Hepimizin Evde Çok Kolay Bir Şekilde Uygulayabileceği 13 Diş Beyazlatma Yöntemi

Herkes dişlerinin inci gibi beyaz olup parlamasını ister. Peki diş nasıl beyazlatılır? Ancak birkaç noktaya dikkat çekmek istiyoruz. Dişlerin uzun süre bembeyaz olma şansı pek yok. Çünkü dişimizin asıl rengi de tam bir beyaz değil. 

Anında diş beyazlatma evde olur mu? Evde uygulayabileceğiniz yöntemler nelerdir? Karbonat işe yarar mı? Bitkisel çözüm var mı? Kalıcı diş beyazlatma yapabilir miyim? Eğer bu soruların cevabını arıyorsanız yazımızı okumaya devam edin. Çünkü 'Nasıl Yapılır?' sorularının cevaplarını bir araya getirdik.

Evde kullanılan yöntemlerin çoğunda asit özelliği taşıyan maddeler var. Asit lekeleri silmesinin yanı sıra diş minesine zararda verebilir. Bu yüzden, bu yöntemlerin haftada en fazla 2 kere kullanmanız tavsiye ediliyor. Herhangi bir hassasiyet durumunda da uygulamayı bırakmalısınız. Bu yöntemler diş temizliği ve evde diş temizleme konusunda da size faydalı olacaktır. Yine de daha sonra başka bir problemle karşılaşmamak için dişçinize danışmanızda fayda var.

1. Günde en az iki kere kullanın: Diş Macunu

Ağız ve diş sağlığı için, temizlik için, sağlam kalmaları için öncelikle sabah kalkınca ve gece yatmadan önce dişlerinizi fırçalamalısınız. 

Beyazlık istiyorsanız, beyazlatıcı özellikli bir sürü diş macunu var. Bunlardan birini seçerek kullanabilirsiniz.

2. En çok bilinen yöntem: Limon ve Karbonat

Yapılışı:

Bir çay kaşığı karbonatın içine limonun suyunu sıkın ve köpürene kadar karıştırın. Ardından temiz bir diş fırçasıyla uygulayın.

Asit özelliği taşıdığından bu yöntemi haftada en fazla 1-2 kere tekrarlamalısınız.

3. Renk açıcı özelliği sayesinde: Karbonat

Karbonat doğal renk açıcı özelliğe sahiptir. Haftada 2-3 kere uyguladığınız zaman rengin açılacağına şahit olacaksınız.

Yapılışı:

Islattığınız diş fırçanızı karbonata batırın ve dişlerinizi yavaşça fırçalayın.

4. Hem beyazlatıyor hem de temizliyor: Softa Tuzu

Karbonat kadar renk açtığı görülmese de, evde kullandığınız softa tuzuyla dişlerinizi fırçalarsanız hem rengin biraz açıldığını göreceksiniz hem de tuzun anti bakteriyel özelliği sayesinde ağzınızdaki bakterilerden kurtulmuş olacaksınız.

Yapılışı:

Islattığınız diş fırçanızı tuza batırın ve dişlerinizi yavaşça fırçalayın.

5. Önce sarı lekeleri yok ediyor, sonra beyazlatıyor: Karbonat, Tuz ve Sirke Üçlüsü

Karbonatın ve tuzun beyazlattığını biliyoruz. Bununla beraber elma sirkesi de diş minesi üzerindeki sarı lekeleri çıkarmak konusunda çok iddialı. 

Yapılışı:

3 maddeden de 1 çay kaşığı alarak bir kapta karıştırın. Ardından temiz bir diş fırçasıyla uygulayın.

6. Hem beyazlatır hem de ferahlatır: Karbonat, Tarçın ve Adaçayı Karışımı

Beyazlatma görevini karbonat üstlenirken, tarçın ve adaçayı ağız içindeki bakterileri öldürmek ve ağzı temizlemekle görevliler.

Yapılışı:

Dişlerinizi fırçaladıktan sonra, havanda dövdüğünüz adaçayını 1 çay kaşığı karbonat ve tarçınla karıştırın. Islattığınız fırçanızı bu karışıma batırdıktan sonra dişlerinize uygulayın.

7. Plak oluşumunu önler ve beyazlatır: Çilek

Çilek, yüzeydeki zorlanmaları yok eden ve plak oluşumunu önleyen malik asit (beyaz, kristal yapılı, katı asit) içeriyor. Bununla beraber lif bakımından zengin olan çilek, ağzın içini temizler, zararlı bakteri ve mikroorganizmalardan yok eder.

Yapılışı:

Çileği çatalın arkasıyla ezerek püre haline getirin ve diş fırçasıyla uygulayın. Asit içerdiği için haftada 2 defadan fazla uygulamayın.

8. Herkes en az bir kere denemiştir: Muz Kabuğu

Potasyum, magnezyum ve manganez miktarı bakımından zengin olan muz kabuğunu diş beyazlatma yöntemi olarak kullanabilirsiniz.

Dişlerinizi fırçaladıktan sonra muz kabuğuyla 2 dakika dişlerinizi ovun ve macunsuz bir fırçayla dişlerinizi muzdan arındırın.

9. Anti bakteriyel özelliğiyle çürüklerle savaşır: Gliserin

Anti bakteriyel özelliğiyle bilinen gliserin, hem dişlerinizi beyazlatacak hem de ağzınızdaki mikropları öldürerek çürümeye karşı gelecektir.

Yapılışı:

Dişlerinizi fırçaladıktan sonra birkaç damla gliserini dişlerinize uygulayın.

10. Mikropları öldüren ve lekeleri çıkaran ikili: Defne Yaprağı ve Portakal

Tüm diğer C vitamini içeren meyveler gibi portakalda dişleri beyazlatıyor. Defne yaprağıysa mikropları öldürüyor.

Yapılışı:

Un haline getirdiğiniz kuru defne yapraklarıyla rendelediğiniz portakal kabuğunu karıştırın. Sonuç gerçekten etkili.

11. Hem anti bakteriyel hem de antiseptik: Neem Yaprağı

Neem yaprağı doğal anti bakteriyel ve antiseptik özelliklere sahip. Bundan dolayı diş beyazlatma ve ağzı temizleme konusunda oldukça iddialı. Neem yapraklarını macun haline getirmek istemiyorsanız, çiğneyebilirsiniz. Eğer çiğnemek istemiyorsanız neem yağını diş macununuza ekleyebilirsiniz.

12. Doğal ürünler işe yaramayınca 2. alternatif: Beyazlatıcı Bantlar

Eczanelerde ve bazı kozmetik ürün satan mağazalar da satılan bu ürünler, dişteki lekeleri giderdiğini ve rengini açtığını iddia ediyor. Ama kullanmadan önce bir dişçiye danışmakta fayda var.

13. Dişinize zarar veren ve rengini koyulaştıran şeylerden uzak durun: Çay, Kahve Sigara...

Kahvesigara gibi ürünler çok kullanıldığı takdirde dişlere zarar verip, mine üzerinde lekelenmelere yol açıyor. Bunlardan uzak durursanız dişleriniz çok daha beyaz kalacaktır.

Dolayısı ile diş beyazlatma oldukça hassas bir işlem ve üzerinde durulması, uzman kontrolünde yapılması gerekiyor.

Peki dişleri beyazlatma konusunda alanında uzman diş hekimleri ne diyor?

Diş Hekimi Onur Öztürk, bu yöntemlerin dişleri beyazlatmak için kullanıldığını ama birçoğunun dişlerde yıpranmaya neden olabileceğini söylüyor.

Çünkü; halk arasında işe yaradığı düşünülen bu tip evde uygulanan diş beyazlatma yöntemleri dişlerinize kalıcı zarar verir ve modern diş hekimliğinde maalesef yeri yoktur.

Diş beyazlatma hakkındaki daha fazla bilgiye, sıkça sorulan sorulara buradan göz atabilir kendi sorularınız varsa onları da iletebilirsiniz.

Popüler İçerikler

Montella Görevini Bırakırsa A Milli Takım'ın Başına Kim Geçmeli?
Zoru Başardık: Karadağ'a Üç Puan Hediye Eden Milli Takım'a Gelen Tepkiler
Ayliz Duman Çok Sade Kaldı: Miss Universe 2024'te Gelmiş Geçmiş En Çarpıcı Ulusal Kostümler Giyildi!
YORUMLAR

ya nasıl bir öneri bu? haftada iki kez karbonatla fırçalasak diş minesi diye bir şey kalmaz. Nasıl kafadan böyle şeyler önerebiliyorsunuz uzmana falan danışmadan . Bunları ciddiye alıp uygulayacak insanlar var.

07.04.2017

Açılın ben diş hekimiyim... beyazlatıcı diş macunlarını bile kullanmayın. içerisindeki büyük çizici partiküller diş minesini aşındırarak ilk etapta beyazlatmış gibi göstersede uzun vadede dişte hassasiyet ve daha kolay ve kalıcı renklenme yapıyor. Dişler kendi doğal renginden bleaching dediğimiz kimyasal beyazlatma haricinde değişmez. bleaching yaptırdıktan sonra da içilen çay sigara ve kahve dişte daha çok renklenmeye sebep olur. yani her yazılana inanmayın kafanıza göre tedavi uydurmayın. ayrıntılı bilgi tüm diş hekimi kliniklerinde.

09.04.2017

Dün bleaching tedavisinin 1. seans'ını yaptık. Her ne kadar çok ihtiyacım olmasa da diş taşı temizliğinden sonra bir de beyazlatmayı deniyim diyerek yaptırdım. Alt dişlerde gözle görülür fark oluştu. Ancak köpek dişlerinde pek bir fark oluşmadı. 2. seans haftaya bakalım ne olacak. Ayrıca çay ve kahve yi hayatımdan çıkarmak çok zor olsa da verdiğim parayı hakettmesi için bunu yapacağım. Şimdi de kendimi süt'e verdim, doktoruma sormayı unuttum. Süt'ün bir zararı yoktur umarım dişlere...

20.08.2019

denedim karbonat ve lımonu gercektende beyzlatı ınanmadım

TÜM YORUMLARI OKU (31)