HDP'li Temelli 'Kürt Seçmeni Yok Sayamazsınız' Dedi, Hürriyet 'İstanbul ve Ankara'yı HDP Yönetecek' Başlığı Attı

Hürriyet, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin yerel seçimlerle ilgili yaptığı bir açıklamayı haber yaptı. Temelli'nin, 'Yavaş ve İmamoğlu bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. Kürtleri yok sayarak siyaset yapılamaz' açıklamasının yer aldığı haber için, 'HDP Eş Genel Başkanı Temelli'den açık açık itiraf ve tehdit: 'İstanbul ve Ankara'yı İmamoğlu ve Yavaş değil HDP yönetecek'' başlığı atan Hürriyet, sosyal medya kullanıcılarının tepkisi çekti.

Gelen tepkiler üzerine Hürriyet, internet sitesinde'Bizden değil HDP’den açıklama istenmeli' başlıklı bir açıklama yayınladı.

Sezai Temelli, Artı TV'de büyük şehirlerdeki adaylarla ilgili soru üzerine, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için 'Seçilmişse bilecek ki HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak siyaset yapamaz' dedi.

Hürriyet, bu açıklamayla ilgili yaptığı paylaşımda, "Temelli'den açık açık itiraf ve tehdit: 'İstanbul ve Ankara'yı İmamoğlu ve Yavaş değil HDP yönetecek'" ifadesini kullandı.

Bu paylaşımın ardından, Hürriyet'e Ekrem İmamoğlu'ndan tepki geldi: 'Utanın, düzeltin kendinizi. Bak isminize biz saygı duyuyoruz'

Mansur Yavaş ise, Temelli'nin haberinin yer aldığı bir paylaşımı alıntılayıp, 'Oyun bir türlü değil, her yol mübah.' ifadelerini kullandı.

Tepkilerin ardından gazeteden açıklama geldi: 'hurriyet.com.tr, Temelli’nin açıklamalarıyla ittifaktaki varlıklarını söylemesi haberini vermiştir. CHP’li adaylar ya da haberi eleştiren çevreler bizden değil HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’den açıklama istemelidirler.'

Hürriyet'in açıklamasına, Sezai Temelli'den tepki geldi: 'Yalan haber yapan sizsiniz, ben niye düzelteyim?'

Bianet'in aktardığı bilgiye göre, HDP Eş Genel Başkanı Temelli, partisinin Bağcılar'daki mitinginde gazetecilerle görüştüğü esnada, Hürriyet'in açıklamasına yanıt verdi.

Temelli, şu ifadeleri kullandı:

'Yalandan besleniyorlar. O kendi çeperine çektiği, yandaşlaştırdığı medya da aynı değirmene su taşımaya devam ediyor. Çıkmışlar yalan haber yapmışlar. Sonra da diyorlar ki haberi Sezai Temelli düzeltsin, ama haberi yapan sensin, ben niye düzelteyim. Bunlar alıştılar. Bunlar, memleketi enkaz haline getirdiler, her yeri yıktılar yaktılar. Sonra 'Gelsin HDP düzeltsin'... Tamam biz iktidara gelip bu enkazı kaldıracağız her şeyi düzelteceğiz ama siz o yalanların hesabını vereceksiniz.'

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Gözaltına Alınan 65 Kişiden Biri Olan 'Basel' Tutuklandı
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
17.03.2019

Resmen YALAN İMPARATORLUĞU... Her geçen gün "bu kadarına da pes!" demekten sıkıldık artık. Hitler'in propaganda bakanı Goebbels "yalan ne kadar büyük olursa inananı da o kadar çok olur" demiştir. İnanıyorum ki akpyi tanısaydı şapka çıkarırdı...

17.03.2019

Not: Yukarıda tırnak içinde yazdığım sözü Goebbels mi söylemiş, doğru hatırlıyor muyum diye araştırdım (yanlış bilgi vermemek adına) Goebbelse'e ait olduğuna dair bir şey bulamadım ancak sözün kime ait olduğunu hatırlamıyorum maalesef. Goebbels'in şöyle bir sözü varmış onu buldum, o da tam akpye göre; yalan söyleyin, mutlaka inanan çıkacaktır. olmazsa, yalana devam edin...

Chp ile hdp arasında ittifak olduğunu düşünenler gitsin seçim sonuçlarına baksınlar. Doğu'dan asla ama asla Chp'ye oy çıkmıyor. Batı'dan da 1.5 milyon (çoğunlukla Istanbul ağırlıklı) hdp'ye oy çıkıyor. Oyları hep sabit hiç değişmiyor. Selahattin Demirtaş içeride olduğundan buna tepki olarak son seçimde oylar biraz daha yüksekti sadece. Chp'nin oy tabanı her zaman aynıydı ta ki İnce'ye kadar. Oyları yükselten de bizzat kendisidir herkes biliyor bunu. Yıllardır hdp'nin oyu sabit hatta 2015'de %13 iken 2018'de %11'e geriledi.Afedersiniz bazıları hükümete kızıp karşısında ki ittifağa veriyor ise bu partidekilerin sorunu mu? Kemal Kılıçdaroğlu'ndan hoşlanmıyorum ama Chp'de hdp sempatizanlığı yoktur. hdp'ye oy veren Kürtlerin %95i de asla ama asla Atatürk'ün partisine oy vermezler. Bunları böyle bilin. Sözde gizli ittifak kuruluyor da hükümet bunu istemiyor ise kapatsın hdp'yi. Ama kapatırsa diğer muhalefet partileri vuracak nokta kalmaz ki. Yazıklar olsun ya..

Pasif Kullanıcı
18.03.2019

Güneydoğuda sandıktan parti hdp c.başkanı oyu rte çıkan zarflar vardı. Kim kiminle ittifakta acaba? Cidden iftirayı ayrı bir boyuta taşıdılar.

17.03.2019

Cumhurbaşkanı erdoğan hdp secmeninden oy isterken, cumhurbaşkanı erdoğan teröristlerden, terör destekçilerinden oy istiyor demiyor medya. Fakat şu yukarıdaki haberde onlar seçilirse hdp oylarıyla seçilecek lafini o şehirleri hdp yönetecek olarak yayınlıyor. Ve bunu yapanlar kendilerine haberci diyorlar. Hdp oyları chp ye olunca hdp yönetecek oluyor ama akp ye olunca bu olmuyor. Böyle bir mantık var mı? Yok. Ben anlayamadım bu işi akpliler bir anlatsın.

17.03.2019

AKP'liler şu aralar bir bardak çay için birbirlerini yemekle meşguller, o yüzden bir şey anlatamazlar. 10 senedir takip ettiğim Posta gazetesinin, kalemi satıldıktan sonra kimlere hizmet ettiğini gösteren ilk manşeti bu haber oldu.

TÜM YORUMLARI OKU (65)