HDP Heyeti Kandil'e Gitti

Başbakan Yardımcısı Akdoğan ile görüşen HDP'nin çözüm süreci heyeti Kandil'e gitti. Gündemde iç güvenlik paketi ve müzakerelere geçilmesi konusunda gelinen son durum var.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile son olarak Çarşamba günü görüşen Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti çözüm süreciyle ilgili görüşmeler için Kandil'e gitti. Ana gündem Meclis’te ertelenen iç güvenlik paketi ve müzakerelere geçilmesi noktasında gelinen son durum var.

Hükümet ile HDP heyeti arasında son günlerde görüşmeler hızlanmış durumda.

Ancak hükümet sorunun kaynağı olarak Kandil’deki örgüt yönetimini işaret ediyor.

HDP ile hükümet arasında yapılan son görüşme sonrasında, iç güvenlik paketinin Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri bir hafta daha ertelenmişti. Başta Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan olmak üzere hükümet üyeleri, paketin yasalaşması konusunda kararlılıklarını dile getirirken, HDP'nin beklentisi temaslar sonrasında paketin toplumsal olaylara müdahaleye ilişkin maddelerinin tasarı metninden tümüyle çıkarılması.

HDP'den alınan bilgilere göre, PKK'nın cezaevindeki lideri Abdullah Öcalan ile devlet yetkilileri arasında varılan anlaşma gereği müzakerelerin Ocak ayı başında başlaması gerekiyordu. Ancak takvim bazı konularda hâlâ anlaşma sağlanamadığı için hayata geçmedi. HDP ise hükümetten somut adım beklentisi içinde.

Kaynak: Al Jazeera

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Zam Yapılmayacak! 'Bazı' Memurlara Kötü Haber: Tartışmalara Neden Olan 30 Bin TL Memur Zammı İptal Oldu!
Bir Kadın Nikahta Eşinin Elini Sıkmak İsteyen Kadın Nikah Memuruna İzin Vermedi
Doğar Doğmaz Yaşadıkları Travmaları Anlatarak Hafiften Gülümseten Kişiler