HDP, AK Parti'nin Randevu Talebini Reddetti: "Samimi Bulmuyoruz"

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, AK Parti’nin başörtüsüyle ilgili Anayasa teklifini görüşmek için talep ettiği randevuyu vermediklerini açıkladı.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, mevcut siyasi ortamda bu teklifin tartışılmasını samimi ve güven verici bulmadıkları için bu talebi reddettiklerini duyurdu.

HDP’nin kapatılmasına yönelik davanın Anayasa Mahkemesi’nde devam ettiğini hatırlatan Oluç, gerekçelerini şöyle açıkladı: “HDP’ye yönelik bir intikam davası olan kapatma davasının bütün hızıyla devam ettirilmesi, en son partimizin anayasal hakkı olan hazine yardımının iktidar blokunun siyasi baskısı sonucu bir hak gaspı olarak Anayasa Mahkemesi tarafından ve anayasaya aykırı bir şekilde bloke edilmesi nedenleriyle görüşmeme kararı aldık. Randevu taleplerine olumlu cevap vermedik”.

Oluç ayrıca, "Mevcut anayasanın bile her gün çiğnendiği, hukukun askıya alındığı bir dönemde anayasa değişikliği görüşmeyi samimi, inandırıcı ve güven verici bulmuyoruz" diye ekledi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), 5 Ocak'ta HDP'ye Hazine yardımının kesilmesi yönünde karar almıştı ⬇️

AYM'den HDP'nin Hesaplarına Geçici Bloke Kararı

AK Partili bir heyet geçen yıl kasım ayında Anayasa değişikliğiyle ilgili HDP'ye ziyarette bulunmuştu.

HDP'den AK Parti'nin Ziyaretine İlişkin Açıklama!

Popüler İçerikler

Doğukan Güngör, "Kızılcık Şerbeti Bitsin" İddialarına Son Noktayı Koydu!
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
Tüyler Diken Diken: Sertab Erener 21 Yıl Sonra Yine İlk Gün Gibi Eurovision'u İnletti!
YORUMLAR
09.01.2023

Sadece mhp oyları yetmiyor işte. Yetmeyecek. Destek şart. Hdp oyları çok kritik.

09.01.2023

keşke başörtüde de reddetseydiniz

09.01.2023

Abi aklm almyor,haberi olmadan fetöcūlerin ūstūne hat açtığı adam suçsuz yere hapis yatyor ūlkede ama terörist cenazelerine gidip havellerine başsağlığı dileyen dağlarda hevallerle fotolar çektiren,açık açık ben terörū destekliyorum diyenler bırak hapis yatmayı ūlkede parti kurup meşru oluyorlar ve işin daha fenası tūm partilerde bunlara çıkar için neredeyse yalvaracaklar,cidden trajikomik bi ūlkeyiz kimse samimi değil gelde oy ver bu partilere şimdi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ