HDP'li Hüda Kaya Sosyal Medyanın Gündeminde: 'Diyanet İşleri, Bir Müslüman Olarak Beni Temsil Eden Bir Kurum Değildir'

HDP Milletvekili Hüda Kaya, Diyanet İşleri Başkanı ile Ankara Barosu arasındaki “LGBT” tartışmasını Meclis’e taşıdı. Diyanet’in, insanlar adına ahkam kesemeyeceğini savunan Kaya, “Diyanet kendi düşüncesini söylüyorsa, Barolar da kendi düşüncesini söyleme hakkına sahiptir.' dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, TBMM Genel Kurulu'nda Diyanet İşleri Başkanı'nın LGBT ile ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin açıklamada bulundu.

Kaya'nın konuşması şu şekilde 📹

Hüda Kaya'nın açıklamaları, sosyal medyanın gündemindeydi...

Erbaş için "Görevde olduğu süre boyunca çocuk tecavüzcülerine gözlerini kapatıp kadın düşmanlığının manevi zeminini dini söylemlerle meşrulaştırma çabası karşılığında maaş alan" ifadesini kullanan Ankara Barosu içinse suç duyurusunda bulunulmuştu.

Diyanet Ankara Barosu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu: 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik'

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail Açıklaması: "İhracat ve İthalat Tüm Ürünleri Kapsayacak Şekilde Durdurulmuştur"
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
12.06.2020

Bir itin “Öz kızını öperken şehvet duymanın nikaha etkisi olur mu?” sorusuna diyanetin verdiği fetvayı hatırlıyor musunuz? Ben hatırlatayım: “Bazı mezheplere göre, babanın şehvetle kızını öpmesi ya da şehvetle ona sarılmasının nikaha bir etkisi yoktur.Hanefilere göre ise; babanın, kızını şehvetle öpmesi, kızına şehvetle sarılması durumunda, kızın annesi bu babaya haram olur. Ancak bu tür sonuç doğuracak tutmanın, teni tenine değerek olması, ya da altının sıcaklığını iletecek kadar ince bir örtüden olması gerekir. Kalın elbisesinden tutarak, ya da vücuduna bakıp düşünerek şehvet duymak, bu tür bir haramlık oluşturmaz. Ayrıca kızın, 9 yaşından büyük olması gerekir. Şehvet duymanın işareti, erkeğin organında bir uyanma, uyanıksa uyanışının artması, kadının da kalbinin heyecanla çarpmasıdır'' SİZ BU CÜMLELERİ OKURKEN BENİM GİBİ TİKSİNMİYORSANIZ İNSANLIĞINIZI SORGULAYIN!

12.06.2020

Valla şu konuya özel ya da kadının temsil ettiği partiye bakmadan cümleleri dinlemenizi tavsiye ediyorum. Dediği her 1 cümlenin neresi yanlış? Diyanet şimdiye kadar hangi can alıcı olayda tavır ortaya koydu, 2 çift laf etti ya da birilerinin maşası olmaktan öteye gidebildi...

13.06.2020

Siz şuanda allahın haram kıldığı ,ve kuran-i kerimde yasakladığı bir şeyimi eleştiriyorsunuz ? Lut kavmini ve ad kavmini mi savunuyorsunuz.. allahın sözü haktır ,,, haram kıldığı bir şeyde haramdır,, siz allaha ve peygambere savaş ilan ediyorsunuz ,, neyinize güveniyorsunuz,, sizden öncekiler nerde ? Sizinde varacağınız yer onların vardığı cehennemdir,, zalim ve fasıklar için yaşasın cehennem.

TÜM YORUMLARI OKU (86)