Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Aralık Ayından İtibaren Enflasyonda Düşüş Trendine Gireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında ekonomiye dair açıklamalarda bulunurken, uzun zamandır ekranlarda görünmeyen Bakan'ın açıklamaları özellikle enflasyonla ilgili olanlar ilgi çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla büyüme söylemini yineledi

Nebati, 'Biz büyümeden taviz vermiyoruz. Bundan taviz vermediğimiz için enflasyon biraz zaman alır' derken, emtia ve petrol fiyatlarının çok yükseldiğini 2021 yılında her şey yeşilden (olumludan) sarıya (kötüye) gittiğini belirtti. Bu dönemde artık emtia, petrol piyasalarının gevşemeye başladığını söyleyen bakan en büyük problemin petrol olduğunun altını çizdi. Emtia ve petrolün yüksek olmasının enflasyonla mücadeleyi 'biraz' yavaşlattığını açıkladı.

Erdoğan da o dönemi işaret etmişti! Nebati enflasyonda düşüş için yine tarih verdi: "Biz şuanda enflasyonla ilgili çok önemli adımlar atıyoruz. Bu piyasaya da yansıyor. Aralık ayından sonra bir sorunla karşılaşmazsak ocak ve şubat ayında enflasyon belirli bir seviyeye düşmüş olacak" dedi.

İlk göreve geldiği günlerde işadamı olduğu için sabit gelirlilere 'en fazla maaşınızı kaybedersiniz'' söyleminde bulunan Nebati, 'Dar gelirlilerin korunması için gerekli adımları atıyoruz' dedi. 

Tahıl koridoru için de anlaşma sonrasında fiyatların gerilediğini, dünyanın temel problemlerinin çözüldüğünü belirtti. Bunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etkisi olduğunu söyleyerek muhalefetin teşekkür bile etmediğini de söyledi. .

Nebati'nin yayındaki açıklamalarından öne çıkanlar şunlar oldu👇

  • 132 ülke negatif faiz uyguluyor. Türkiye gibi faiz politikası uygulayan ülkeler çoğunlukta. 

  • Kur korumalı sistemin açıklandığı tarih, yeni bir enstrümanla ülke içerisinde oynanan manipülatif ihanete varan söylemlerle bitirildiği, ardı ardına gelen tedbirlerin geldiği bir adımdı.

  • 20 Aralık'ta tedbirler paketi açıklandı ve toplumun her kesimi destek verdi. Başka bir sabaha uyanıldı.

  • 6 ay sonra, 7 ay geçti ve bir kabusu yaşayarak geçirdik bu süreci.

  • Rusya-Ukrayna savaşı tüm dünyadaki dengeleri altüst etti. Ekonomide bu işi biz bitireceğiz dediğimizde savaş planlarımızı öteledi.  Savaş Türkiye'ye fiyat artışı olarak yansıdı. 

  • Enflasyonun ilk dönemleri tatlıdır. Ticaret canlanır. Ama sabit gelirli sıkıntı yaşar. 

  • Asgari ücret artırıldı. İkinci yarıda artırıldı. Ciddi destek sağlanmış oldu. Emekli, dul yetim tamamında maaş artışına gidildi. 

  • Türkiye'de birileri geleceğiz enflasyonu halledeceğiz diyor. Eski zihniyetle manşet enflasyona yakın faiz vermesi. Sonuç, dükkanlar kapanacak, fabrikalar kapanacak ülke küçülecek, insanlar işlerini kaybedecek demektir.

  • Türkiye yüzde 14'lük manşet faize ulaşması için 2 yıl kaybediyor. Türkiye böyle karar alsa küçülmeye başlar.

  • Bu durumların dengelenmesi enflasyon baskısını azaltacak. Attığımız adımlarla enflasyonun engellenmesi için önemli adımlar atıyoruz.

Sosyal medyada da Nebati'nin açıklamaları ilgi çekti👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

pbs.twimg.com

Popüler İçerikler

Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
YORUMLAR
03.08.2022

Sktr git kodumun davarı!!!

03.08.2022

Ayy g*tüm 🤑

03.08.2022

teee 2002 de satmaya başladığınızda bu iş satmakla olmaz diyenlere, dönemin maliye bakanı "babalar gibi satarız" demişti. rant, torpil, kaset, pudra şekeri, mafya ile yozlaşma, osmanlıya ihanet etmiş araplara satılan topraklar, mülteci akımı, ambargonun alasını yiyen ecevite bok atanların bakanına bak

TÜM YORUMLARI OKU (19)