Haydar Özkömürcü Yazio: Instagram’da Asla Yapmamanız Gereken Şey: Takipçi Satın Almak

Instagram’da ister marka olsun ister işletme hesabı olsun, herkesin aklında tek bir amaç var; daha çok takip edilip, daha çok beğeni almak. Bu amaç doğrultusunda da binlerce web sitesi size takipçi satarak kolaylıkla çok takip edilebilir olma vaadi sunuyor. Ancak kazın ayağı göründüğü gibi değil!

Instagram’da takipçi satın almanın zararları

Instagram takipçi satışlarına yönelik çok ciddi filtreler getirmiş durumda. Tüm olumsuz etkileri bir yana, sahte takipçi yüklediğiniz andan itibaren hesabınızın görünürlüğü ciddi oranda düşer. Ne paylaşırsanız paylaşın, sizin paylaştıklarınızı takipçilerinizin çok çok az bir kısmı görebilir. Buna Instagram literatüründe “shadow ban” deniyor. Bu filtreye takılıp takılmadığınızı açıkça göremiyor olsanız da etkileşimlerinizin düşüşünden olayın vehametini anlayabiliyorsunuz.

Eğer sahte takipçi yüklemişseniz ve Instagram bunu fark edip hesabınızın etkileşimlerini kısıtlamışsa önünüzde iki yol var. Ya tek tek sizi takip edenleri takipten çıkaracaksınız ya da yeni bir hesap açacaksınız. Her halükarda can sıkıcı bir duruma düşeceksiniz. Bu nedenle aman diyeyim, sahte takipçi satın almayın.

Sahte takipçi satın alımı dört şekilde gerçekleşiyor. Birinci yöntemde çeşitli takip kardeşliklerine dahil oluyorsunuz. Siz birilerini takip ettikçe puan kazanıyorsunuz, o puanlarla da başkaları sizi takip ediyor. Bu yöntemi kullanırsanız bilin ki hesabınız bir sürü alakasız hesabı takip ettiği için kapanma tehlikesi de dahil olmak üzere bir çok sıkıntıyla karşılaşabilir. İkinci yöntemde ise bu işi sizin için otomatik şekilde yaptığını söyleyen bir panele giriyorsunuz. Bu panel sizden Instagram şifrenizi istiyor.

Verdikten sonra bilin bakalım ne oluyor? Sizin hesabınız başka Instagram hesaplarını takip etmeye başlıyor, aslında satılan o sahte takipçilerden birisi olmuş oluyorsunuz. Üçüncü yöntem ise az önce bahsettiğim türden ele geçirilmiş hesaplar ya da otomatik olarak açılmış hesaplar tarafından takip edilmek. Bu gerçekte olmayan kişilerin sizi takip edip, hesabınızın algoritmasını mahvetmeleri için bir de para ödemiş oluyorsunuz. Dördüncü yöntem ise pek bir popüler.

Instagram’da çekiliş düzenleyerek takipçi artırmak

Instagram’da çekilişler düzenleyerek takipçi artırmaya çalışmak da tamamen önceki maddelerde yer alan sorunlara sebep oluyor. Öncelikle şunu belirtmeliyim. Çekilişleri düzenleyen insanların çok büyük bir kısmı o ödülleri kimseye vermiyor. Zaten bu çekilişler izinsiz, yasal olmayan çekilişler. Normalde Türkiye’de bir çekiliş düzenleyebilmek için Milli Piyango İdaresi’nden izin almış olmalısınız. Hukuki boyutunu geçelim. 

Çekilişler sonucuyla hesabınıza gelen insanların yine büyük bir kısmı çekilişlerde bir şeyler kazanırım umuduyla açılmış sahte hesaplar. Kalan gerçek insanlar da zaten çekiliş bittikten sonra sizi takipten çıkacaktır. Gerçek insanlar, gerçekten takip etmek istemediği insanları takip etmezler. Düşünsenize, siz içeriklerini sevmediğiniz, ilgi alanınıza girmeyen insanları takip ediyor musunuz? Hepsinden de ötesi, maalesef çekilişle takipçi satın aldığınızda yine hesabınızın erişimleri yok olacaktır. 

Sözün özü şu ki; asla takipçi satın almayın. 

Instagram

Twitter

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
YORUMLAR
24.04.2021

Öylesine girdim içeriğe, İnstagram kullanmıyorum, belki de bu yüzden takipçi/beğeni/yorum satın alanları hiç anlayamıyorum. Neden bu kadar önemseyesiniz ki takipçi sayınızı? Ha az takipçin var ha çok ne önemi var? Hayatınızı sosyal medyada mı geçiriyorsunuz? Bana göre takıntılı bir bağımlı olmanız lazım sahte takipçi alacak noktaya gelmeniz için. Biraz gerçek hayatınıza önem gösterin, zamanınızı yemeyin telefonda :))

24.04.2021

duvara asmalık yorum

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ