‘Hayvan Hakları Kanunu İçin Ne Zaman Çalışma Başlatılacak?’

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kapsamlı bir havyan hakları kanunu için ne zaman çalışma yapılacağını sordu.

Tanrıkulu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

  • Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün, hayvan hakları ihlalleri dolayısıyla en çok ceza kestiği 10 il hangileridir?

  • Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, hayvan hakları ihlalleri denetimlerini nasıl gerçekleştirmektedir? Toplam kaç personel bu işlemler için istihdam edilmektedir?

'Eziyet ve kötü muamelenin önüne geçilmesi için ne gibi çalışmalar yapılacaktır?'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu

  • Kapsamlı bir havyan hakları kanunu için ne zaman çalışma yapılacaktır? Eziyet ve kötü muamelenin önüne geçilmesi için ne gibi çalışmalar yapılacaktır?

  • Sokak Hayvanları Rehabilitasyonu Projesi çerçevesinde ne tür çalışmalar yapılmaktadır?

  • Türkiye genelinde toplam kaç hayvan barınağı bulunmaktadır? Bu barınaklarda kaç hayvan barınmaktadır? Bu hayvanlar düzenli olarak veterinerlerce sağlık kontrolünden geçmekte midir?

  • Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve diğer ihtiyaçları için ayırdığı yıllık bütçe toplam ne kadardır?

  • Hayvan hakkı ihlalleri için ihbar hattı açılacak mıdır?'

Anka

Popüler İçerikler

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
YORUMLAR
13.02.2016

Sokak hayvanları konusunda en kısa zamanda kesinlikle birşeyler yapmalı. Artık geç bile kalındı.

13.02.2016

Avcilik konusundada saglam adimlar atilmali ulkede herkes avci olmus saglam bir sinirlama duzenleme sart

14.02.2016

Hiç unutmuyorum televizyonda kurban bayramının 1. gününde haberleri izliyoruz.Uyarı felan yapılmadan bir görüntü verdiler;Adam bayağı peşinden koştuktan sonra köşeye sıkıştırdığı tosunun(dana) bacaklarına elindeki uzun satırla vurmaya başladı.Etrafındakiler de hayvanı tutmaya çalışıp adama kolaylık sağlamaya çalışıyordu.Hayvanın bir bacağı neredeyse kopmak üzere diğeri de paramparça idi.Öyle küfürler ettim ki bayrama,bu adeti getirene ,yukarıdakine, insanın neden böyle olduğuna.Tutamadım kendimi sesli ettim küfürleri.Belki içinde bulunduğumuz dünyanın acımasızlığına verilmiş örnekti.Belki de bir ders.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ