Pervin Buldan'dan Dolmabahçe Fotoğrafı Açıklaması: 'Burada Kimin Nerede Oturacağını Belirleyen Erdoğan’dır'

İçişleri Bakanı Soylu'ya TBMM'den yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Buldan, 'Çözüm sürecinde bize, partimize vadettiklerini elbet açıklayacağız. Açıklamazsak namerdiz.' şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara'da 13 kişinin PKK tarafından şehit edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, HDP'li Dilan Dirayet Taşdemir'in Gara'ya giden HDP'li isim olduğunu açıklamıştı. Taşdemir ise bu iddiayı yalanlamıştı.

Buldan partisinin grup toplantısında Soylu'ya yanıt verdi. Buldan, 'Çözüm sürecinde bize, partimize vaadettiklerini elbet açıklayacağız. Açıklamazsak namerdiz.' şeklinde konuştu.

Buldan'ın açıklamlarından satırbaşları şöyle:

  • Bize yönelik iftira ve kumpas kampanyası cemaat yöntemleridir. Belli ki cemaatteki abilerinden çok şey öğrenmişler.

  • Bunların bir fotoğrafçı bakanları var; çözüm sürecindeki fotoğraflarımız üzerinden algı yaratma telaşında. Bu bakan, Erdoğan’ın koltuğuna açıkça göz dikmiş durumda. Kendi içinizdeki koltuk kavgasını açık yapın! Savaşınızı HDP üzerinden yürütmeyin.

Grup toplantısında söz konusu fotoğrafları gösterdi

  • Bir defasında Kandil’de görüşme gerçekleştirirken üzerimizde iki İHA dolaşıyordu. Ankara’ya döndüğümüzde sorduk “Sizin güvenliğiniz için uçuyorlardı” dediler. Kandil görüşmelerini devletin güvenlik amaçlı uçurduğu İHA’ların altında gerçekleştirdik. Kayıtlarda mevcuttur.

  • Soylu efendi bak iyi dinle! Sana televizyonlarda gösterdiğin fotoğrafın hikâyesini de anlatayım. Kandil fotoğrafları PKK’den silahları bırakacaklarına dair mektupları aldığımız ziyaretlere aittir. Senin genel başkanın Erdoğan da heyecanla bu mektubu bekliyordu.

'Kimin nerede oturacağını belirleyen Erdoğan’dır'

  • Bu da Dolmabahçe mutabakatının fotoğrafı. Burada kimin nerede oturacağını belirleyen Erdoğan’dır! O süreç halklarımızın geleceği için fedakârca yürüttüğümüz bir süreçtir. Bugün de olsa tereddüt etmeden aynı fedakârlığı yaparız. Yeter ki tek bir insanın burnu kanamasın.

  • Ne mutlu bize ki çözüm süreci boyunca bu ülkeye cenazeler gelmedi. Ne mutlu bize ki 3 yıl boyunca yürüttüğümüz onurlu bir duruş vardı ve bunun arkasındayız. 

  • Çözüm sürecinde bizlere neler vaat edildiğini yeri ve zamanı geldiğinde açıklamazsak namerdiz.

  • Gare’nin yaşandığı gün, Cumhurbaşkanı kararıyla enerji alanında 3 yeni yandaş şirket daha kuruldu. Kendilerine bir rant kapısı daha açtılar. 'Bir yerde tilkiler vaaz vermeye başlarsa gözünüz tavuklarda olsun!” Bunlar ne zaman vatan, millet derse gözünüz cebinizde olsun!'

Popüler İçerikler

Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL'lik Ödül İlk Kez Kazanıldı!
Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
YORUMLAR
23.02.2021

Doğru konuşmuş. O zamanlar Kandil'e gidenlere devlet izin vermedi mi? İmralı yolcuları da aynı şekilde AKP vizesiyle gitti. Habur felaketini AKP yaşattı bu ülkeye. Ulan daha 2 sene önce Apo'nun mektupları meydanlarda okundu, Osman Öcalan TRT'ye çıkarıldı. HDP ne kadar PKK'lıysa AKP on katı PKK'lıdır.

Pasif Kullanıcı
23.02.2021

Şu partiyi de kapatamadılar gitti. "Teröristin heykelini dikeceğiz." veya "Pkk, esirleri biraz misafir etti." diyen adamların mecliste işi ne? Çoğu kişi de beğenmiş, ne çok pkk partisi seven varmış. AKP'yi eleştiriyor diye pkk destekçisi partiyi de alkışlamayın yani. Yuh.

23.02.2021

asdasdsasda bekle kapatırlar onları kapatsa nereden ekmek yiyecek, nereye kaçacak. bence büyük ihtimalle sizi kapatmayacağız sözü verdiler, yalnız tayyibin işi bitene kadar yeni bir ekmek kapısı bulsun, anında bunları satar ammaaaa hdp de daha büyük bir söz varsa onuda zaman gösterecek bakalım.

23.02.2021

Ya zaten Erdoğan'ı çıkarsan AK Parti diye bir parti yok. Laf olsun diye kalabalık yapıyorlar. Fikirleri yok, icraatleri yok, reisleri ne derse ona göre yaşıyorlar. HDP ile birlikte promosyon olarak kapatın gitsin :))

TÜM YORUMLARI OKU (20)