Hayatınızda Radikal Değişiklikler Yapmadan Beyninizden Daha Çok Verim Almanızı Sağlayacak 8 Öneri

'Biliyor musun? İnsanlar beyinlerinin %5'ünü (%10'unu, %17'sini, vs.) kullanıyormuş. Hatta Einstein bile...' tarzında klişelerle kim muhatap olmamıştır ki? Bilim dışı bu argümanlar her ne kadar komik olsa da, temelinde; insanların beyinlerini geliştirmeye yönelik açlıklarını ifşa etme durumu olması sebebiyle faydalıdır. Aslında böylesine radikal bir gelişim, örneğine ancak bilim-kurgu filmlerde rastlayabileceğimiz türdendir. Çoğu insanda bu tür safsatalara kolaylıkla aldanır. Yine de bazı temel ve basit yöntemlere bağlı kalarak, beyninizden daha fazla verim almanız mümkündür. Tam da bu noktada devreye giren, 'The Power of the Rest’’ kitabının yazarı Dr Matthew Adlund' beyni tam kapasite çalıştırmanın 8 basit yolunu şöyle sıralıyor:

1. Yürümek

İnsan bedeni kendini her gün yeniler. 20 – 30 dakikalık bir yürüyüş bile vücudunuzun hafıza bölgelerinde yeni beyin hücreleri üretmesine neden olacaktır.

2. Uyumak

Günde muhtemelen 7-8 saat civarında derin REM uykusuna ihtiyacınız var. Böylece, kalp rahatsızlıklarını, felçleri, depresyon ve enfeksiyorn risklerini en aza indirebilirsiniz. İstirahat de gıda gibi yaşamanızın bir gereğidir.

3. Sık Sık Doğaya Çıkmak

Bilişsel psikologlar hala, insanların neden tabiatta, alışveriş merkezlerinden daha çok öğrenme yeteneğine kavuştuğunu araştırıyor. Gerek yok. Tabiata çıkmak, insanın haleti ruhiyesini düzeltir, bağışıklık sistemini yeniler, ve vücuttaki D vitaminini artırır. Ayrıca tabiata çıkmak ciddi miktarda bilinç dışı bilgi üretir. Bu da daha iyi karar almaya neden olur.

4. Yeni Şeyler Denemek

Yeni fikirler çoğunlukla, beyindeki eski fikirlerin depolandığı yere yeni tecrübeler eklenmesiyle oluşur. Yani, konfor köşelerinizden çıkın. Yazarsanız, bir değişiklik yapın ve çocuk kitapları okuyun. Öğretmen ya da ebeveyn iseniz, yeni oyuncaklarla oynayan çocukları seyredin. Aşçıysanız, Latin ya da Uzakdoğu ürünleri satan bir marketi ziyaret ederek satılan ürünleri inceleyin.

5. Kısa Süreli Dinlenme Teknikleri Geliştirmek

Çok az kişi, günlük karmaşa içinde manevi dinlenme tekniklerinin, 1 dakikadan kısa süre içinde aşkın ve uyarıcı bir duygu uyanmasına neden olabileceğini bilir. Yine çok az kişi, istirahatin 4 çeşidi olduğunu bilir: fiziksel, ruhsal, sosyal ve manevi istirahat.

6. Vücut Saatine Dikkat Etmek

Saatin sabah 4 ya da akşam 4 olduğu bilgisayarınızın umurunda olmaz. Ancak beyninizin fena halde umurunda... Kısa süreli hafıza için en iyi saat sabah saatleri. Uzun süreli hafıza için ise akşam saatleri... Birçok insan sabah saatlerinde daha yaratıcı hisseder. Ancak akşam saatlerinde de beynin atikliği fazladır. Ailenizi ve arkadaşlarınızı ziyaret edin ve onlara rastgele sorular sorarak yaratıcılığınızı tetiklersiniz.

7. Dikkatinizi Çeşitki Konulara Aynı Anda Bölmemek

Beyinsel faaliyetin temelinde bir şeye yoğunlaşmak vardır. Beyin bir anda sadece bir şey yapabilir. Beynin dikkatini dağıtmak, fazla yüklenmek, bir defada birçok şeyi yapmaya çalışmak, üretkenliğinizi, haleti ruhiyenizi ve yaratıcılığınızı perişan eder. Mola verin yoksa hata yapacaksınız.

8. Sağlıklı Bir Cinsel Hayata Sahip Olmak

Sevdiğiniz ve değer verdiğiniz insanla düzenli cinsel hayat da, en az yürümek kadar yeni beyin hücresi üretir.

Popüler İçerikler

ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
TikTok Fenomenleri Çağla ve Cansu Arasında ‘Erkek’ Kavgası Çıktı: Cansu, Çağla’yı Silahla Vurdu
Demet Akalın 'Laiklik' Açıklamasıyla Gündem Olan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Ateş Püskürdü!