Hem Pratik Hem Sağlıklı! Buyurun Tam da Ağzınıza Layık 4 Farklı Kuru Meyve Tarifi

En trend lezzet: Kurutulmuş Meyveler! Katkısız, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz kurutulmuş meyveleri ister bizim gibi isterseniz de farklı meyvelerle yapabilirsiniz. Hem de bunlar oldukça sağlıklı tarifler!💪🏻

1️⃣ÇİLEK KURUTMA

  • 10-12 adet çilek

Çilekleri yıkayıp yeşil kısımlarını kesin. İstediğiniz şekilde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Fanlı ayara kurulmuş 90 derece fırında 3-3,5 saat kurutun.Her yarım saatte çevirirseniz daha hızlı kuruyacaktır. Cips gibi yiyebilirsiniz ya da granolanıza ekleyebilirsiniz.

2️⃣MUZ KURUTMA

  • 4-5 adet muz

Muzları soyun ve çürük kısımları varsa temizleyin. Verev şekilde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Fanlı ayara kurulmuş 90 derece fırında 4 saat kadar kurutun. Her yarım saatte çevirirseniz daha hızlı kuruyacaktır. Cips gibi yiyebilirsiniz ya da karnınız birden acıktığında yoğurdun üzerine ekleyebilirsiniz.

3️⃣LİMON KURUTMA

  • 4-5 adet limon

Bütün limonları yıkayın ve sap kısmını kesin. Halka şekilde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Fanlı ayara kurulmuş 100 derece fırında 1-1,5 saat kadar kurutun. Her yarım saatte çevirirseniz daha hızlı kuruyacaktır. Cips gibi yiyebilirsiniz ya da bitki çayınızın içerisine ekleyebilirsiniz.

4️⃣PORTAKAL KURUTMA

  • 4-5 adet portakal

Portakalları yıkayın ve sap kısmını kesin. Halka şekilde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Fanlı ayara kurulmuş 100 derece fırında 2 saat kadar kurutun. Her yarım saatte çevirirseniz daha hızlı kuruyacaktır. Cips gibi yiyebilirsiniz ya da bitki çayınızın içerisine ekleyebilirsiniz.

Afiyetler olsun efendim!😋

Popüler İçerikler

Yurt Dışında Türk'e Benzetilmemekten Gurur Duyanların 'Eziklik Psikolojisi' Olduğunu Söyleyen Kullanıcı
Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR
17.03.2018

bunların hepsi toplamda 11 saatte oluyor vücut için sağlıklı belki ama cebe baya zarar :)

13.03.2018

çok

13.03.2018

güzel duruyor özellikle 🍓

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ