HDP'li Pervin Buldan Tezkere Oylamasında Yanlışlıkla 'Evet' Oyu Kullandı

Dün TBMM'de Irak ve Suriye tezkeresinin oylandığı sırada ilginç bir an yaşandı. Oylamada AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Memleket Partisi 'Evet' oyu kullanırken, HDP ve CHP de 'Hayır' oyu kullandı. Ancak günlerdir 'hayır' oyu için çağrı yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, oylamada yanlışlıkla 'Evet' oyu için elini kaldırdı. Buldan'a hemen yanında bulunan bir diğer vekil müdahale etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye ve Irak'taki görev süresini iki yıl uzatacak Tezkere, dün TBMM Genel Kurulunda düzenlenen oylama ile kabul edildi.

Irak ve Suriye Tezkeresi TBMM'den Geçti

Evet oyu için elini kaldırdı

Partilerin açıklamalarının ardından dün oylama esnasında dikkat çeken bir an yaşandı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yanlışlıkla tezkereye evet oyu vermek üzere elini kaldırdı. Hemen o anda Buldan'ın yanındaki vekil müdahale ederek Buldan'ın elini aşağıya indirtti.

Pervin Buldan yanlışlıkla verdiği evet oyundan bir saniye sonra ise tekrar elini kaldırıp "hayır" oyu verdi.

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
27.10.2021

Gönlüm hayırdan yana ama evet veriyorum. Biraz daha asker ölsün şehid şehid diye hava atarız.

27.10.2021

bende böyle düşünmüştüm 👍

27.10.2021

Bilinçaltı aslında "Evet" diyor , şu terörle mücadele Pkeke'yi bitirir'de bizde özgürce siyaset yapabiliriz diye hönkürüyor. Neyse takmayın kafanıza Mehmetçik yakında Pkeke'nin dibine kazıyacak ve sizi özgürleştirecek.

27.10.2021

Amerika istemedikçe PKK YPG falan bitmez. Ruslar baktılar Türkler kendi bölgelerine giriyor. Attılar füzeyi 33 asker öldü. RTE haber kanallarını engelledi internet baglantisini kesti Putin'in ayağına gitti bir şey olmamış gibi geri geldi. Yani askerler boşa öldü. Boşa heveslenmeyin PKK bitmez. Bu ülke çok moktam benim bile PKK destekliyesim geliyor. Kaos istiyorum kesik baş görmek istiyorum bombaya oturmuş adam görmek istiyorum.

Fikir ne ise zikirde o oluyor, mehepe gibi varolmaları için milliyetçiliğe, akepe gibi dine ihtiyacı olanları umarım Kürt Türk Ermeni tüm Türkiye Cumhuriyeti evlatları anlar ve bu milliyetçi dindar tayfayı gelecekten silerler.

TÜM YORUMLARI OKU (9)