Hazır Mamalar Kötü mü? Çiğ Gıdalarla Beslenen Evcil Hayvanların Daha Sağlıklı Olduğu Ortaya Çıktı

Evcil hayvanı olan pek çok insan tüylü dostu için iyi bir kuru mama ve arada ödül olarak da yaş mama verir, fakat yeni yapılan bir araştırmaya göre kedi ve köpeklerin çiğ gıdalarla beslenmelerinin sağlıkları açısından daha iyi olacağı ortaya çıkarken, kansere yakalanma oranlarının %3'e kadar gerilediği görülüyor. İşte detaylar...

Vahşi doğada ve sokakta yaşayan hayvanların neredeyse tümü çiğ gıdalarla beslense de, evcil kedi ve köpek sahipleri tüylü dostları için kuru mama tercih ediyor.

Evcil hayvanlar çiğ mi yoksa hazır mamalarla mı beslenmeli tartışması henüz bitmemişken,  Çiğ Besleyen Veteriner Topluluğu Kurucu Başkanı Dr. Nick Thompson, konuyla alakalı ses getiren açıklamalarda bulundu.

Thompson'a göre çiğ gıdalarla beslenen köpeklerde kansere yakalanma oranının yüzde 3’e düşüyor.

Son 10 yılda Birleşik Krallık’ta evcil hayvanların beslenmesinde çiğ gıdaya ciddi bir geçiş olduğunu belirten Dr. Thompson, kuru mamaların işlenmiş ve sentetik gıdalar olduğunu belirterek, çiğ gıdalarla arasında çok büyük bir fark olduğunu söylüyor.

Köpeklerde çiğ beslemeye geçildiğinde etkisinin 2 günden 2 haftaya kadar görülebildiğini belirten Thompson, özellikle bağırsak sağlığı konusunda daha olumlu bir işleyişin başladığını açıklıyor.

İngiltere’de Liverpool Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre köpeklerin %74’ünün ya fazla kilolu ya da obez olduğunu belirten Dr. Thompson, kuru mamanın yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle insülini tetikleyerek evcil hayvanlarda diyabete neden olabildiğini belirtiyor.

Tüm bunların yanı sıra 2017 yılında Mark Robbins tarafından yapılan bir araştırmayı örnek gösteren Dr. Thompson, 20 köpek az yağlı kuru mamayla, diğer 20 köpek ise daha orta ya da yüksek yağlı çiğ gıdayla beslenmesi sonucunda kuru mamayla beslenen köpeklerde yüksek trigliserit olduğunu belirtti.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Köpek Ne Yer, Nasıl Beslenir?
Patili Can Dostlarımız Olan Köpeklerin Ne Sıklıkla Beslenmesi Gerektiğini Biliyor muydunuz?
Canımızdan Çok Sevdiğimiz Köpek Dostlarımıza Evde Hazırlayabileceğimiz 11 Mama Tarifi

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı