Hepimiz Atlantis'i Biliyoruz Ama Kayıp Kıta Lemurya Hakkında Neler Biliyorsunuz?

Mu kıtası ya da Atlantis efsanesi, efsanelere meraklı olan kişilerce epey bilinse de kayıp kıta Lemurya'yı bilen kişi sayısı epey az. Peki, kayıp kıta Lemurya  hakkında neler biliyorsunuz?

19. yüzyıldan beri, bilim insanları bir zamanlar Hint Okyanusu'nda Hindistan'ı Madagaskar ve Avustralya'ya bağlayan bir kara kütlesi olduğunu teorileştirdiler.

Bu diğer kayıp kıtaya Lemurya adı verdiler.

1850'lerin ortalarında, ornitolog Philip Lutely Sclater, adanın eşsiz vahşi yaşamını incelemek için Madagaskar'a gitti.

Hindistan'da ve Afrika anakarasında bulunanlara benzer fosilleşmiş hayvan kalıntılarını ortaya çıkaran Sclater, Lemurya adını verdiği hipotezini kurdu.

Sclater'a göre bu kara üç bölgeyi birbirine bağlıyordu.

Alman biyolog Ernst Haeckel, 1868 yılında Lemurya'nın aslında insan ırkının ortaya çıktığı, o zamandan beri batmış ve sadece Avustralya olarak bildiğimiz toprakları suyun üzerinde bıraktığı büyük bir kıta olduğunu öne sürdü.

Haeckel'in teorisi, güçlü Pandiyan krallarının yaşadığı, büyük şehirleri ve oldukça gelişmiş bir kültürü olan, ancak denize batan Kumari Kandam'a dayanıyor olabilir.

Charles Darwin, 1859'da çığır açan evrim teorisini yayınladıktan sonra, Rus yazar ve okültist  Elena Blavatskaja, insanların Lemurya'da, önerilen diğer birçok Lemurya proto-insan türüne ek olarak, dinozorlar zamanında yaşayan dört kollu devlerden evrimleştiğini öne sürdü.

Pek çok insan Lemurya'nın Darwin'den etkilenilerek ortaya atılan bir iddia olduğunu öne sürse de, tüm fantastik enkarnasyonlarına rağmen, Hint Okyanusu'ndaki kayıp bir kıtanın hikayelerinde bir parça gerçek olabilir.

Jeologlar 2013'te Mauritius adalarında, adalar oluşmadan çok önce, üç milyar yıl kadar eski kayalar ve mineraller keşfettiklerini  açıkladılar ve bunların okyanusa batan çok daha eski bir kara kütlesinden geldiklerini öne sürdüler.

Bilim insanlarının su altı çalışmalarını da hesaba kattığımızda Lemurya kıtasının varlığına dair şu ana kadar net bir veri yok.

Atlantis kadar ünlü olmasa da Lemurya günümüzde hala incelenen bir gizem...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Dünyanın Hâlâ Aydınlığa Kavuşturulamamış En Gizemli 17 Olayı
Bitmek Bilmeyen Bir Dünyada Yaşadığımızın Kanıtı: Gizemi Hala Açıklanamayan 10 Arkeolojik Keşif
Hâlâ Hayattalar! İnsan Eli Değmemiş Kayıp Şehir'de Nesli Tükenmiş Hayvanlardan Oluşan Bir Ekosistem Keşfedildi

Popüler İçerikler

Ayliz Duman Çok Sade Kaldı: Miss Universe 2024'te Gelmiş Geçmiş En Çarpıcı Ulusal Kostümler Giyildi!
Boks Tarihinin En Pahalı Maçı Öncesi Mike Tyson, Jake Paul'a Tokat Attı!
ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
YORUMLAR
18.01.2022

21yy da sonar denen bir icat var, bilmiyorum sizin magraya haberi ulasti mi? denizin dibini tariyor, daglari vadileri haritalandiriyor.

18.01.2022

Zamanında kıta hareketlerini bilmeyen bir bilim insanının dünyanın çeşitli yerlerindeki kuyruklu maymunları lemuridae familyasına katmaya çalışması sonucu oluşturduğu hipotezin, bulunan bu kadar bilgiye rağmen halen daha bazı insanlar tarafından gerçek kabul ediliyor olması ilginç. Homolog evrim geçirmiş olmaları ve birbirlerine benzemeleri bizi yanıltmasın; günümüzde dermopteranın, lorisidaenin ve lemuridaenin farklı familyalar olduğu biliniyor. Evrimsel kökenleri de Gondwana'nın parçalanmasından sonraya denk gelmekte. Gondwana'nın parçalarından su üstünde kalan Madagaskar, Hindistan ve Hindistan yoluyla Çinhindi'nde ve Avustralya'da görülmeleri, birbirinden devasa bir okyanusla ayrılmış olan bu toprakların eskiden o koca okyanusu kapladığını değil, zamanla birbirlerinden uzaklaştıklarını gösteriyor sadece.

18.01.2022

Kayıp kıta lemurya hakkında neler biliyoruz? Asla var olmadığını biliyoruz mesela. Tamamen kurgu ve fanteziden ibaret:)

Pasif Kullanıcı
18.01.2022

Aynen ya ne uğraşıyorlar ki bilim ne gereksiz şeyse artık direkt yoktur diyemiyor enayiler!!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ