HDP'li Belediye Başkanlarına Görevden Alma ve Gözaltı Kararı

İçişleri Bakanlığı'nca, Iğdır, Siirt, Kurtulan, Baykan ve Muş Altınova belediye başkanlarının terör soruşturması gerekçesiyle görevden alındığını bildirdi. Belediye başkanlarının yerlerine kayyum atandı. Başkanlar ayrıca gözaltına alındı. 

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, HDP'li Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık, Siirt Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz, Siirt Kurtulan Belediye Başkanı Baran Akgül, Muş Korkut ilçesi Altınova Belde Belediye Başkanı Casim Budak, Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş'un, geçici tedbir olarak görevlerinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Belediyelere kayyum atandı

Siirt Belediye Başkan Vekilliğine Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Iğdır Belediye Başkan Vekilliğine Iğdır Valisi Enver Ünlü, Baykan Belediye Başkan Vekilliğine Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç, Kurtalan Belediye Başkan Vekilliğine Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın ve Altınova Belde Belediye Başkan Vekilliğine Korkut Kaymakamı Hasan Sadebıyık'ın görevlendirildiği kaydedildi.

Başkanlar gözaltına alındı

Belediye başkanları haklarında yürütülen 'terör' soruşturmaları kapsamında gözaltına alındı, evlerinde ve belediyede arama yapıldı. Güvenlik güçleri belediye binaları çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

HDP'li belediyelere kayyum atanmasına sosyal medyadan tepki geldi. "#KayyumDarbedir" Türkiye'de Twitter'ın en çok konuşulan gündem maddesi oldu📌

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
15.05.2020

Vatandaşa hizmet etmek için seçilen adam belediyenin bütün imkanlarını terör örgütüne destek sağlamak için seferber ettiği ortamda seçimle gelen seçimle gider yazmak da ne bileyim. Bu kadar demokrasi sizce de biraz fazla değil mi? Zamanında bu adamları serbest bıraktılar. Belediyenin iş makinaları ile şehirlere hendekler kazıldı, mayınlar döşendi asfaltların altına. Askerlerimiz şehit oldu. Ne çabuk unuttunuz.

15.05.2020

Birisi şu editörleri Allah aşkına kursa falan yollasın. Birisi de seçimle gelen seçimle gider mantığının teröristler için geçerli olmadığını, onları oraya getirenin güya siyaset malzemesi yaptığını ama ellerine yüzlerine bulaştırdığını anlatsın.

15.05.2020

beğenmiyosan siktir git çık uygulamadan kim seni zorla tutuyor bi haber platformu burası senin

15.05.2020

Terörün siyasi ayağı artık kapatılmalıdır. Gerçi chp'nin de aşağı kalır yanı yok terörü destekleme konusunda.

15.05.2020

Kapatabilen çıkıp kapatsaydı.

TÜM YORUMLARI OKU (32)