Hepimiz Benziyoruz! Hem İnsanlarda Hem de Hayvanlarda Bulunduğunu Bilmediğiniz Birbirinden Şaşırtıcı 15 Davranış

#6 çok tatlı 😍

1. Kurtlar da kendilerini yalnız hissedebilir.

Yalnız hissetmek hem insanlarda hem de kurtlarda olan bir davranıştır ancak onlar bunu uluyarak ifade ederler. Kurt ulumalarının bir sürü anlamı olabilir ancak ilginç olan, bu ulumalar özledikleri partnerlerine, arkadaşlarına hatta liderlerine 'seni özledim' anlamına geliyor olabilir.

2. Yavru filler, insan bebeklere benzerler.

Bebeklerin baş parmaklarını emme alışkanlıkları yavru fillerde de görülür. Ancak onlar baş parmakları yerine hortumlarını emiyor. Genellikle yavru fillerde görülen bu davranış bazen kendini gergin hisseden ya da bir konuda emin olmayan yetişkin fillerde de görülür.

3. Balinalar popüler şarkıcılardır.

Balinalar şarkı söyleyebilir, hatta bazıları popüler olan şarkılar bile söyleyebiliyor. Söyledikleri şarkılar okyanusta yayılıyor ve küçük değişiklikler olsa bile şarkının temeli aynı kalıyor...

4. Hayvanların da mantıklı olmayan korkuları olabilir.

Neden korktuğunuzu açıklayamadığınız 1-2 korkunuz olabilir, tıpkı bizim gibi hayvanların da anlam ifade etmeyen korkuları bulunur. Bu korkular hayvanların temelinde bulunan yırtıcı hayvan tehditinden dolayı bulunur. Avcı hayvanlar avlarını korkutmak için onları dehşete düşürür ve korkan hayvanın mantıksız davranmasına neden olur. Oluşan bu korku yavruların beslenme biçimlerini bile etkileyebilir.

5. Karıncılar da çiftçidir ve evcil hayvanları vardır.

Tıpkı insanlar gibi karıncaların da evcil hayvanları vardır. Ancak onlar kedi-köpek gibi hayvanlar yerine yaprak bitlerini evcil hayvan yaparlar. Karıncalar bu bitleri iyi besin kaynakları olduğu için yakınlarında tutarlar ancak onları yemezler. Bu bitlerin salgıları şekerli olduğu ve karıncalara iyi geldiği için salgılarını tüketirler. Karıncalar aynı zamanda da çiftçidirler. Tıpkı insanların ekinleri yetiştirdiği gibi onlar da mantar yetiştirebilirler.

6. Hayvanlar da aşık olabilir.

Araştırmalar sonucu hayvanların da aşık olabilmelerini sağlayan hormona sahip olduğu öğrenilmiştir. Bu hormonun kandaki yüzdesi, hayvanın bir insan ya da başka bir hayvan ile girdiği etkileşim sonrası artıyor.

7. Maymunlar zengin bir kelime dağarcığı kullanarak birbirleriyle konuşabilirler.

Araştırmalar maymunların çıkarttığı seslerin aslında bilgi açısından oldukça zengin olduğunu göstermiştir. Ayrıca farklı sesleri birleştirerek söylemek istediklerinin anlamlarını da değiştirebilirler.

8. Maymunlar eşitsizliği anlarlar ve karşı çıkarlar.

Maymunlar eşitlik konusunu çok önemserler ve adil olmayan bir durum yaşadıklarında hakarete uğramış gibi bile hissedebilirler.

9. Tıpkı bebekler gibi, yarasa yavruları da kundak içinde uyumayı severler.

www.youtube.com

Öksüz kalan yavru yarasaları kurtaranlar, annelerinin kanatları gibi hissettirmeleri için minik battaniyeler kullanarak kundak yaparlar.

10. Çayır köpeklerinin de kendilerine özel dilleri vardır.

Hayatının son 30 yılını çayır köpeklerinin iletişimleri üzerine araştırmalar yaparak geçiren Kuzey Arizona Üniversite'sinden bir profesör, bu hayvanların kendilerine özgü bir dilleri olduğunu keşfetmiş.

11. Papağanlar yavrularına isim verir.

Papağanlar doğduktan sonra kendilerine özgü bir isimleri olur. Kardeşlerinin ve ebeveynlerinin farklı isimleri olur ve bunları öğrenebilirler. Bu isimleri, yani cıvıldamaları, başka bir papağan ile konuşurken bile kullanabilirler.

12. Keçilerin aksanı olabilir.

İnsanlar gibi keçiler de bulundukları sosyal gruplara göre konuşma aksanlarını değiştirebilirler.

13. Filler de cenaze düzenlerler.

Filler de insanlar gibi yas tutup cenaze düzenlerler. İçlerinden biri öldüğünde ilerleyen günlerde birçok fil, ölen filin ailesini ziyaret eder.

14. Hayvanların ticaret sistemi vardır.

Hayvanların da insanlar gibi ticaret sistemleri bulunur. Mesela temizlikçi bir balık, yaptığı temizlik karşılığında yiyecek alır.

15. Hayvanların da kıskançlık duygusu vardır.

Kıskançlık duygusu primatlarda, köpeklerde ve bu duyguyu anlama yeteceğine sahip her hayvanda vardır. İlişkilerinin (insan-köpek ilişkisi gibi) onlar için olumlu bir yanı olduğunu anladıklarında kıskanma duyguları da ortaya çıkar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

En Yakın Dostlarımızdan Biri Olan Kedilerin Miyavlamalarını Anlamak İçin Geliştirilen Yeni Uygulama: MeowTalk
Öğrenmeye Aç Bünyelere İlaç Gibi Gelecek, Hayvanlar Alemine Dair 13 Enteresan Bilgi
Doğamızın Gücünü ve Eşsizliğini Kanıtlar Derecede Birbirinden İlginç 19 Fotoğraf

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
YORUMLAR

Hayvanların da lisanları var. Birbirimizi bu yüzden anlayamıyoruz sadece zamanla birbirimizi tanıdıkça, hareketlerimizi ve sesleri anlamlandırıyoruz. Bizim kadar aletleri iyi kullanamıyorlar elleri, parmakları genelde buna uygun olmadığı için vs. "O yüzden "Ağzı var dili yok ya da Aklı var fikri yok" gibi insanların kendilerini bir halt sandıklarından onlar adına ettikleri bu cümleleri hiç sevmiyorum.

12.12.2020

Ağzı var dili yok, aklı var fikri yok cümleleri hayvanları küçümsemek için değil, insanları hayvanlara karşı akıl, empati ve merhamete çağırmak için kullanılıyor.

12.12.2020

Fillerin sosyal yapısı insanlarınkine çok benziyor zaten. Fil sürüsü aslında anne, baba, yavrular, torunlardan oluşan geniş bir ailedir. Aileyi en yaşlı biray idare eder çünkü geniş tecrübeleriyle bir çok su ve gıda yolunu bilir ve ailesini buralara götürebilir. Ayrıca filler bukdukları su kaynakları ve faydalı yerlerin adreslerini diğer fil sürüleri ile paylaşabilirler. Sadece bu da değil milli bir doğa parkındaki kampta dişi bir filin çürük dişi tedavi edilmiş, bir kaç yıl sonra geniş bir fil sürüsü kampa gelmiş. Bu alışıldık bir durum değilmiş çünkü hayvanlar genel de insan yerleşim yerlerinden uzak dururken bu fil sürüsü kendiliklerinden kampa giriş yapmış. Vahşi yaşan görevlileri fillerin sağlığını kontrol edince iki tanesinin avcılar tarafından zehirli mermilerle yaralandığını birinin ise bir kaç yıl önce aynı parkta çürük dişi tedavi edilen dişi fil olduğunu fark etmişler.

12.12.2020

Yani dişi fil yaralanan arkadaşlarını iyileşmeleri için doğa parkı yetkililerine getirmiş. Hayvanlar özellikle filler iyi niyeti anlayabiliyor. Başka bir olayda bir hayvanat bahçesinde bir kaç günlük bir fil yavrusu yığılıp kalmıştı, annesi baygın durumdaki bebeğini bir türlü ayağa kaldıramıyordu. Bakıcılar yavruyu kontrol etmeye geldi ama panikleyen anneden korkuyorlardı. Bunun üzerine anne fil yavrunun yanından uzaklaştı. Bakıcılar yavruyla ilgilenirken doğumhanenin kapısında bekleyen baba gibi telaşla volta atıp durdu. Yavrunun da bir sorunu yokmuş. Hayvanat bahçesinde avcı riski olmadığı için normal yavru fillerin asla yapamayacağı kadar derin bir uykuya dalmış yalnızca

12.12.2020

Yaa😍😍

TÜM YORUMLARI OKU (5)