HDP ile MHP Arasındaki 'Kürtçe' Tartışması Meclis'te Tansiyonu Yükseltti

HDP Milletvekili Ömer Öcalan'ın 'İkinci yüzyılda bu ülkenin Kürtçe resmi dili olacaktır' sözlerine MHP cephesinden sert yanıt geldi.

Meclis Genel Kurulu’nda söz alan HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, Kürtçe'ye yönelik baskı ve engellerin devam ettiğini savundu ve "Alışacaksınız. İkinci yüzyılda bu ülkenin Kürtçe resmi dili olacaktır, anadilde eğitim dili olacaktır, hangi parti iktidar olursa olacaktır" dedi.

Bunun üzerine söz alan MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül sözü öldürülen PKK'lıların konduğu 'sarı torbalar'a getirdi. Bülbül, "Zorla yapmaya çalışanlar sarı torbaların içerisinde, nereye gömüldüğü belli değil. Aynı son herkese bekler" ifadelerini kullandı.

HDP ve MHP'li vekiller arasında çıkan gerginliğin ardından oturuma ara verildi.

MHP'li Bülbül'ün HDP'li Öcalan'a verdiği yanıt ⬇️

Verilen aranın ardından söz alan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise "Biz korkmayız ne sarı torbadan ne diğer tehditlerden. Biz en büyük bedelleri ödeyerek buraya geldik" ifadelerini kullandı.

Meclis'teki Kavga Sonrası Hastanelik Olmuştu! İYİ Partili Hüseyin Örs, Kalp Masajıyla Hayata Döndü

Popüler İçerikler

Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Fenerbahçe Şampiyonluk Yarışında Ağır Yara Aldı, Icardi ve Galatasaray'dan Gönderme Geldi
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
YORUMLAR
08.12.2022

Soyisimimin Öcalan olması buda bir tesadüf mü ulan içimizde teröristleri besliyoruz vergiimizle İmralı'da ki rahat ediyor burada yeğenleri rahat ediyor hayırdır AMK

08.12.2022

Bu partinin toptan kapatılması lazım artık. Dertleri ırkçılık körükleyip oy devşirmek ve bölücülük yapmak.

08.12.2022

Nah olacak sizin sesiniz akp iktidarında böle çıkmaya başladı konuştuğunuz yerde üstünüze geliniyordu köpek gibi havlayıp duruyordunuz yine o günler gelecek sizi adam yerine koyup meclise alanlarda suç….

TÜM YORUMLARI OKU (5)