Aynı tarihte çıkartılan 3530 sayılı Beden Terbiyesi Kanunu ile değişik kaynaklardan spora finansal kaynak yaratılmış, bu kaynaklar stadyum, spor salonu gibi yatırımlara dönüştürülmüş ve spor kuruluşlarının giderleri karşılanmıştır.
Dünyada ilk defa beden eğitimini milletine mecburi kılan devlet adamı Atatürk olmuştur. 3530 sayılı Beden Terbiyesi Kanununun 4.Maddesi’ne göre 12 yaşından 45 yaşına kadar tüm erkekler ile 12 yaşından 30 yaşına kadar tüm kadınlar haftanın 7 gününde, 4 saat beden eğitimi yapması zorunlu kılınıyordu. Beden eğitimi işlerinin idaresi ve sorumluluğu ise valilerden muhtarlara kadar, mahalli idarecilere verilmişti.
Türkiye, Atatürk’ün ölümünden sonra sürekliliği olan bir spor politikası oluşturamadı. Türk sporu bazen Başbakanlık bazen de muhtelif bakanlıkların bünyesinde yer alan Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü (1938-1986), Beden Terbiyesi ve Spor Genel Müdürlüğü (1986-1989), Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü gibi müdürlükler vasıtasıyla yönetilmeye çalışıldı.
Bu kurum her hükûmet değişiminde, iktidar partisinin yöneticilerinin işbaşına getirilmesi sonucunda hem tüm kadro hem de ilgi federasyonlardaki görevliler değişime uğramıştır. Dolayısıyla iktidar partisine göre değişen spor politikaları bir süreklilik gösterememiş ve devlet politikası haline gelememiştir.