Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda "Mülakat" Skandalı: Sınav Birincileri Listede Yer Almadı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın düzenlediği Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Sınavında illerde birinci olan birçok aday, mülakatta düşük puan verilerek elendi. Daha düşük puanla atananların olmasına isyan eden adaylar, “Nerede liyakat?” sorusunu sordu.

Son Cumhurbaşkanlığı seçimleri zamanında kamu alımlarında mülakat uygulamasının kaldırılacağı vadedilmiş ancak sözler yerine getirilmemişti.

Karar Gazetesi’nden Merve Şişman’ın haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda da mülakat ile torpil skandalı yaşandı.

Kaynak

Bakanlığın düzenlendiği Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Sınavı'nda 32 ilde birinci olanlar, sözlü mülakat sonrasında listede kendine yer bulamadı.

94 puanla İstanbul birincisi Rıdvan Ö., 93 puanla Eskişehir birincisi Ersen Ç., ve 90 puan ile il üçüncüsü Necati F. de mülakatta kaldı.

89 puanla Iğdır birincisi olup sözlüde 70 ile elenen Ali Ç. “Ne yazık ki başarıyı cezalandıran sisteme karşı mücadele ediyoruz. Sonuncuyu ilk sırada atamışlar, adalet nerede?” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Milyonlarca Öğretmenin Beklediği Karar Resmi Gazete’de: Yüzde 50 KPSS Yüzde 50 Mülakat
Hazine ve Maliye Bakanlığı Açıkladı: Gram Altın ile Kira Sözleşmesi Yapılabilir mi?
'Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek İstifa Etti' İddiasına Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden Jet Yanıt

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
31.08.2024

Devran dönünce düşük puan aldığı halde mülakatla atanan herkes kamu kurumlarından uzaklaştırılmalı. Yerlerine derhal yüksek puan alanlar atanıp bu adaletsizliğe son verilmeli. Torpil anca böyle bitirilebilir, ders verilerek.

31.08.2024

Aynen öyle. Devlet kurumlarına güven her geçen gün azalıyor böyle durumlar yaşandığı için. Bunu herkes hükümete bağlıyor şu an. Ancak (umudum olmasa da) devir değiştiğinde torpilli kadro cezalandırılmazsa toplumdaki güvensizlik sadece kurumlara değil, devletin tamamına karşı kaybolur ki bu da hem yeni hükümet için hem devlet sistemi için hem de vatandaşlar için çok kötü bir şey.

31.08.2024

Alınanlara bi bakın bakalım a tarikatı b tatikatı... Osmanlı'nın son zamanlarında yaptığı ne kadar yanlış varsa hepsini yapıyor bu kul hakkı yiyenler

31.08.2024

ben boşuna mı girmiyorum bunların sınavlarına...yeni mezun olunca yaptılar bana da haksızlık daha da ne kpss ne başka memurluk sınavına girdim boşuna bunlara para vermeye gerek yok... tabi olanlara rağmen bunların mülakat kaldırılacak vaadine inanıp oy verenlere acımıyorum alın size mülakat liyakat hadi bakalim 🤗🤗

TÜM YORUMLARI OKU (16)