalışıyoruz. Bunun yerine sağ elinizle sol koldan tutun, ileriye doğru çekin ve kafanızın üzerinden geçirerek çıkartın.

17. Diyet Kolaları Şekersiz Diye İçiyoruz

Diyet kolaların içinde yapay tatlandırıcılar vardır ve bu tatlandırıcılar insülini harekete geçirir. İnsülin harekete geçince bu vücudunuz tarafından 'sonrası için yağ depola' olarak algılanır. Tebrikler, bütün bir Big Mac'i depoladınız.

18. Nemlendiricileri Yanlış Kullanıyoruz

Nemlendiricileri ovalayarak kullanıyoruz. Böyle yapmak yerine hafifçe uygulayarak kendi kendine emilmesini sağlamalıyız.

19. Ayakkabılarımızı Yanlış Bağlıyoruz

Ayakkabılarımızın bağcıklarını yere paralel olarak bağlamıyoruz, bu da onların daha kolay çözülmesini sağlıyor.

20. Patatesleri Yanlış Soyuyoruz

Patatesler soyucu olmadan da soyulabilir. Patatesleri pişene kadar sıcak suda bekletin, sonra soğuk suyun içine atın ve kabuklarını soyun.

21. Mikserleri Yanlış Yıkıyoruz

Bir mikseri temizlemek için asla ovmayın. Bunun yerine içine biraz yıkama suyu koyun ve mikseri çalıştırın. Kendi kendine temizlenecektir.

22. Büyük Tuvaletimizi Yanlış Yapıyoruz

Bilimsel olarak büyük tuvaletimizi de yanlış yapıyoruz. Oturarak tuvaletimizi yapmak vücudun doğal biçimde gerçekleştirebileceği bir pozisyon değil. Çömelerek tuvalet yapmak rektumun daha düz durmasını sağlıyor. Böylece daha hızlı ve kolay bir geçiş sağlıyor. Oturduğunuz zaman ise puborectalis kası rektumu baskılıyor, bu yüzden yapılmasını istediğimiz görevi yerine getirmeyi zorlaştırıyor.

23. Tokayı Yanlış Takıyoruz

Kadınlar saçına tel toka takarken ya da topuz yaparken tel tokayı yanlış takıyor.

24. Kulaklıkları Yanlış Takıyoruz

Kulaklıkları, kulağı saracak şekilde takmalısınız.

25. Pizzayı Yanlış Tutuyoruz

Pizza yerken, pizza dilimini U şekli alacak şekilde, kıvırarak ve dökülmeyecek şekilde tutun.

26. Elmayı Yemeye Yanlış Yerden Başlıyoruz

Birçok insan elmayı yandan başlasa da yemeye, doğru olan yol elmanın üstünden başlayarak altına doğru giderek yemektir.

27. Yanlış Squat Yapıyoruz

Squat yaparken, kalçalarınız diz seviyesine en az paralel olacak kadar çökmelisiniz. Aksi takdirde kalçalarınız gerekli verimi alamaz ve dizlerinizin üstüne çok fazla yük biner.

Popüler İçerikler

İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı
Mauro Icardi'den Olay Wanda Nara Paylaşımı: ''Evimde 2 Saat Boyunca Beni Taciz Etti''
Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi