Başbakan Binali Yıldırım 2017-2019 Orta Vadeli Programı'nı dün açıkladı. Programda eğitim sistemine dair de önemli hedefler var. 2019’a kadar ikili öğretim kaldırılacak. Yani okullarda sabahçı-öğlenci olmak üzere iki şekilde eğitim yapılmayacak. Öğrenciler tam gün okula gidecek. Okul öncesi eğitim de zorunlu olacak. Bir diğer hedef ise, daha önce seçmeli olan yabancı dil dersi 5. sınıfta zorunlu olacak. Eğitim uzmanlarına göre eğitimin kalitesini düşüren ve eşitsizliği artıran bu iki sorun bu kez çözülürse önemli bir adım atılmış olacak. İkili öğretimin bitmesi içinse 74 bin dersliğe ihtiyaç var.
Eğitimdeki ilk hedef: Eğitimden hiç bi b*k anlamayan hükümeti kökten değiştirmek! Nitelikli elemana ihtiyaç yok diyen devlet büyüğü(!)mü olur lan? adam gördüğüm en niteliksiz açıklamayı yapıp tarihe geçti MK:!
şu bütün eğitim hayatını 2 sınava bağlama işine de el atsanız önce
Modern eğitim montaj bantlarında üretim yapan fabrika sistemlerine göre dizayn edilmiştir. Amaç insanları seri üretimin gereklerine daha küçük yaşlarda kusursuz bir şekilde adapte etmektir. İşe zamanında gidip gel, yönetici emirlerini sorgulamadan yerine getir, verilen dar bir görevi hiç bıkmadan ve usanmadan tekrar et. Hatta okullardaki zil bile aslında fabrikada işçilere paydosu veya yemek saatlerini haber veren zilden esinlenerek yapılmıştır. İlk kez okullar, 1800 lü yılların ortalarında zengin fabrika sahiplerinin, ergenlik çağına erişen çocukların, eğer fabrika eğitimine göre eğitilmemişlerse fabrikaya adapte olmalarının neredeyse imkansız olduğunu görmeleri üzerine kurulmuşlardır. Çok enteresan bir şekilde ilk kez 1829 yılında New york lu işçiler, İNSANLAR İÇİN YAŞAM VE ÖZGÜRLÜKTEN SONRA EN BÜYÜK DEĞER EĞİTİMDİR demeye başlamışlardır. Dikkat edin bunu ilk kez söyleyen bilim adamları değil zenginler de değil. Sefalet içinde yaşayan işçiler. Ezbere yaşıyoruz vesselam.