Dinçer aynı zamanda bedensel engelliler için de sesle çalışan tekerlekli sandalye prototipini hazırladı.
'Telefonu bluetooth ile cihaza bağlıyorsunuz. Uygulamada ses komutları algılanıyor ve motorlar çalışıyor. Komuta göre motorların nasıl çalışacağı değişiyor.' diyen Dinçer, projeyi yaparken amacının engellilerin işlerini kolaylaştırmak ve bedensel engellilerin daha kolay bir şekilde hareket etmelerini sağlamak olduğunu aktardı.
Projenin danışman öğretmeni Emine Irmak Ersin de proje ile bedensel ve görme engellilerin hayatlarını biraz olsun kolaylaştırmayı tek başlarına hareket edebilmelerini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Bilimi esas alan yönetim geldiğinde bu çocuklar ülkeyi şaha kaldıracak.
hedef güzel gerçekten ama bileklik ne derece başarılı olabilir emin değilim geliştirilmesi lazım gibi. neticede görme engelli kardeşlerimiz bastonla engelin nasıl olduğunu algılayabiliyor karşısındaki merdiven mi ağaç mı insan mı sensör her engele aynı sinyali verecekse adam nerden bilecek merdivene mi geldi yoksa ağaca mı çarpacak. tabi birde o merdivenin inişi var engel yok diye dümdüz ilerlese düşüp yaralanabilir. ama tekerlekli sandalye olayını alkışlıyorum harikasın çocuk!
Basit bir mantık, basitçe bir park sensoru ama bunun desteklenip, basit fikrin içini doldurup, arkasında dünyaları bulabilmek lazım. Basit bir sensordan otonom sürüşe geçmek sadece bir adım çünkü.