Haydarpaşa Gar Olarak Kalacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Haydarpaşa Garı'nın yüksek hızlı trenlerle birlikte gar olarak hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı.

Ne olmuştu?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Haydarpaşa gar sahası hakkında Kadıköy Belediyesi’nden bilgi talep etmesi, özelleştirme tartışmalarını gündeme getirmişti.

1908'den Günümüze Yaşayan Tarih: Haydarpaşa Garı

İmar planı iptal edilmişti

Haydarpaşa Garı ve çevresinde hazırlanan imar planları şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmadığı gerekçesiyle iptal edilmiş, ardından da garın aslında uygun olarak restore edilmesine karar verilmişti.

Haydarpaşa Limanı Nazım İmar Planına İptal

Revize edilmemiş planda, Haydarpaşa Garı ve çevresinde ticaret ve ofis alanları, lokanta, kafeterya gibi birimler ve turizm tesislerinin kurulması yer alıyordu

Arslan: 'Haydarpaşa gar olarak kalacak'

Anadolu Ajansı Editör Masası'nda soruları yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tarihi Haydarpaşa Tren Garı'nın ülke ve demiryolları için sembolik değeri olduğunu anlatan Arslan, garın etrafındaki yapılaşmayla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir dönüşüm projesi çalışmasının devam ettiğini söyledi. 

Haydarpaşa Limanının da dahil edileceği çalışmanın İstanbul'a değer katacağını vurgulayan Arslan, 'YHT ile İstanbul'a erişip, daha sonra Avrupa yakasına geçmeyi de öngörüyoruz. Özellikle Ayrılıkçeşme'den, Üsküdar'dan denizin altından Avrupa'ya geçiyoruz. Ancak İstanbul'a giden bütün YHT'ler karşıya geçmeyecek, bazıları geçecek, bazıları tarihi Haydarpaşa Garı'nda kalacak. Haydarpaşa Tren Garı, YHT'ler ile İstanbul'a, İstanbullulara ve ülkemize tren garı olarak hizmet veremeye devam edecek.' diye konuştu.

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
17.08.2016

demek hala bir arap alici bulamamislar.

Pasif Kullanıcı
17.08.2016

birkaç seneye değişir her şey... alıştık biz "böyle kalacak" nutuklarına. bir şeye bu adamlar "öyle olmayacak" diyorsa, bir süre sonra öyle oluyordur..

17.08.2016

haydarpaşa ilgili het yıl farklı balonlar atılıyor..Özelleştirilmesi devri satışı vb hatalı olur. YHT garı olarak kalsın milleti de rahat etsin.Milleti özellikle demi,ryolcuları artık üzmeyelim.Garı'ın manevi değeri özel sektörlerden fazladır.Bakanın bu son sözünü değiştirmeMEsini istiyoruz

17.08.2016

ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz! İŞ BEKLİYORUZ! heerşey para değildir! MANEVİ MİRAS Ortak geçmiş bizi Millet yapar.

TÜM YORUMLARI OKU (5)