Bir Şüpheli Kadın Ölümü Daha: Şebnem Köker'in Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı

Hemşire Şebnem Köker, 7 Haziran 2021'de bir pansiyonun penceresinden şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybetmişti. Köker'in ölmesine ilişkin görülen davada, müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Timuçin Bayhan beraat etti.

Heyet, sanık hakkında uygulanan adli kontrol kararını da kaldırdı

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Şebnem Köker isimli kadının kaldığı pansiyonun penceresinden düşerek şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmesine ilişkin görülen davada, Köker'i 'kasten öldürme' suçlamasıyla yargılanan sanık, beraat etti.

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Timuçin Bayhan katıldı. Duruşmada söz verilen Abdullah Köker, kızının düşerek öldüğü şeklinde gelen bilirkişi raporunu kabul etmediğini söyledi. Sanık Timuçin Bayhan ise  'Ben katil değilim. Şebnem'i ben öldürmedim' dedi. Müşteki Abdullah Köker ise sanık savunmasının ardından duruşma salonunu terk etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın atılı suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak, somut ve kesin delil elde edilmediğinden beraatine hükmetti. Heyet, sanık hakkında uygulanan adli kontrol kararını da kaldırdı.

Timuçin Bayhan'ın ifadesinde çelişkili beyanlarda bulunduğu kaydedildi

Hemşire Şebnem Köker, 7 Haziran 2021'de Kadıköy Caferağa Mahallesi Rıza Paşa Sokak'taki bir pansiyonun penceresinden şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından aynı pansiyonda kaldığı belirlenen Timuçin Bayhan gözaltına alınmış, savcılık ifadesinin ardından 'başkasını intihara yönlendirme halinde intiharın gerçekleşmesi' suçundan tutuklanması talebiyle sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Timuçin Bayhan'ın tanık sıfatıyla alınan ifadesi ile şüpheli sıfatıyla alınan ifadesinde Köker'in düşme saati konusunda çelişkili beyanlarda bulunduğu, Köker'in sol elinin üçüncü parmağındaki tırnağın kırıldığının tespit edilmesi ve olayın gerçekleştiği yerde ikisinden başka kimsenin bulunmaması hususları dikkate alınarak üzerine atılı eylemi gerçekleştirip gerçekleştirmediğinin tespiti için yargılama yapılmasına muhtaç olunduğu belirtiliyordu.

İddianamede, bu kapsamda sanığın 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.

Bir Kadın Cinayeti Daha: Ahmet Fırat, Eşini Kesici Aletle Katletti
Meryem'i Katleden Musa Sevim, Saklandığı Barakada Yakalandı

Popüler İçerikler

Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'
Kime Taş Geldi? Müge Anlı Narin Cinayeti ile İlgili Hakkında Yazılanlara Sert Yanıt Verdi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış