Hazine'den TL'nin Değerinin Korunması Vurgusu

Hazine ve Maliye Bakanlığı bugün ikincisi yapılan Finansal İstikrar Komitesi toplantısı sonrası yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada 'Türk Lirası'nın değerinin korunması ve tasarrufların güçlendirilmesi için yeni araçların geliştirilmesi hususunda ilgili kurum ve kuruluşlar arasında eşgüdüm sağlanması vurgusu yapılmıştır' denildi.

Yeni araçların geliştirilmesine vurgu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün gerçekleştirilen Finansal İstikrar Komitesi'nin 2. Toplantısı'na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

'Finansal İstikrar Komitesi'nin 2. toplantısı sayın Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nurettin Nebati başkanlığında 23.12.2021'de toplanmıştır' denilerek, 'Türk Lirası'nın değerinin korunması ve tasarrufların güçlendirilmesi için yeni araçların geliştirilmesi hususunda ilgili kurum ve kuruluşlar arasında eşgüdüm sağlanması vurgusu yapılmıştır' dendi

Türk Lirası'nın değerinin korunması

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Toplantıda son dönemde küresel ve yerel ölçekte yaşanan gelişmelerin ülkemiz finansal piyasalarına etkileri ile önümüzdeki döneme ilişkin görünüm ayrıntılı olarak değerlendirilmiştir.

Türkiye Ekonomik Modeli çerçevesinde finansal istikrarın sağlanması ve sürdürülebilir büyüme için tüm kurumların işbirliği içerisinde çalışacağı ve şeffaflığı merkeze alan, öngörülebilir ve kararlı politika adımlarının bütüncül bir yaklaşımla atılması üzerine mutabık kalınmıştır.

Ayrıca Türk Lirası'nın değerinin korunması ve tasarrufların güçlendirilmesi için yeni araçların geliştirilmesi hususunda ilgili kurum ve kuruluşlar arasında eşgüdüm sağlanması vurgusu yapılmıştır.'

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Bakan Nebati'den 'Mevduat' Sorusuna Yanıt: 'Gözlerime Bakar Mısınız? Ekonomi Gözlerdeki Işıltıdır'
Merkez Bankası 'Arka Kapıdan' Döviz mi Sattı?
Dolar ve Euroda Gerileme 4. Gününde: Merkez Açıklaması Sonrası Düşüş Hızlandı!
Mahfi Eğilmez'den Cem Küçük'e Sert Tepki: 'Ne Yazdığımı Anlamaktan Aciz'

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!