HDP'den İzmir Saldırısına İlişkin Açıklama: 'Olayın Azmettiricileri, Partimizi Hedef Gösteren İktidardır...'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir'de parti il binasına düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada 'Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi. Olayın azmettiricileri partimizi hedef gösteren iktidardır' ifadelerine yer verildi.

HDP tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle 👇

'Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi.

Saldırının duyulması üzerine kitlemiz Konak İlçe binamız önünde toplanmaya başlandı.

Dün Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında yapılan provokasyon provası sonucu bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir. Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır.'

HDP İzmir İl Binasına Saldırı: 1 Kişi Hayatını Kaybetti
Bilim Kurulu Üyesi, Pazar Günü Yasağı İçin Temmuzu İşaret Etti

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
17.06.2021

Saldırgan binaya giriyor ve sadece bir kişiyi vuruyor, hiçbir haber kaynağında ve valiliğin açıklamasında bina ateşe verildi diye bir ayrıntı bulunmuyor %99 şahsi hesaplaşma ama olurmu hdp hemen bir duyar kasması lazım hemen ''abi bizi hep eziyorlar biz hep ezildik ondan bu kadar masum insan öldürdük abi'' modunda kendilerine aklamaya çalışıyor bu kapatma sürecinde iktidar yanlısı değilim ama daha suç yeni işlenmiş daha suçlu sorguya alınmamış ''abi iktidar yaptı abi'' moduna girmişler.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ