HDP'li Pervin Buldan İfadesinin Ardından Serbest

 Meclis Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, İstanbul'daki evinde gözaltına alındı. Buldan, Bakırköy Adalet Sarayı'nda ifadesini verdikten sonra serbest bırakıldı. 

Pervin Buldan resmi Twitter hesabından 'Gözaltına alındım' mesajını paylaştı.

Buldan'ın 'suçu ve suçluyu övmek ve terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla hakkında açılan dava kapsamında Bakırköy Adalet Sarayı'nda talimatla ifade verdiği, ifadesini verdikten sonra Bakırköy Adalet Sarayı'ndan ayrıldığı aktarılıyor.

HDP'li 12 vekil tutuklu

Eş başkanlar Yüksekdağ ve Demirtaş’ın da aralarında olduğu HDP’li 12 vekil, 4 Kasım’da sabaha karşı evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştı.

Eş Başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş Dâhil 9 HDP'li Vekil Tutuklandı

Demirtaş ve Yüksekdağ’la birlikte grup başkan vekili İdris Baluken, Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik ve Selma Irmak, Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encü 9 Kasım’da tutuklanmıştı.

Diyarbakır milletvekilleri Ziya Pir ve İmam Taşçıer ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

11 Aralık'ta Hakkari milletvekili Nihat Akdoğan, 13 Aralık’ta ise Siirt milletvekili Besime Konca ve Diyarbakır milletvekili Çağlar Demirel tutuklanmıştı.

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
YORUMLAR
23.12.2016

"Bu bir savaş, her iki taraftan da ölenler olacak." demişti kendisi. Bu sözüyle aklımdadır. Birde "Gidiyorsunuz ama bir gün buralara dönemeyebilirsiniz." Sanırım kendisinin twitter'dan çatışmadan kaçanlara uygun gördüğü kelimeler bunlardı. Unutulmasın. Ahmet Hakan’ın taziye çadırı olayıyla ilgili yazısı pek bir dokunmuş kendisine galiba "Ahmet Hakan’a geçmiş olsuna gittiğim için pişmanım" açıklaması da yapmıştı. Burdan şunu anlıyoruz, pkkya hep destek tam destek. Sezgin Tanrıkulu’nun Silopi’de yaşanan devlet zulmünü meclis gündemine getirmesine alanen engel olmuştu birde değil mi kendisi? Geçenlerde Demirtaş’ın işaret ettiği gizli "Erdoğan sevici" ekipten biride kendi mi acaba? Amacı ne tam olarak anlamadım. Anlayan varsa da anlatsın lütfen?! Tarihe geçmek için farklı bir yöntem denemiş milletvekilidir kendisi. Hepsinden geçtim de; kanınızda boğulun İnşallah!!!

23.12.2016

Geberin leş kargaları, gerçi gözaltı muhabbetinde bile hükümetle iş birliği olması muhtemel..

23.12.2016

Onlara her saniye beddua ediyoruz zaten özellikle belirtmeye gerek duymadım.

23.12.2016

güzel bir haber :)) darısı diğer hainlere..

23.12.2016

dünü bırakıp bu güne odaklanmazsan sorunu nasıl çözeriz.? dünkü hataları cezalandırma zamanımı şimdi.? vs. çok şey var ama klavyeden olmuyor.

TÜM YORUMLARI OKU (6)