Hedefledikleri Kiloya Ulaşıp Bir de Bunu Uzun Yıllar Koruyabilenlerin Uyguladıkları Altın Değerindeki 10 Kural

1. Yemek rutininizi oluşturun.

Her gün aşağı yukarı aynı saatlerde yemek yiyin. Uzun vadede kilo vermeyi başaran kişiler, düzenli bir yemek rutinine sahiptirler. Düzenli yemek rutini oluşturmak uzun yıllar istediğiniz kiloda kalmanıza yardımcı olur.

2. Sağlıkları yağları tüketmeye özen gösterin.

Fast food yerine fındık, avokado ve yağlı balıklardan sağlıklı yağlar yemeyi tercih edin. Trans yağlar kalp hastalığı riskinin artmasına neden olur.

3. Yürümeyi kesinlikle unutmayın.

Günde 10.000 adım hedefleyin. Kalp atış hızınızı her gün yükselttiğinizden emin olmak için merdivenlerden çıkın. Sürekli yürüyen merdivenleri tercih etmeyin.

4. Dışarı çıkarken sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayın.

Patates cipsi veya kurabiye yerine daha sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayın ve dışarıya çıkarken bunları yanınıza alın.

5. Her zaman etiketlere bakın.

Gıda etiketlerindeki yağ, şeker ve tuz içeriğini kontrol edin.

6. Porsiyonlarınıza dikkat edin.

Daha küçük tabaklar kullanmaya çalışın. Yemek arasında 1 bardak su için ve saniyeler sonrasında açlığınızı kontrol ederek yemeye devam edin.

7. Oturma sürenizi kısaltın.

Hareketsiz kalma süresinin azaltılması ve aktivitelerin artırılması sağlığınıza en çok yarar veren şeyler arasında yer alır.

8. İçtiğiniz içeceklere dikkat edin.

Genellikle su içmeye çalışın. Meyve sularını günde 1 sefer ile kısıtlayın.

9. Yemeğinize odaklanın.

Hareket halindeyken değil, masada otururken yemek yiyin. Açlık ve tokluk sinyalleri dikkat dağınıkken o kadar etkili olmayabilir.

10. Her gün sebze tüketmeye özen gösterin.

Meyve ve sebzeler yüksek besin kalitesine ve düşük enerji yoğunluğuna sahiptir. Önerilen miktarda yemek, kanser ve kalp krizi riskinde azalma dahil olmak üzere sağlık bakımından birçok faydaya sahiptir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Vejetaryene Benziyor Ama Et Yeniyor! Kafaları Karıştırın Pesketaryen Beslenme Hakkında Merak Edilenler
Kilo Vermek İsteyenler Buraya! 2021 Yılının En İyi Beslenme Düzeni Akdeniz Diyeti Seçildi
Yediğine Göre Kime Ne Dedir Sorununu Toptan Çözüyoruz! İşte Birbirinden Farklı Beslenme Çeşitleri

Popüler İçerikler

Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Fenerbahçe Esprisi: “Ben Artık Fenerbahçeli Değilim, Milli Takım’ı Tutuyorum”
Çileden Çıkaran Olay: Öz Kızı ve İkinci Eşini Yatakta Basan Kadının Yaşadıkları Şoke Etti
YORUMLAR
26.02.2021

Ol-mu-yor! O yemek rutini bir türlü oturmuyor. Çok büyük kilolar verdim uzun yıllardır fit'im, düzenli spor yapıyorum ama o yemek rutini bir lahmacun görünce, bir kebap görünce ya da börek... Ne bileyim kaybolup gidiyor ve seriye bağlıyor 1 ay sonra bakıyorsun almışsın 2-3 kilo, bu sefer de anksiyete başlıyor ''ya tekrar kilo alırsam'' hoop yine sağlıklı beslenme. Bu kısır döngüden çıkamıyor insan.

26.02.2021

Ya bu işler kan grubuyla alakalı falan diyorlar ama yine de yazacağım. Bende diyet falan olmuyor arkadaşlar. Hayatım boyunca hiç diyet yapmadım. Yani belirli saatlerde sadece belirli şeyler yenecek kuralı bende hiçbir işe yaramıyor ama ben kilo aldığım zaman çok rahat verebilen biriyim. Yani demek istediğim diyet yapsam ne olur acaba diye denediğim zamanlar hiçbir şey olmuyorken kafama göre takılınca fazla kilo verdiğim bile oluyor. Bence başkalarını falan dinlemeden önce kendinizi böyle deneyerek ederek bir tanıyın. Herkesin bünyesi farklı

26.02.2021

Şimdi dalga mı geçiyorsun diyenleriniz çıkar, kafama göre derken ne istiyorsam yiyorum demiyorum. Bir saati yok. Acıkınca yemek yiyorum. Hatta uzun süre aç kalınca iştahsızlık başlıyor ve o zaman geçmiş olsun; kendi isteğimle bir şey yemediğim sürece önüme ne getirirseniz getirin zerre istemiyorum, böyle devam ediyor

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ