*Haziran’da şiddet gören kadınların yüzde 12’si boşanmak ya da ayrılmak istedikleri için öldürücü aletlerle şiddete maruz kaldı ve ağır yaralandı.
* Bir erkek, kendisinden 20 kez farklı zamanlarda şikayetçi olan karısını bıçakla ağır yaraladı. Erkek, daha önce de uzaklaştırma kararına rağmen kadının evine giderek elektrik kablolarını kesmiş ancak savcılık hiçbir işlem yapmamıştı.
* Bir erkek, tartıştığı sevgilisinin kedisine işkence yaptı.
* Bir kadın, kocasının işkence yaptığı çocuğunu hastaneye götürmek istediği için darp edildi.
* Annesini zincirle darp eden bir erkek, daha önce de annesini bıçaklamış ve cezasız kalmıştı.
* Bir erkek, karısını ‘Kız Çocuklarının Zorla ve Erken Yaşta Evlendirilmesine Karşı Farkındalık Faaliyetleri’ kapsamında hazırlanan ankete katıldığı için darp etti.
* Ağır bir şekilde darp edilen başka bir kadın, daha önce kocası hakkında uzaklaştırma kararı çıkartmış, ardından sığınmaevine yerleşmiş ancak belediye başkanı tarafından kocasıyla ‘barıştırılarak’ evine gönderilmişti. Kadın artık sokakta yaşıyor.
*Kadınların yüzde 48’i kocalarından şiddet gördü: 11 kadını resmi nikahlı, birini dini nikahlı kocası; üçünü eski kocaları, ikisini oğulları, ikisini damatları, birini erkek bir akrabası, birini babası, birini çalıştığı belediyenin başkanı, birini komşusu, birini sevgilisi, birini tanımadığı bir erkek yaraladı.
*Kadınların yüzde 28’i ölüme sebebiyet verebilecek şekilde şiddete uğradı: Üç kadın bıçakla, biri keserle, biri tüfekle yaralandı. İkisi işkence gördü. Biri cisimle darp edildi, 16’sı darp edildi. Bir kadın ise kaçırıldı.
*Şiddet-yaralama vakalarının yüzde 12’si kadınların şikayetlerine ve çıkarılan uzaklaştırma kararlarına rağmen gerçekleşti.
*Haziran’da şiddet-yaralama vakalarının yaşandığı iller Adana (3), Adıyaman (2), Aksaray, Bingöl, Bolu, Çorum (2), Erzurum, İstanbul (5), İzmir (2), Karaman, Kocaeli (2), Maraş, Muğla (2) ve Van