Devrim Niteliğindeki Tasarım: Hem Topuklu Hem de Rahat Bir Ayakkabı Mümkün mü?

Modada devrim yaratan tasarımcılarla her gün karşılaşmıyoruz. Fakat Tanya Heath'in bu nadir insanlardan bir tanesi olduğuna eminiz.

Paris'te yaşayan Canadalı modacı Tanya Heath hayatını, kadınlar için pratik, rahat ve şık ayakkabılar yaratmaya adamış. Tasarladğı ayakkabılar sıradan ayakkabılardan farklı olarak, çıkarılabilir ve hatta birbirleriyle değiştirilebilir.

Devrim niteliğindeki bu yeniliğin yaratıcısı Tanya Heath'in The Huffington Post'a verdiği röportaj ile, bir hayali nasıl gerçekleştirdiğini daha iyi anlıyoruz.

Tanya Heath: Paris'te ilk kez çalıştığım dönemde. Babetlerimi çıkarıp, topuklu ayakkabılarımı giydiğimde herkes benimle dalga geçmeye başlamıştı ve bana ''New Yorklu'' diyorlardı. Ben de işe gelirken babet giymekten vazgeçtim; artık yalnızca topuklu ayakkabı giyiyordum. Tüm Parisli kadınlar böyle yapıyordu, 20 yıl öncesinden söz ediyorum. Ve en sonunda ayaklarıma zarar vermeye başlamıştım. Üç tane çocuğum vardı ve hamileliğimde bile işe giderken topuklu ayakkbı giyiyordum. Altı yıl önce iç çamaşırı endüstrisinde devrim yaratmış bir tasarımcıyla tanıştığımda ise fikrimi geliştimek için ondan cesaret aldım.

TH: Hayır, kendi kendimi eğittim.

TH: Bir tasarımı hayata geçirmek gerçekten zorlu bir iş. Normal bir ayakkabıyı düşünürsek, ölçüler aşağı yukarı aynıdır. Fakat bizimki gibi bir ayakkabı söz konusu olduğunda hem ölçüler hem estetik kaygısı işi bir hayli zorlaştırıyor. Değiştirilebilen topuk platformu olan  güzel bir ayakkabı yapmak üç yılımızı aldı.

Portekiz'de satışımız var ve yakında Lizbon Havalimanı'nda bir şubemiz açılıyor. Muhtemelen Kolombiya ve Tayvan'da da yıl sonundan önce açılışlarımız olacak.

TH: Jimmy Choo ile yan yana olmamız isabet olurdu. Aynı türde müşterilerimiz var fakat biz daha fazla konfor ve değişiklik sunuyoruz. Veri tabanlarına göz attığımızda mevcut müşterilerimizin büyük bir çoğunluğunun Christian Louboutin müşterisi olduğu görünüyor. Bu durum açıkça gösteriyor ki; kadınlar artık bu acıya katlanamıyor. Acı çekmeden şık bir görüntüye sahip olmak istiyorlar.

TH: Arianna Huffington ya da Tina Fey'i seçerdim. Aslında zeki ve bağımsız bir kadın olmasını yeğlerim; yalnızca güzelliğine değil düşüncesine de saygı duyulan bir kadın.

TH: Muhtemelen özel sektörde olurdum. Zaten oradaydım bu yüzden orada devam ederdim diye düşünüyorum.

TH: Birkaç ay içinde bir el çantası ile karşınızda olacağız... Bu konu üzerinde çok fazla konuşmayacağım fakat çanta da ayakkabılarımız kadar devrim niteliğinde olacak. Markamız geliştikçe kendimize ''Modaya uygun, şık ve rahat kullanımlı ürünler yaratmak mümkün mü?'' diye sormaya devam ediyoruz. Cevap evet ise o ürünü yaratmak için çaba harcıyoruz.

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
02.08.2015

Çok mantıklı bence :)

01.08.2015

Yürürken rahat etmedikten sonra anlamı ne?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ