Hayatlar Altüst Oldu! Kira Artışları Nedeniyle Zor Günler Geçiren ve Mağdur Edilen Vatandaşların Hikayeleri

Son günlerde kira artışları vatandaşın canını fazlasıyla sıkıyor. Birçoğumuz geceleri adeta uyuyamaz olduk! Ekonomik koşullar zaten yeterince belimizi bükerken diğer yandan da ev sahipleri kırbaçlarını sırtımızdan eksik etmiyor! Kira mağdurları her geçen gün artıyor... Sosyal medyada kira mağdurlarının ve ev sahipleriyle yaşadıkları akılalmaz olayları paylaşan insanlara sık sık denk geliyoruz. O örneklerden biri de Aykırı'nın Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak Twitter hesabında paylaştı. Daha sonra Çolak, kira zamları nedeniyle hayatları altüst olan takipçilerinin gönderdiği mesajları yayınladı. 

Detaylar içeriğimizde;

Son zamanlarda gerek ekonomik koşullar gerekse yabancıların ev talepleri nedeniyle artan kira fiyatları vatandaşın canını fena halde sıkıyor. Ev sahipleri kiracıların ensesinde her an zam yapmak için bekliyor. Artık bu artışların hızına yetişemez olduk.

Anlayacağınız Türkiye vatandaşlarının kiralık ev tutması, yaşadığı evde barınmaya devam etmesi neredeyse imkansız hale geldi. Tüm bunlar yaşanırken de hükümet tarafından bir çözüm de gelmiyor.

Sosyal medyada da kira mağdurlarının yaşadığı olaylara sık sık denk geliyoruz. Aykırı'nın Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak da bir kiracının yaşadığı durumu Twitter hesabından paylaştı.

Ardında da Çolak, kira zamları nedeniyle zor günler geçiren takipçilerinden gelen mesajları yayınladı. Durum gerçekten çok vahim...

Siz bu artışlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bunlara benzer bir durumla karşılaştınız mı? Haydi konuşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Evler Artmayınca Önce Kiralar Sonra Davalar Arttı! Herkesin Sorunu: 'Ev Yok' ve 'Kiralar Çok Yüksek'
Hollanda'da Ev Sahiplerine Kira Sınırlaması Getiriliyor

Popüler İçerikler

Semih Çelik’in Vahşice Katlettiği Ayşenur Halil’in Komşusu Cinayet Günü Yaşananları Anlattı
Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı Açıklamalarda Bulundu: "Sistemi Yıkacağız Diye Geldik Yıkacağız"
Milyonlarca Çalışan İçin Pazarlık Masasına Gelecek Asgari Ücrette "İlk Rakam 24 Bin 58 TL Olacak" İddiası
YORUMLAR
24.05.2022

İstanbulda özellikle ahırdan bozma evlere 3.500 den kira istiyorlar! Allahınızdamı yok! İnsanlar yemeye içmeye para ayıramıyor barınmak bile lüks oldu bu ülkede! Evden işe işten eve bir yaşam sürmek mi bizim hakettiğimiz?? Sonra bu ülkeden neden gidiyorlar?? Ulan yaşanacak alan mı bıraktınız! İmkanı olan gücünü bulan gitsin kendini kurtarsın. Baştakiler doymuyor eve arabaya lükse biz nasıl aç karnımızı doyuralım. Yazıklar olsun kendi milletine bunu reva görenlere!

24.05.2022

Git çocuğum tutanmi var seni

24.05.2022

1400 TL olan ev kiramı ev sahibi 4000 yapmak istedi. Gerekçesi de şu anda etrafta bu fiyatlardaymış bu evler. Ben oturmaya başladığım zaman aynı evler etrafta 1000 TL'ydi neden o zaman indirim yapmadın şimdi çıkarıyorsun diyorum e hayat pahalılandı diyor. Bana tefe tüfeden fazla zam yapamazsın çok istiyorsan gönder yazıyı resmiyette diyorum yok o kadarına gerek yok diyor. Kardeşim sizleri de anlıyoruz belki tek geliriniz kira geliri ama bokunu da çıkarmayın kiracınızı da düşünün. 1800 olması gereken kirayı 2000 yaptım sustu ama bunun gelecek senesi de var.. Birileri de yakından takip etmeye devam etsin...

24.05.2022

Bu lafa da hastayım sanki hayat bir tek ev sahiplerine pahalılandı kiracılara her şey ucuz fırsatçılıktan başka bir şey değil yaptıkları.

24.05.2022

Ben tamamen farklı bir yerden bulaşacağım konuya.Bakırköy belediyesinin oralarda anneanneden kalma 75 m2 evi olan bir öğretmenim.Evimizi genç bir ahçı kardeşimize vermiştik 5 yıl önce.Kira 3 yıldır 1400 lira...Pandemide işten ayrıldığı için 2020'de 4 ay , 2021'de işe girene dek 2 ay kira almadık.Bu yıl Şubat ayında 1600 lira yaptık.2020 kira vergisinden düşmek için vergi dairesini arayıp durumu anlattık.Kira bankaya yattığı için zaten internet sitesine girince çıkıyor bilgiler.Aldığımız kadarından yatırmamız uygun olur mu dedik.Çok vicdanlı olduğumuz için tebrik eden yetkili buna rağmen vergiyi tam yatırmamız gerektiğini , prosedürün bu şekilde olduğunu anlattı.İşin bu yönü de bizi üzdü açıkcası...Neyse oturan arkadaşa helal-i hoş olsun , güle güle otursun deyip ödedik.Bu okuduklarım zaten olması gerekeni yapmışım gibi değil de sanki ekstra insanlık yapmış havasına soktu resmen beni.Kendime uyuz oldum.

Ne guzel bir insansiniz, Allah'da sizi daraltmasin.

TÜM YORUMLARI OKU (34)