Hepimiz Suçluyuz: Ünlü Deniz İneği 'Meryem' Midesindeki Plastiklerin Kanını Zehirlemesinden Dolayı Öldü

Tayland'da birkaç ay önce kurtarılan deniz ineği (dugong), midesindeki plastik kalıntılarının neden olduğu enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetti.

Meryem adı verilen deniz ineği, Nisan ayında Tayland'da bir sahile vurmasının ardından kurtarılarak korumaya alınmıştı.

Deniz ineği, kendisini kurtaran dalgıçlara "sarıldığı" fotoğrafının sosyal medyada yayılmasıyla, dünyaca tanınır olmuştu.

"Midesindeki iltihabın kanını zehirlemesi sonucu hayatını kaybetti"

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, 8 aylık deniz ineği bir hafta önce hastalanmış ve yemek yemeyi kesmişti. Meryem'in müdahalelere rağmen, Cumartesi gece yarısı hayatını kaybettiği açıklandı. Trang bölgesi su parkı müdürü Chaiyapruk Werawong 'Meryem midesindeki iltihabın kanını zehirlemesi sonucu hayatını kaybetti' dedi.

"Doğayı korumamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor"

Meryem'e yapılan otopside midesinde biri 20 cm uzunluğunda bazı plastik parçaları bulundu. Deniz ineğinin tedavisiyle sorumlu veterinerlerden Nantarika Chansue 'Meryem'in ölümü hepimizi çok üzdü, ama bu bize nesli tehlikedeki hayvanları kurtarmak için doğayı korumamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor' dedi.

Ayrıca bakınız 👇

Türleri Yok Etmeye Devam Ediyoruz: Midesinde Yaklaşık 6 Kilo Plastik ile Ölü Bulunan Balina
Su Kirliliği Aldı Başını Gidiyor! Yuttuğu Plastik Poşetler Yüzünden Ölen Balina
Plastikle Yok Olan Bir Okyanus! İngiliz Dalgıcın Bali Kıyılarında Çektiği Çarpıcı Görüntüler

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
18.08.2019

Al bir tane daha "Hepimiz suçluyuz" haberi. Hayır arkadaşım biz suçlu değiliz. Her durumda yok "insanlığımızdan utandık", yok "hepimiz suçluyuz" derken ESAS SUÇLULARI göz ardı ediyorsunuz. Esas suçlu sistemi böyle kuranlar ve devam ettirenler. Bizde olsa olsa bu sisteme ses çıkartmamanın suçu olabilir ki ses çıkartıyoruz. Şu haberi suç bizde diye değil de, belediyeler neden hala geri dönüşüm noktaları oluşturmuyor? başlığıyla verse mesela bir adım atılmış olunur.

18.08.2019

Valla ben suçlu falan değilim. Bunu yapan, doğayı sıçar gibi kirletip azıcık vicdan azabı çekmeyen insan mahluklarının suçluluk duygusunu taşıyamam artık azizim. İnsanlığın her suçunu üstlene üstlene bir hal olduk. Ben burada üzüntüden, vicdandan kafamı duvarlara vururken asıl sorumlu olan pis eğitimsiz çöp yığınları sağda solda çocuğa tecavüz edip gelecek neslin emaneti olan doğayı kirletemez!!! Artık iş duyguyla vs olmuyor. Kalk ve bir yerden başla ki torunun bir cinayet haberi duyunca, hamile bir kadına arabasında şiddet uygulanınca şaşırsın! Bize normal gelen şeylere korkuyla baksın! Artık bir yerden, küçük bir köşeden başlamalıyız!

18.08.2019

Yorum yazdıktan sonra gördüm. Tam olarak katılıyorum. Ben de suçlu değilim :)

18.08.2019

Genelleme yapma huyunuzdan vazgeçin. Gerçek suçlular bunun denetimini düzenli yapmayan, hiçbir görgüyü, adabı, usulü öğrenmeden anasının rahminden çıktığı gibi doğanın a...... koymaya programlanmış hanzolara yaptırım uygulamayan, bunları göz ardı eden sistemdir. Ayrıca; Doğaya, kendinden başka hiçbir canlıya saygı duymayan ne kadar sokuk varsa g*tüne titanik girsin. Saygılar.

TÜM YORUMLARI OKU (12)