Komisyondaki görüşmelere ilgi ise yoğun oldu. Komisyon üyelerinin yanı sıra, milletvekilleri belediyeler, hayvan haklarıyla ilgili sivil toplum örgütlerinden temsilciler katıldı.
BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre, Komisyon Başkanı Yunus Kılıç, Hayvanların Haklarının Korunması ile hayvanlara eziyet ve kötü muamelenin önlenmesi için alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla 2019 yılında kurulan TBMM Araştırma Komisyonu'nun raporundaki öneri ve tespitleri anımsatarak, yasa teklifi hazırlanırken de komisyon raporundaki önerilerin dikkate alındığını belirtti. Kılıç, teklif yasalaştığında, hayvanların korunmasına ilişkin toplumsal beklentilerin büyük ölçüde karşılanacağını söyledi.
Yasa teklifinin ilk imzacısı olan ve görevini tamamlayan TBMM Araştırma Komisyonu'nun başkanlığını da yapan AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ise komisyon çalışmalarından da örnekler vererek tüm siyasi partilerin yeni yasal düzenleme konusunda görüş irliği içinde olduğuna dikkat çekti.
'Hayvanların partisi ve siyaseti olmaz' diyen Yel, teklifle ilgili çok farklı yorumlar ve talepler olduğuna işaret ederek, 'Gerçekten konularına çok vakıf, virgülüne kadar yasa tekliflerini incelediklerini biliyorum. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Amacımız devrim niteliğinde yasa teklifini sunmamızdı. Özellikle önemsediğimiz konu hayvanların mal olarak değil can olarak nitelendirilmesiydi. Hayvanlar da duygulu bizler gibi duyguları olan bireylerdir' görüşünü dile getirdi.
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise yapılan düzenlemenin önemine dikkat çekerek, 'TBB olarak yapılan her çalışmanın altına imza atıyoruz' görüşünü dile getirdi. Şahin, teklife birlik olarak destek olduklarını vurguladı.
Bunların önereceği hayvan hakları yasası da anca bu kadar olur zaten
köpeğin o saatte orada ne işi varmış ? artık bu soruları duymaya başlarız !!!
Demek ki yasayı bu şekil hazırlayanlar, hayvanlarla "cinsel ilişki" yaşayanlar ki tanımlamasını böyle yapmışlar...