Hekimlerden 'Para Karşılığı Cinsel İlişki Uyarısı: Türkiye'de AIDS Patlaması, Kayıtsızlar 10 Kat Daha Fazla!

Uzm. Dr. Okan Derin'in gerçekleştirdiği ve uluslararası tıp dergisi Medicina'da yayınlanan araştırmaya göre, HIV enfeksiyonu Türkiye'de, özellikle genç nüfus ve kadınlar arasında artışta. 

Derin, özellikle para karşılığı cinsel ilişkiye giren insanların büyük tehlike altında olduğunu vurgularken, kayıtsız hastaların kayıtlı olanların 10 katına çıktığını ifade etti. 

Uzm. Dr. Okan Derin'in gerçekleştirdiği ve uluslararası tıp dergisi Medicina'da yayınlanan bir çalışma Türkiye'deki AIDS tehlikesini bir kez daha ortaya koydu. Çalışmaya göre HIV enfeksiyonu Türkiye'de, özellikle genç nüfus ve kadınlar arasında çok ciddi artış yaptı.

Ülkemizde genç yaş grubundaki bu artışta en önemli etkenin, bu yaş grubundaki gençlerde üreme sağlığı konusundaki eğitim eksikliği olduğunu vurgulayan Dr. Derin, “Türkiye'de benim ulaşabildiğim kaynaklara göre, 1974 ila 2023 yılları arasında okullarda üreme sağlığı konusunda eğitim var. Ancak 2003 yılından sonra bu eğitimlerin kesildiğine dair yayınlar var. Lise ya da üniversitelerde bu tip eğitimlere ihtiyaç olduğu aşikâr." ifadelerini kullandı.

Çalışmada ayrıca kadınlar arasındaki artış oranlarında 2008'den sonra önemli bir yükselme olduğunu görülüyor.

Dr. Derin, HIV açısından yüksek risk grubundaki nüfusun başında gelen, “para karşılığı cinsel ilişki yaşayan" bireyler konusunda da önemli uyarılarda bulundu.

Normalde yasal olarak kayıt altında olması gereken bu bireylerin, bu sayede düzenli sağlık taramalarının yapıldığına da işaret eden Dr. Derin, kayıt dışı artışın en önemli nedenlerinden birinin de sosyal medya kullanılarak yapılan buluşmalarla bireylerin "para karşılığı" birliktelik yaşamaları olduğunu vurguladı.

Dr. Derin, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Türkiye'ye de yapılan çalışmalara göre (makalemde referans olarak da gösterdim), kayıt dışı olanların oranı, kayıtlı olanların 10 katına kadar çıkmış durumda, ki bu da 2016-2017 verileri. 

Sonraki veriler yok. Bu tip bulaş yönteminin de önem arz ettiği ve bu kesimin de mutlaka sağlık taraması konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.'

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlara 👇

İstanbul'da Yatak Bazası Can Aldı: Temizlik Yapan Kadın Hayatını Kaybetti
Cansız Bedeni Bulunan Rojin Kabaiş'in Ölmeden Önce Yaptığı Google Aramaları Ortaya Çıktı!

Popüler İçerikler

MAM 6284 Özel Bölüm'de Söz Alan Erkekleri Koruma Derneği Başkanına Oğuzhan Uğur'dan Ders Niteliğinde Cevap!
Büyük İddia: Çaycuma Cumhuriyet Başsavcısı, Sevgilisinin Eski Sevgililerini Gözaltına Aldırdı
Kaybolduktan 18 Gün Sonra Cansız Bedeni Bulunan Rojin’in Ölüm Sebebi Belli Oldu
YORUMLAR
17.10.2024

Yıllar önce bir sosyal deney vardı. Kadın, pazarlık sırasında "ben AIDS'im yalnız" diyordu. Adam da "Atın ölümü arpadan olsun" diyordu.

17.10.2024

Cinsel ilişki para ile olmamalı, olmamalı 😜

17.10.2024

Bencede bedava olmalı 😂

17.10.2024

Yani şunu mu diyorlar? Hayat kadını oranı inanılmaz derecede yükseldi ülkede, hem de kayıt dışında çalışan? Enteresan…

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ