HEKTAŞ Kime Ait, Ne Zaman Kuruldu ve Ortakları Kimler? HEKTAŞ Hisse Senedi Kodu Ne?

Borsa yatırımcılarının son yıllarda en çok ilgilendiği şirketler arasında HEKTAŞ Ticaret Türk Anonim Şirketi yer alıyor. Faaliyet alanı tarım ilaçları ve veterinerlik ürün ve ilaçları olan Türkiye merkezli bir şirkettir. HEKTAŞ bir OYAK Yatırım iştirakıdır. Türkiye'nin en kârlı şirketleri arasında yer alan HEKTAŞ, hisse senetleri, temettü tarihleri ve halka arzı ile sık sık gündeme geliyor. İşte HEKTAŞ Ticaret T.A.Ş. hakkında merak edilenler, hisse paylarına gelen kısıtlama kararı, KAP açıklaması ve HEKTAŞ hisse kodu.

HEKTAŞ Kuruluş Süreci: HEKTAŞ Kime Ait?

HEKTAŞ, 1956 yılında beşeri ilaç üretimi ve pazarlaması için Adana'da kuruldu. 1962 yılında ise, tarım ilaçları üretimi için İstanbul Cevizli'de ilk üretim tesisini kuruldu. 

Şirket, Türkiye'nin en büyük sanayi gruplarından biri olan OYAK iştirakleri arasında yer alıyor. 1963 yılında HEKTAŞ'ın ortakları arasına giren OYAK, 1981 yılında yüzde 53,8 hisse ile en büyük ortak durumuna gelmiştir. Aynı yıl HEKTAŞ hisseleri halka açılmış, 1986 yılında ise hisse senetleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmeye başlamıştır.

Sektöründe lider pozisyona gelen HEKTAŞ'ın İstanbul'daki fabrikası yeterli gelmeyince, Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan yüksek kapasiteli modern tesise geçilmiştir. 

2005 yılında hayvan sağlığı, 2017 yılında ise bitki besleme ve tohum bölümleri oluşturmuştur.

Son açıklanan verilere göre şirketin Gebze Fabrikasının yıllık üretim kapasitesi 52.766 ton, Şanlıurfa Fabrikasının yıllık kapasitesi ise 22.360 tondur. HEKTAŞ bugün 60 yılı aşkın tecrübesi ile 6 ilde bulunan bölge müdürlüklerinde ürün pazarlama ve satış faaliyetleri yürütüyor.

HEKTAŞ Ortaklık Yapısı: Sermaye Dağılımı

  • Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK),

  • Diğer

En büyük hissedarı Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) olan HEKTAŞ'ın, halka arz edilen hisse miktarı ise diğer olarak ifade edilmiştir.

HEKTAŞ Hangi Sektörlerde Faaliyet Gösteriyor? HEKTAŞ Ne Üretir?

HEKTAŞ, 'Akıllı tarımın öncüsü' sloganıyla tarımsal üretimde faaliyet gösteriyor. 

HEKTAŞ Ticaret T.A.Ş. bünyesinde; herbisitler, fungisitler, yaprak gübreleri, bitki gelişim düzenleyiciler, fumigantlar, organik çiftçilik ürünleri, zirai ve ev insektisitleri, antibakteriyel ve antiparazitik ilaçlar, vitaminler ve hormonlar dahil kimyasal tarım ürünleri ve veteriner ürünleri üretmektedir.

HEKTAŞ Dünyada Kaçıncı Sırada?

OYAK Tarım Hayvanlılık Grubu şirketlerinden HEKTAŞ, İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde bu yıl 80 basamak birden yükseldi ve 382'nci sıraya yerleşti. Şirket, kârlılıkta da 25 basamak yükselerek Türkiye'nin en kârlı 114'üncü şirketi oldu.

HEKTAŞ Yönetim Kurulu Üyeleri

  • Musa Levent Ortakçıer

  • Baran Çelik

  • Aslıhan Döğer

  • Arif Çetinkaya

  • Okan Sivri

  • Kamil Derece 

  • Kadri Özgüneş

  • Bülent Şamil Yetiş

HEKTAŞ Genel Müdürü ise, Hakkı Zafer Terzioğlu'dur.

HEKTAŞ Hisse Kodu Nedir?

Borsa yatırımcılarının merak ettiği bir diğer konu ise HEKTAŞ Hisse Kodu oluyor. HEKTAŞ hisseleri 'HEKTS' kodu ile işlem görüyor.

HEKTAŞ Senet Ayrıntıları: Piyasa Değeri, Net Kârı ve Senet Sayısı

Son açıklamalara göre HEKTAŞ Piyasa Değeri (TL): 105 milyardan fazladır. Şirketin son açıklanan kayıtlı sermayesi (TL) ise 3 miyardır. 

HEKTAŞ, son olarak Ekim 2022'de bölünme ve sermaye artırımına gitti.

Borsa yatırımcılarının dikkatine: HEKTAŞ payına 1 ay süreyle kısıtlama uygulanacak!

HEKTAŞ payında 20 Ocak 2023'e kadar 'Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı', 'Brüt Takas' ve 'Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması' tedbirleri uygulanacak.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

'Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Hektaş Ticaret T.A.Ş. (HEKTS.E) payında 23/12/2022 tarihinden itibaren 1 ay süreyle 'Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı', 'Brüt Takas' ve 'Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması' tedbirleri uygulanacaktır.

Tedbirlerin uygulanacağı son tarih 20/01/2023'tür.'

İlginizi Çekebilir

SASA Polyester Kime Ait, Ne Zaman Kuruldu ve Ortakları Kimler? SASA Hisse Senedi Ayrıntıları

Popüler İçerikler

Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi
Teğmen Ebru Eroğlu İle İlgili Skandal Karar: Küfür ve Taciz İfade Özgürlüğü Sayıldı
Arkeolog Muazzez İlmiye Çığ 110 Yaşında Yaşamını Yitirdi