Hayvan Kaçakçılığını Alışkanlık Haline Getiren Sosyal Medya Fenomeni Meriç İzgi 3. Maymunu da Satın Alınca Ortalık Karıştı!

Hayvanları artık rahat bırak!

Sosyal medya fenomeni Meriç İzgi'nin Mart ayında "Koko" ismindeki maymunu hayvan kaçakçılığı ve hayvan ticareti yaptığı gerekçesiyle Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanları tarafından korumaya alınmıştı.

Evinin basıldığını söyleyen İzgi, arbede sırasında çeşitli bölgelerinden yaralandığını da iddia etmişti. Bir süre bu olay gündemimizi meşgul etmişti.

Bazı sosyal medya kullanıcıları Koko'yu 'sahibinden' ayıran yetkililere tepki gösterirken bazıları da evcil olmayan bu hayvanın doğal yaşamından koparılmasını eleştirmişti.

Detaylara bu içeriğimizden bakabilirsiniz;

Sosyal Medya Fenomeni Meriç İzgi'nin Maymunu Koko, Vahşi Olduğu Gerekçesiyle Alındı!

Koko korumaya alındıktan bir süre sonra da İzgi, Koko'yu geri aldığını söylemişti fakat o maymunun Koko olmadığı yeniden ikinci bir maymunu kaçak yollarla satın aldığı ortaya çıkmıştı.

Bu yaşananların ardından şimdi de wild_at_life isimli bir Instagram sayfası fenomenin kaçak yollarla 3. maymunu satın aldığını ve daha önce 1 piton ve 2 maymun için yazılan cezalarını da ödemediğini belirtti.

Olayın duyulmasının ardından İzgi, Instagram hesabından bu açıklamayı yayınladı.

Ülkeye girişi yasak olan hayvanları sırf etkileşim için doğal ortamından ayırıp annelerinin öldürülmesine neden olduğu için sosyal medyada büyük tepki topladı.

Hayvan kaçakçılığını alışkanlık haline getiren Meriç İzgi'ye gelen tepkiler şu şekilde;

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Dayakçı (@dayagiyedin) on Twitter

iren (@darbnville) on Twitter

Beril Tatar (@theberiltatar) on Twitter

𝐒𝐞𝐫𝐬𝐞𝐫𝐢 𝐂𝐢𝐯𝐜𝐢𝐯 (@AlmilaKatrin) on Twitter

Beril Tatar (@theberiltatar) on Twitter

aylin aslım (@AylinAsLIM) on Twitter

mr.tarrr (@TarrrMr) on Twitter

Rahşan Gülşan (@rahsangulsan) on Twitter

Meriç İzgi'ye bu cesareti veren cezaların az olması sanırım yoksa nasıl defalarca kaçak yollardan hayvan soksun ki ülkeye?

SuziOnline (@SuziOnline_blog) on Twitter

Popüler İçerikler

Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
Fatih Altaylı'dan 'Restoran Boykotu' Tavsiyesi! 'Gerekli Bir Silahtır, Kullanıp Atılacak Bir Şey Değil'
8 Yaşındaki Kızını da Alıp Üvey Oğlu ile Kaçan Kadın Müge Anlı'yı Çileden Çıkardı!
YORUMLAR
14.09.2020

Tiktok kapatılsın !

14.09.2020

Çok iğrenç insanlarsınız. Meriç İzgi sahiplendiği hayvanlara yüksek standartlarda bakan bir insan elinden alındığında Koko psikolojik olarak etkilenmişti ve yemek yememeye başlamıştı. Koko bundan çok mutlu ve Meriç'i ailesi olarak görüyor. Bundan sonra sizi takip etmiyorum her türlü propagandayı yapın ama HAYVANAT BAHÇESİNE KONMAK İSTENEN BİR MAYMUNA SAHİP ÇIKTI DİYE BİR İNSANI LEKELEMEYİN AHLAKSIZ ONDEİO EDİTÖRLERİ!

14.09.2020

Öyle bir anlattın ki Meriç İzginin hayvanı olasım geldi. Yani ben insan halimle yüksek standartlarda bakılan mutlu biri değilmişim onu hissettim. Bir ara tasmayı takayım da Meriçin peti olayım o zaman.

14.09.2020

maymun mu hayvan yoksa bu soytarılar mı çözemedim

TÜM YORUMLARI OKU (27)