Hayrettin Karaman'ın Fetvaları İle Yarışacak 10 Absürt Fetva

Yeryüzü kaldıkça başımızda kalmaya niyetli haşmetli hükümetimizin ünlü fıkıh alimi Hayrettin Karaman bu hafta verdikleri bir fetva ile yolsuzluğun hırsızlık olmadığını ifade ederek dinde bir yenilik ürettiler. Bu zamana kadar Hz. Muhammed'in kamu görevlisinin hediye almasını bile hırsızlık olarak tanımlayan hadisleri çerçevesinde kamu yetkisini kötüye kullanmanın bir suç olduğu biliniyordu, 14 yüzyıl sonra böyle bir icadın çıkması şüphesiz bazı insanlarda büyük bir rahatlık yarattı. Sayın Karaman'ın fetvası nasıl bir ilginçlik olursa olsun, son zamanlarda rastladığımız en ilginç fetva değil. Sağolsun İslam alimleri bu konuda yarış yapar gibi yepyeni ilginç fetvalar veriyor, İslam dininde daha önce tahayyül bile edilemeyecek alanlara kapı açıyorlar. Bu konuda en iddialı 10 fetvayı derledik.

1. Kadınları duş yaparken gizlice röntgenlemek caiz

Mısırlı Selefi imam Usama El Kavsi, “Niyetiniz iyi ise kadınları duş yaparken gizlice röntgenlemek günah değildir“ açıklaması yaptı. Al Qawsi “Şayet bir kadında samimiysen, onunla evlenmek istiyorsan bir yere saklanıp sana göstermediği yerleri izleyebilir görebilirsin, bu günaha girmez” dedi. (Kaynak: Hürriyet)

2. Bıyığı siyaha boyamak mekruh, kınayla boyamak caiz

Vatandaşların dini sorularını sanal alemden cevaplandıran Din İşleri Yüksek Kurulu, 'Kadınların ve erkeklerin saçlarını boyamaları caiz midir?' sorusunu cevaplandırdı. Kişinin temiz, bakımlı ve düzgün görünümlü olmasının İslam dininin tavsiye ettiği hususlardan olduğuna dikkat çekilen Din İşleri Yüksek Kurul kararında, 'Saç, sakal ve bıyık bakımı bu bağlamda değerlendirilmelidir. Saçı temizlemek, yıkamak, koku sürmek, taramak ve boyamak Hz. Peygamber'in (sas) teşvik ettiği hususlardandır (Buhari, Enbiya, 50; Müslim, Libas, 80). Buna göre, başkalarını yanıltma kastı olmaksızın saç, sakal ve bıyık boyanabilir (Mubarekfuri, Tuhfetü’l-Ahfezi, V, 333). Erkeğin saçını, siyah dışındaki kına rengi gibi renklere boyaması caiz ise de siyah renge boyaması mekruh görülmüştür.  Ancak saçı beyazlaşan kimse genç olursa, siyaha boyamasında da bir sakınca görülmemiştir. 

Din İşleri Yüksek Kurulu açıklamasında kadınlar için herhangi bir sınırlama olmadığı hatırlatıldı. Kararda, 'Kadın, kocasının izniyle saçını istediği renge boyatabilir; kına sürebilir. Boya, saç üzerinde kimyasal bir tabaka oluşturup suyun temasına engel olmadıkça guslü ve namaz abdestini engelleyici bir unsur değildir.' denildi.  (Kaynak: Vatan)

3. Karınızın tecavüze uğramasına seyirci kalın, karınız başkasıyla birlikte olursa öldürün

Mısır'da Selefiler'in vaizi Yasir Burhami'nin verdiği bir fetva ile erkeklere, yaşamları tehlike altındaysa eşlerinin tecavüze uğramalarına seyirci kalmalarının caiz olduğunu söyledi. Selefi Nur Partisi'nin 'ruhani' temsilcilerinden olarak bilinen Burhami, fetvalarını anasalafy.com adlı Nur Partisi ile ilişkili bir sitede yayınladı. Bir kadının tecavüze uğradığı durumda, eşi olan erkeğin hayatı tehlike altındaysa, erkeğin duruma müdahale etmemesinin dinen caiz olduğunu söyleyen Burhami, eşlerini bir başka erkekle yakalayan kişilerin ise kadını öldürebileceklerini belirtti. (Kaynak: Ulusal)

4. Suriyeli muhaliflerle cinsel ilişkiye giren kadın cennete gider

Suudi Arabistan’da müftü Muhammed El Arifi Suriyeli muhaliflerin cinsel ihtiyaçlarını giderebilmek için Suriyeli kadınları kısa süreliğine nikahlarına geçirebileceklerini ilan etti. Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Suudi Arabistanlı bir müftü Suriye’deki muhalifler için ilginç bir fetva verdi. Şeyh Muhammed El Arifi, mücahitler diye andığı muhaliflerin Suriyeli kadınları kısa süreliğine hatta birkaç saatliğine kendi nikahlarına geçirebileceklerini ileri sürdü. Şeyh El Arifi fetvasında, söz konusu mücahitlerle Suriyeli kadınların bu şekilde evlenmelerinin çarpışan bu milislerin cinsel ihtiyaçlarını giderebileceğini, dolaysıyla Suriye lideri Beşar Esad iktidarına karşı daha azimli savaşmalarına yardımcı olabileceğini dile getirdi. El Arifi, söz konusu milislerle bu şekilde evlenmeyi kabul eden Suriyeli kadınlara da Cennet vaadinde bulunan bu fetvasında ayrıca, böyle bir nikahın 14 yaşın üzerindeki kız ve kadınları kapsadığını söyledi. (Kaynak: Milliyet)

5. Yabancı ülkede yalan söylerek bir kadınla seks yapmak caiz

Katı şeriat yasalarıyla yönetilen Suudi Arabistan’lı din adamı Müftü Abdüllaziz Bin Baz, yurtdışına okumaya giden Suudi gençlerin gayrimüslim kadınlara, sevgi ve evlilik konusunda yalan söyleyerek seks yapmalarında sakınca bulunmadığını söyledi. Fetvaya göre, bu gençler eğitimlerini tamamlayıp ülkelerine dönmeden önce kadına yalan söylediklerini belirtip, boşanmak zorunda.

6. Libyalı kadınların Müslüman ve Arap bile olsa yabancılarla evlenmesi caiz değil

Libya’nın Büyük Müftüsü Şeyh Sadık el-Gariyani, hükümetten Libyalı kadınların yabancılarla evlenmesini yasaklamasını istedi.  Gariyani, hiçbir Libyalı kadının Müslüman ve Arap bile olsa yabancı erkeklerle evlenmesini izin verilmemesi gerektiğini kaydetti. Libya müftüsü, İranlı Şii ve Dürzi erkeklerin, Libya’daki kaotik durumdan ve güvenlik boşluğundan yararlanarak Libyalı kadınlarla evlendiği yönünde şikayetler aldığını belirtti.

7. Tape dinlemek de inanmak da haram

İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Demircan tapeleri dinlemenin, inanmanın ve yaymanın haram olduğunu söyledi. Demircan’a göre bunun nedeniyse kayıtların altı günahın işlenmesiyle oluşturulmuş olması. İlahiyatçı Demircan, kayıtları yapanları ‘fasık’ olarak niteledi. (Kaynak: Cumhuriyet)

8. Mars'a gitmek haram

Abu Dabi’deki İslam İşleri Genel İdaresi’nin fetvasında, bu tarz bir yolculuğun yaşam için tehlike içerdiği ve İslam adına onaylanamayacağı belirtildi. Khaleej Times adlı gazetede yayınlanan haberde, fetvanın “Mars’a giden bir insanın orada hayatta kalamama olasılığının bulunduğunu” içerdiğini yazdı. Fetvada, “hayatını bu tarz bir oyun içine sokanların ahirette intihar edenlerle benzer bir şekilde cezalandırılacağı” belirtildi. (Kaynak: Deutsche Welle)

9. Çalışan kadın fuhuşa hazırlık yapmış olur

Sosyal Doku Vakfı Başkanı ve hükümete yakın bir din alimi olan Nureddin Yıldız, 'bir kadının çalışmayı tercih ederek fuhuşa hazırlık yapmış olduğunu' iddia etti. Daha önce de 'Duyarlı Müslüman bir hanım, internet gibi insandan cine kadar herkese açık ve bir daha kapatılamayan bir ortama fotoğraflarını nasıl koyabilir' açıklaması ile tartışmaya yol açan Yıldız, YouTube'ta yer alan videosunda çalışan kadınlar için hakaretamiz suçlamalarda bulundu. Yıldız, 'çalışan kadınların erkekleri doyumsuz hale getirdiğini ve ümmete zarar verdiğini' söyledi. Çalışan kadınlar için 'erkeği ile ilişkisinde kadınlığı arızalıdır' diyen Yıldız, şunları söyledi: 'Her çalışan kadın, gözü doymamış erkek demektir. Çalışan kadın ya evlenmeyi erteleyerek erkeklerin evlilik sürecini baltalıyor ya da evli olduğu halde çalıştığı için yorgunluğu ve vakit darlığı nedeniyle erkeği ile ilişkisinde kadınlığı arızalıdır. Kadınlığı arızalı olduğu için erkeğin gözü açtır. O evinde erkeğini eksik bırakıyor erkeği de iş yerinde bir başka kadına tasallut oluyor. Böyle fuhuş değil ama fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor. Ayrıca çalışan kadın doğurmayan ya da az doğuran kadın demektir. Yani benim ümmetim zarar gördü.​' (Kaynak: T24)

10. Kızlı erkekli horon oynamak günah

Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk yaptığı açıklamada Kadın ve erkeklerin bir arada horon oynamasını günah olduğunu belirterek şunları söyledi: 'Bunu söylemek benim görevim. Sizi uyarmazsam bana da hesabını Allah sorar. Yanınızdaki kardeşiniz bile olsa kadınlı erkekli el ele tutuşup horon oynayamazsınız. Kadınların kendi aralarında horon oynamalarının İslam'a göre hiçbir sakıncası yoktur. Kendi aralarında oynarlar, kendileri izlerler. Samsun Müftüsü olarak ben bile izleyemem kadınların o horonunu. Siz hiç izleyemezsiniz. Demek ki kadın oynayacak kadınlar izleyecek. Erkek oynayacak, kadın - erkek izleyecek. Kadın erkek karışık şekilde oyun oynamak İslam'a göre haramdır ve hesabı vardır. Türküler de müstehcen olmayacak.' (Kaynak: Karşı)

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi