Hepimizin Bayıla Bayıla Uyguladığı Bazı Saç Bakım Klişelerinin Aslında Ne Kadar Zararlı Olduğunu Nedenleriyle Açıklıyoruz

#4 Birçok kadının belki de en çok merak ettiği soru olabilir...

1. Saçınızı yıkama sıklığınız yanlış olabilir!

Birçoğumuz saçımızı her gün yıkıyoruz. Özellikle de birçok kadın saçını her gün yıkamasa bile yıkamadığı günler kuru şampuan kullanmayı tercih ediyorlar. Fakat sanılanın aksine saçı her gün yıkamak saçın çabuk kirlenmesine yol açmıyor ama bu noktada kullanılan şampuan oldukça önem arz ediyor. Saçınızı normal bir şampuan ile her gün yıkayabilirsiniz fakat uzmanlar ayda bir kez olmak koşuluyla derinlemesine temizlik yapan şampuanları kullanmanızı öneriyorlar.

2. 'Saçlarım neden oluk oluk dökülüyor?'

Bu soruyu yanıtlamaya en baştan başlayalım. Öncelikle saçını kestirmek bu durumun bir çözümü değildir. Dönemsel olarak bu dökülmelerin olması oldukça normaldir. Buradaki önemli nokta bunun dönemsel mi yoksa sıra dışı bir durum olup olmadığını saptamaktır. Eğer bunun sıra dışı bir durum olduğu kanısındaysanız mutlaka bir kuaföre bu durumu danışın ve bahsettiğimiz şu adımları takip edin:

Beslenme düzeninize içinde C vitamini olan besinler ekleyin.

Kafanıza ısı veren maskeler asla yapmayın. Örneğin karabiber ve hardal karışımı oldukça sık uygulanan bir maske olsa da aslında oldukça zararlıdır ve durumu daha da kötü bir hale getirebilir.

www.youtube.com

Saç uçlarınızı özel tonik ve yağlarla besleyin. Saç dökülmesini engelleyen şampuanların çoğu sanılanın aksine işe yaramaz.

Düzenli olarak kafatasınıza ve boyun bölgenize masaj yaparak kan dolaşımızı hızlandırın.

3. Peki saçlarımız birbirine neden dolanır?

Bunun aslında birçok nedeni olabilir ama büyük bir çoğunlu kötü alışkanlıklardan kaynaklanır. Örneğin parmağınızla sürekli saçınızı doluyor olmanız bu durumu tetikliyor olabilir. Saçınızın dolanmasının bir diğer nedeni ise saçın kuru olmasıdır. Böyle bir durumla karşı karşıyaysanız saçınızı mutlaka nemlendirici bir serum ile nemlendirin. İnce telli saçları olanların en büyük kabuslarından biri olan bu durumda şampuan seçimi de oldukça önemlidir. Saçınızı kurutmayan şampuanlar tercih etmeniz sizin yararınızı olacaktır.

4. Saç botoksu gerçekten gerekli mi?

Saç botoksu ve keratin bakımı birbirlerinden farklı iki uygulama olsa da genellikle birbirleriyle karıştırılırlar. Saç botoksu saçı onarmak için yapılır fakat bu onarma durumu saçın dış kısmı için geçerlidir. O yüzden annelerimizin de dediği gibi yediğimiz içtiğimize mutlaka dikkat etmeliyiz. Ayrıca saç botoksunu bir uzmana yaptırmazsanız saçınızın yanma olasılığı da çok yüksektir. Ayda ya da iki ayda bir bu işlemi yaptırmak saçınıza oldukça iyi gelecektir. Her ay onlarca saç ürünü almak yerine bir uzmana bu işlemi yaptırmak büyük bir olasılıkla sizin için daha yararlı olacaktır.

5. 'Su, saçımın yapısını bozar mı?'

Suyunuz olması gerekenden daha beyaz akıyorsa bu kireçli olduğu anlamına gelebilir. Bu şekilde de kalsiyum ve magnezyum tuzları saçlarınızda yavaş yavaş birikir ve bukleleriniz cansız ve kırılgan hale gelir. Aynı zamanda kepek problemi veya egzaması olanlar için de oldukça risklidir. Saçı boyalı olanlar için de kireçli su zararlıdır. Boyanın daha çabuk akmasına neden olur ve bir sonraki boyamanızda soğuk bir ton tutturmanız daha zor bir hale gelir. Bu sorunu şu şekilde çözebilirsiniz:

Duş başlığınıza mutlaka bir filtre takın.

Saçınızı olabildiğince sıcak suyla yıkamaya çalışın. Tabii eğer suyunuz kireçliyse!

Saçınızı mutlaka nemlendirin ve nemlendirici özellikli saç maskeleri uygulayın.

www.youtube.com

6. 'Şampuan kullanmak saça gerçekten zarar verir mi?'

Şampuan alırken, birçok insan “doğal” bileşime dikkat eder ama çoğumuz SLS'nin (sodyum lauril sülfat) ne olduğunu bilmiyoruz. Sülfatın sürekli kullanımı tahrişe, kuruluğa, kaşıntıya, alerjik reaksiyonların gelişmesine ve saç dökülmesine neden olabilir. Bu madde saçın sünmesine neden olur çünkü saçtaki kontaminasyonu azaltır ve aynı zamanda cildin doğal koruyucu bariyerine de zarar verir. 'Sülfat içermeyen şampuanları çok denedim ama asla kullanamıyorum' diyenler pes etmemeliler. 2-3 kullanımdan sonra aradaki farkı göreceklerdir.

Saçınıza zarar vermeyen bileşenler şunlardır:

  • Lauril glukozit (Hindistan cevizinden yapılan bir glikoz ürünü)

  • Desil glukozit (Mısır nişastası ve hindistan cevizi yağından yapılır.)

  • Sodyum lauril sülfoasetat (Hindistan cevizi yağından yapılır.)

  • Sükroz laurat ve sodyum lauroil sarkosinat

7. 'Islak saçla uyumak zararlı mıdır?'

Sakın ama sakın ıslak saçlarla uyumayın. Çok yorgun olsanız bile en azından biraz kurutun. Aksi takdirde, sabah saçınızı şekillendiremez veya köklerde gerekli hacmi veremezsiniz. Ayrıca ıslak saç bakteri ve mikroorganizmaların çoğalması için adeta bulunmaz bir hint kumaşıdır. Sonunda kepek, kaşıntı veya diğer kafa derisi sorunları ile karşılaşabilirsiniz.

8. Erkeklerin kellik hakkında yanlış bildikleri:

Hadi gelin teker teker inceleyelim:

1.Hurafe: 'Kellik merhemler, kremler ve ilaçlar ile tedavi edilebilir.'

Gerçekten işe yarayan çok az sayıda ilaç vardır ve bunlar sadece bir doktor tarafından önerilirse kullanılmalıdır. Bu ilaçlar kelleşen bölgelerde tekrar saç çıkması için kullanılmaz, aksine saç dökülmesini durdurmak için kullanılır.

2.Hurafe: Saç ekimi işe yarar.

Ekilen saçın sonsuza kadar sizinle kalacağının bir garantisi yoktur. Bir süre sonra tekrar kelleşebilirsiniz.

3.Hurafe: Kel olduğunuzda saç kesimine para harcamanıza gerek kalmaz.

Kel erkekler kafalarını 5-7 günde bir tıraş ederler. Genetik anlamda olanlar bunu her 3 günde bir yaparlar veya lazer epilasyonu tercih ederler. Bunun dışında, cildi nemlendirmek için özel ürünler kullanmak zorundalardır.

Sizin yaptığınız yanlışlar neler? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Bu Güneşli Günlerde Saçlarınızın Yıpranmasını ve Dökülmesini Engelleyecek 21 Yaz Bakım Ürünü
Tartıda Bir Türlü Atlayamadığınız O Eşiği Geçebilmek İçin Uygulayabileceğiniz Zayıflama Tüyoları
Sizi Olduğunuzdan Çok Daha Genç Gösterecek 15 Süpersonik Güzellik Tüyosu

Popüler İçerikler

AK Partili Mücahit Birinci’den Şebnem Bursalı’ya Sert Tepki: “Partiden Defolup Gitsin”
Fatih Altaylı'dan AK Partili Şebnem Bursalı'ya İğneleyici Yazı: "Istakoz Kuru Yenmez, Şarap Ne İçtiler Acaba?"
Bayramda Maziye Dalan Kullanıcılar Anne ve Babalarının Haset Ettiren Tanışma Hikayelerini Anlattı!
YORUMLAR
08.07.2020

Ya saçını sabunla yıkayan var mı? Küçükken annem yıkıyordu ancak kendim yıkanmaya başladığımda bırakmıştım. Ortaokul zamanı bir deneyeyim dedim saçıma sabun değil de çamur sürmüşüm gibi oldu. Üzerine kaç kat şampuan sürdüm ama hiçbir işe yaramamıştı.

14.07.2020

Sabunun ph’ı çok yüksek saç derin için zararlı olabilir bence sülfatsız şampuanlarla çok daha iyi bi sonuç elde edebilirsin

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ