Hem Partili Hem Taraflı Hem de Sorumsuz Cumhurbaşkanı Kim Jong Un'un Çılgın Hayatı

1. Yüzde Yüz Milli İrade Desteğiyle Büyüleyici Bir İktidar Keyfi

Başka bazı ülkelerin aksine Kuzey Kore'nin Yüksek Lideri Kim Jong Un, yapılan son seçimlerde kullanılan oyların yüzde yüzünü alarak her 2 kişiden 2'sini de temsil etme hakkına sahip oldu. Ülkesinin batısında da doğusunda da, kuzeyinde de güneyinde de eşit oranda oy alan, gencinden yaşlısına herkesin desteğine nail olan Kim Jong Un böylelikle 'süper milli irade' denilebilecek bir temsil kabiliyetine kavuştu. Bu muhteşem milli irade desteğiyle iktidar farklı bir keyif, ayrıcalıklı bir deneyime dönüşmüş durumda.

2. Kuzey Kore'nin Milli Genetiğine Uygun Liderlik Sistemiyle Benzersiz Bir Tecrübe

İmparator Gojong Japonya'ya vura vura ilerlediğinde Kore bu topraklara da sahip olarak yüzlerce yıl Doğu Asya'ya hükmetmişti. Joseon hanedanı Kore topraklarında dünya denklemini şekillendirdi. Bu yapıların ana bir unsuru vardı iyi kurulmuş 'kontrol - denge' mekanizmaları içinde öne çıkan 'LİDERLİK' bugünün diliyle 'BAŞKANLIK.'

Kore ne zaman Başkanlık sisteminden vazgeçse geriledi, ne zaman liderlikten ödün verse tokat yedi. Kore'deki yerleşik düzen Kore'yi zayıflattı, uluslararası karanlık odaklarla işbirliği yapan yapılar Kore'nin dünya sahnesinde bir aktör olarak çıkmasını senelerce engelledi. 

Telekinesis ile suikast girişimlerini çözebilen danışmanlara sahip olmasa da Kuzey Kore'nin kurucusu Kim İl Sung bu denklemi görerek yerleşik düzene cephe aldı ve KORE'NİN ÖZÜNE UYGUN, GENETİĞİNE DAYANAN LİDERLİK SİSTEMİ'ni Kuzey Kore'ye getirdi. Kim Jong Un da liderlik sistemi ile ülkesini yönetiyor.  Bu sayede Kuzey Kore dünyaya damga vuruyor.

3. Ayakbağı yok: Sıfır Kuvvetler Ayrılığı, Sıfır Başağrısı, Sıfır Sorun

Başka bazı ülkelerde 'kuvvetler ayrılığı' diye bir olay var bu da ayak bağı oluyor. Böylelikle iktidar YERLEŞİK DÜZENİN AJANLARI tarafından denetleniyor, milli iradenin temsilcisi olan hükümetler icraat yapmaya kalktığı zaman bürokrasi ayaklarına dolanıyor. Bu sorunu çok yerinde bir şekilde tespit eden Kuzey Kore, kuvvetler ayrılığını tamamen sıfırladı. Kuvvetlerin hepsi bir, hepsi Cumhurbaşkanı'nda, Cumhurbaşkanı da milli irade tarafından seçiliyor. Hesabı da halka veriyor. Yerleşik düzenin ajanları, faiz lobisinin uzantıları, gözünü kan ve vahşet bürümüşler lobisi gibi türlü lobiler de karşılık bulamıyor. Böylelikle hükümetin icraatları önünde hiçbir engel kalmıyor, ülke adeta turbo motor takmış gibi çalışıyor. Sıfır kuvvetler ayrılığı ilkesi sayesinde Kuzey Kore'de sıfır başağrısı, sıfır sorun var. Yüzde yüz milli iradenin temsilcisi olan Kim Jong Un bu sayede ülkesini hiçbir sorun çıkmadan, hiçbir şey ayağına dolanmadan, büyük bir rahatlık ve özgüvenle yönetiyor, Kuzey Kore hedeflerine koşar adım yürüyor.

4. Tıkır Tıkır Yasa Çıkartan Tek Kamaralı Parlamento Keyfi

Biliyorsunuz Obama, sağlık reformunu yapamadı. Çift kamaralı bir sistemde böyle sorunlar oluyor. Halbuki Kim Jong Un değil sağlık reformu yasası geçirmek, isterse ülkedeki bütün erkeklerin saçlarını pembeye boyatmasını öngören bir yasa bile geçirebilir. Neden? Çünkü tek kamaralı sistem var. Yasalar ışık hızıyla geçiyor. Yasalaşma sürecinde, muhalefetin yerli yersiz bir çok konuşmasını dinlemek, ondan sonra adamları döve döve yasa çıkartmak zorunda kalmak gibi milli iradenin enerjisini boşa harcayacak hiçbir durum bulunmuyor. Hızlı değil süper hızlı yönetim anlayışıyla, parlamentoda yasa yapmak daha önce asla düşünmediğiniz bir zevk.

5. Ryongsong Sarayı'nda 360 Derece İtibarlı Yaşam Deneyimi

Kuzey Kore devletinin itibar kaynağı olan Ryongsong Sarayı Külliyesi 15 metre genişliğinde 50 metre uzunluğunda bir havuza, koşu ve atletizm pistine, bir adet otomobil yarışı pistine, spa ve saunalara, yapay bir şelaleye ve atış sahasına sahip olduğu gibi, külliye bünyesinde bahar akşamlarında muharebe deneyimi yaşayabileceğiniz bir askeri tesis ile, nükleer savaş halinde çocuklarınız ile sıcak bir ortamda küresel yokoluşu izleyebileceğiniz bir yeraltı savaş karargahı da bulunuyor. Kişiye özel metro ve tren istasyonlarıyla bütün ihtiyaçlarınızın düşünüldüğü saray 360 derece hayatı kuşatan bir yaşam deneyimi sunmakta.

Üstelik Saray Kuzey Kore Cumhurbaşkanı'nın kullandığı tek konut da değil. Kuzey Kore liderine Nampo, Ryokpo, Samsok Köşklerinin de aralarında bulunduğu toplam 14 malikane tahsis edilmiş durumda. Bu malikaneler ile dünya liderleri arasında ayrılan ve ülkesinin itibarını çok farklı bir noktaya taşıyan Kim Jong Un, ağır bir iş gününün getirdiği stressi akşamları seçeceği konutta ailesiyle birlikte paylaştığı sıcak zamanlarda atıyor.

6. Devlet Kaynaklarını Sınırsız Kullanma İmkanıyla Anlam Bulan "Lüks" Yaşam

Kim Jong Un'un babası ve milli iradenin temsilcisi, milletin adamı Kim Jong İl 2012 yılında şahsi harcamaları için 1 milyar 638 milyon Türk Lirası değerinde harcama yaparak Kuzey Kore'nin liderine gösterdiği büyük teveccühü tüm dünyaya göstermişti. Kuzey Kore'nin genetiğine uygun liderlik sistemi sayesinde Kim Jong Un da piyano, yat, araba ve uçak alımı gibi makamının itibarına uygun ihtiyaçlarını aynı şekilde karşılayabiliyor. İtibardan tasarruf etmeyen yönetim anlayışı sayesinde lüks kelimesi anlam buluyor, bütün dünya liderlerini özendirecek bir ferahlık yaşanıyor.

7. Baronların Değil Milli İradenin Sesi Olan Medya

Belli başlı 12 gazete, 20 dergi ve Kore Merkezi Yayın Komitesi denetimine bağlı 4 büyük televizyon kanalının faaliyet gösterdiği Kore'de medya; faiz lobisi, kuru fasulye lobisi, aydınlıktan gözleri kamaşan kan lobisi gibi YERLEŞİK DÜZEN'in ajanlarından bütünüyle bağımsız ve özgür bir şekilde faaliyet gösteriyor. Milli iradenin sesi olan medya kuruluşları sayesinde Kuzey Kore Liderliği ve tarihi lideri Kim Jong Un'un görüş ve düşünceleri hiçbir sansüre uğramadan topluma ulaşıyor. Medya organlarının doğrudan devlet kaynaklarını kullanması ile de toplum medya üzerinde her yerdekinden çok daha fazla söz ve destek sahibi. Böyle olduğu için medya da kendisini finanse eden milletin milli iradesine asla aykırı bir hareket içerisinde bulunmuyor. Hakaret etmenin özgürlük sayılmadığı Kore'de, birlik ve beraberliğe muhtaç olunan günlerde, anlamsız yayınlarla milli iradenin ahengini ve huzurunu bozmak da mümkün değil. İnternet de milli iradenin temsilcileri tarafından uygun bir şekilde denetlendiği için porno lobisinin sessiz kaldığı Kore'de, sosyal medyadan örgütlenmek, robot lobisiyle iktidarı vurmak, tweet atmak suretiyle anayasayı ilga girişimi gibi darbe teşebbüsleri olmadığı gibi iktidarın manşetlerle dövüşe dövüşe hükümeti yönetmek gibi bir zorluğu da yok. Basın özgürlüğünün tam olarak anlam bulduğu bu muhteşem özgürlük ortamı sayesinde, Kuzey Kore liderliği halkıyla bir ve bütün olarak, çatlak seslere kulak asmadan, her sabah uyandığında asabı bozulmadan hareket ediyor, gazete okuma keyfinin tadını çıkartıyor.

8. Milli İradeye Saygısı Olmayan Çapulcular İçin 5 Yıldızlı Rehabilitasyon Merkezleri

Kuzey Kore Liderliği muhalefet adı altında Kore'nin milli değerlerine, milli iradenin temsilcisi olan hükümeti ile yöneticilerine hakaret edecek kadar akıl sağlığı yerinde olmayan insanlara gösterdiği hoşgörü ve anlayışla meşhur. Bu insanlar tespit edildikleri takdirde sabah -  öğle ve akşam yemeği ile konaklama imkanı sunulan, kendilerine özel hazırlanmış, doğanın içerisindeki rehabilitasyon merkezlerine gönderiliyorlar. Üstelik bu tesislere yalnız başınıza gitmek zorunda değilsiniz! Aile birliğine büyük önem veren Kuzey Kore Liderliği'nin sıcak kalbi sayesinde, çapulcular bütün aileleriyle birlikte rehabilitasyon merkezlerine gönderiliyor, böylelikle sıcak bir atmosferde kendilerine benzer akıl hastası, gerizekalı çapulcularla birlikte yaşayabiliyorlar. Bu sayede yarın öbürgün üstleri çıplak vaziyette, deri eldivenlerle molotof kokteyli atarak esnafı rahatsız etmeleri, bonzai satarak çoluk çocuğu uyuşturucu bağımlısı haline getirmeleri de engellenen çapulcular, milli şuur ve özbenlik sahibi vatandaşlara da zarar veremiyor.

Peki rehabilitasyon merkezinde neler var?

Sabah 5: Günün en güzel saatinde uyanarak güneşin ilk ışıklarının tadını çıkarma fırsatı 

05.03: İnsanı dinçleştiren soğuk sularla temizlenme ve traş olma imkanı. 

05.05: Toplantı alanında açık havada buluşma. Gece uykusunda vefat ederek terki diyar eden bir gerizekalı çapulcu olup olmadığını anlamak için sayım. 

05.40: Yüzde yüz doğal ve organik ürünlerden oluşan kahvaltı.

05.45: Beden ve ruh sağlığını geliştiren, insanı hayata yeniden bağlayan spor imkanı. 

06.45: Gerizekalıların üretici kabiliyetlerini kaybetmemesi için tasarlanan fizik ağırlıklı çalışma imkanı. Taş taşıma, ağaç kesme, madencilik ve her tür zenginleştirici aktivite.

12.30: Zengin Kuzey Kore mutfağının bütün yönlerini sunan, insanı şişmanlatan, kalp ve damar rahatsızlığı yaratan et, yağ, karbonhidrat, protein, vitamin ve sair zararlı maddenin bulunmadığı, vücudumuza en faydalı besin olan sıcak haşlanmış sudan oluşan zengin bir menü ile öğle yemeği.

12.35: Çalışmaya dönüş. İşini savsaklayan, böylece üretimin kıymetini anlamayanlar süpriz aktiviteler. Özel yetiştirilmiş köpeklerle sevgi dolu bir oyun oynama imkanı / elektrik temel bilgisi: iletken ve yarı iletken maddeler hakkında doyurucu bir tecrübe / temel fizik dersi: etki - tepki kanunu, insan bedenine yüksek hızda çarpan veya giren cisimlerin biolojik etkileri.

18.30: Akşam dersi: Kuzey Kore toplumunun kültürel ve milli değerlerini tanıtan, kültürel olarak besleyici dersler, gerizekalı çapulcuların bile anlayabileceği bir seviyeye hitap etmekte.

19.30: Çalışmaya dönüş.

00.00: Alanda toplanma, günün yorgunluğunu tatlı bir sessizlikle atarak özel hazırlanmış 50 kişilik odalarda sıcak bir uyku imkanı.

01.00: Yatış

02: 00: Gece kendini kaybederek, başına talihsiz bir olay gelen bir çapulcu olup olmadığını anlamak için toplanma alanında buluşma. 

03.00: Yatış

(Not: Konuklardan konaklama, yeme - içme, ısınma gibi giderler için hiçbir ücret alınmamaktadır.)

9. Milletle İçiçe, Korunaklı Bir Yaşam

Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'un en büyük özelliklerinden biri de milletin adamı olması. Bulduğu her fırsatta halkın arasına karışan Kim Jong Un, yüzde yüz milli iradeye dayalı 'Liderlik' sisteminin verdiği güvenle, halkın arasına özgürce, büyük bir rahatlık ve mutlulukla karışabiliyor. Halkının sorunlarıyla yakından ilgilenen Kim Jong Un, Kuzey Kore toplumunun nabzını adeta saat saat tutuyor.

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık