Özellikle büyük şirketlerin sekreterlerini, güvenlik görevlilerini hedefleyen bir dolandırma yöntemi bu. Şirkete kapıda ödemeli ya da karşı ödemeli bir gönderi geliyor. Gönderi, adıyla soyadıyla müdüre geldiği için kapıdaki görevli gönderiyi almak zorunda hissediyor. Fakat gönderinin fiyatı 70-80 TL. Gönderinin içinde ise basit, değersiz, maliyeti çok az olan bir obje. Bu yöntemi deneyenler şirketlerin adreslerini, yönetimdeki isimleri LinkedIn gibi mecralardan alıp, kargo firmasıyla ucuza anlaşıp binlerce karşı ödemeli kargoyu birden yolluyorlar. Nihayetinde bir ürün de gönderimin içinde yer aldığından hukuken dolandırıcılık diyemediğimiz, çakallık diyebildiğimiz bir durum bu.
Döviz Kuru Fırsatçıları
E-ticaret siteleri arasında sık sık fiyat karşılaştırmaları yapıyorsanız karşılaştırma sitelerine de aşinasınızdır. Anlık olarak farklı web sitelerindeki fiyatları karşılaştırır size gösterirler. Almak istediğiniz ürünü takip edersiniz fakat takip ettiğiniz süre içerisinde birden döviz kurları oynamaya başlar. Tüm e-ticaret siteleri fiyatları güncellemeye başlar. İşte o noktada iki farklı şey olabiliyor. Birincisi, siz fiyatların yükseldiğini görüp hızlıca alışveriş yapıyorsunuz ya da ikincisi fiyatlar yükselmeye başlamadan bir iki gün önce ürünü satın alıyorsunuz.
O ürün size kargolanmıyor arkadaşlar. Ürünü çarpı 1.5 fiyatına satmaya çalışan e-ticaret yöneticisi türlü bahanelerle paranızı elinde tutuyor, göndermiyor. Kaybettiğiniz zaman, o sürede alacağınız ürünün fiyatının daha da artması gibi sorunlarla baş başa kalıyorsunuz. Ürünü iptal edebileceği bir neden de sunamadığından sizi yıldırmaya çalışıyorlar. Bu fırsatçılara da dikkat etmekte fayda var.
https://www.eticaretyonetim.com/internette-guvenli-alisveris-nasil-yapilir/