Hem Lezzetli Hem Sağlıklı! Ayrılmaz İkili Tahin ve Pekmez ile Hastalıklardan Korunun!

Tahin ve pekmez, geleneksel tatlarımız arasında, bu ikilinin karışımı bize hem lezzetli hem de sağlıklı bir atıştırmalık sunuyor! Gelin tahin pekmezin faydaları nelerdir, birlikte bakalım.

Lezzeti dillere destan, kış aylarının vazgeçilmezi, muhteşem ikili tahin ve pekmezin yararları say say bitmiyor, pek çok derde devalar.

Bu karışımın iki hammaddesi tahin de pekmez de ayrı ayrı şifa kaynağı.

Tahin pekmez tam bir enerji kaynağıdır, içerdiği karbonhidrat ve yararlı yağlar sayesinde vücudu harekete geçirir!

Ayrıca verdiği enerji sayesinde kış günleri de soğuktan korunmayı sağlayıp vücudu ısıtır. İlk kaşıktan itibaren enerjiyi hissetmeye başlarsınız.

Pekmez, sigaranın kötü etkilerine karşı akciğerlerde savaşır, tahin ise vücuda giren metaller, zehirli bileşenler ve toksinlere karşı vücudu korur.

Sigara kullanımına bağlı hastalıkları ve tehlikeleri azaltarak vücudunuzu yeniler.

Bu ikili kanser tehlikelerine karşı da tüketilmelidir. Pekmezin özellikle kolon kanserine yararı bilinmektedir, tahin de damar sertliği ve tıkanmasını engeller.

Pekmez içerdiği yüksek kalsiyum ile kanser ve kanser tümörlerine karşı etkili olabilir.

Tahinde bolca E, C ve B vitaminleri bulunur; pekmez manganez, magnezyum, bakır, kalsiyum, potasyum ve B6 vitamini içerir.

Bu besinler, kan pıhtılaşmasını, damar yollarını açar, inme riskini düşürür ve kan basıncını sağlıklı bir seviyede tutmaya yardımcı olur. Vücudun ihtiyaç durduğu bu besinleri tedarik etmek için tahinle pekmezi karıştırmak yeterli!

İkilinin ortak özelliklerinden biri de cilde iyi gelmeleridir. Cilt kırışıklıklarına iyi gelen pekmez, cilt hastalıklarına da şifa niteliğindedir. Tahin ise yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

Annelerin ve anne adaylarının tüketmesi de tavsiye ediliyor, özellikle tahinin anne sütünü arıtıcı özelliği bulunmaktadır, çocukların beyin ve zeka gelişiminde etkilidir.

Ayrıca kemik gelişimine faydalı maddeler barındırır, gelişim çağındaki çocukların tüketmesi yararlıdır.

Kalp sağlığı için de pekmez tüketmek gerekli, içindeki vitamin ve mineraller, kalp krizi, inme gibi kalp rahatsızlıklarına karşı faydalıdır.

Annelerimizin hep söylediği 'Pekmez kan yapar' lafını da unutmamak lazım.

Tahin protein açısından çok zengin: İki çorba kaşığı tahinde neredeyse yarım kilo etteki kadar protein var! Pekmez de düşük kalorili ve yağsız bir besindir.

Düşünülenin aksine sporcular ve diyet yapanlar için oldukça faydalı bir ikili.

Tahinle pekmezi karıştırmanın ideal oranı, karışımdaki tahin miktarının iki katı pekmez eklemektir.

1 çay bardağı tahin ile 2 çay bardağı pekmezi güzelce karıştırıp ideal kıvamı elde edebilirsiniz.

Tahin ve pekmezin faydalarından bazıları bunlar, daha pek çok yararı var. Tabii ki her şeyin olduğu gibi tahin pekmezin de fazlası zararlı.

Tahin ya da pekmeze alerjiniz olup olmadığını bilmeniz önemli. Ayrıca şeker hastalarının bu ikiliyi çok fazla tüketmesi tavsiye edilmiyor.

Pekmezin Can Dostu, Gribin Düşmanı Tahin ile En Pratiğinden 13 Leziz Tarif
Çocukluğun Sevilmeyen Tadı Pekmezin Vücudumuza Sağladığı 13 Fayda

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!