Hayatını Kaybedenler İçin Dikilmişti: İsrail Mavi Marmara Anıtını Havaya Uçurdu

İHH tarafından Gazze’ye yardım götürmek için 31 Mayıs 2010’da yola çıkan Mavi Marmara gemisi İsrail askerleri tarafından basılmış ve gemideki 10 kişi öldürülmüştü. Mavi Marmara için Gazze Limanı’nda yapılan anıt, Gazze’yi işgal eden İsrail güçleri tarafından havaya uçuruldu.

31 Mayıs 2010'da İHH İnsani Yardım Vakfı ve Özgür Gazze Hareketi'nin organize ettiği ve Gazze'ye insani yardım taşıyan gemiye İsrail donanması tarafıdan müdahale edilmiş, gemideki 10 yolcu İsrailli komandolar tarafından öldürülmüştü.

Gazze Limanı'nda hayatını kaybedenler için yapılan 12 metre yüksekliğindeki anıt dikilmişti.

Gazze’yi işgale başlayan İsrail Ordusu, limanda bulunan Mavi Marmara anıtını yıktı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Hamas, Mavi Marmara Saldırısını Düzenleyen Komutanı Öldürdü
Ve Mavi Marmara Davası Düşürüldü!
'Mavi Marmara' Gemisi İcradan Satışa Çıkarıldı

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Tüyler Diken Diken: Sertab Erener 21 Yıl Sonra Yine İlk Gün Gibi Eurovision'u İnletti!
Özel Okulda Silahla Vurulmuştu: Hastaneye Kaldırılan Okul Müdürü Hayatını Kaybetti
YORUMLAR
16.11.2023

gül mü atsalardı. adamları karşımıza almışsız bizi düşman bliiyorlar kimse barışın masaya oturun demiyor hep boykot hep taraf tutma ama çinin doğu türkistanlılara yaptığı zulme gelince zulüm yok diyor aktroller

16.11.2023

açık konuşayım bu sefer filistin bku yemiş durumda. Arka çıkacak ülkelerin tek dayanağı islamiyet ve hiç bir müslüman ülkenin an itibariyle maddi veya politik gücü yok. İsrail ise gücünü hem amerikadan hem de sermaye sahiplerinden alıyor. Bu savaşı filistin kazanamaz malesef...eğri oturalım doğru konuşalım. Yıllarca işkence mağduriyeti satanlar, soykırım edebiyatı yapanlar bugün işkence ve soykırım yapıyorlar. 1 avuç ibn*nin elinde insanlık oyuncak oldu, ama o bir avuç ibn*enin elinde tuttuğu maddi güç de dünyanın geri kalanından daha fazla.... çok yazık

16.11.2023

Bir toplumun medeniyeti burdan anlaşılır. Gelsinler Çanakkaledeki yabancı mezarlıkları görsünler. Üstelik işgale gelmiş askerlerin mezarlıkları. Medeniyeti uzakta aramaya gerek yok.

16.11.2023

ne anlatıyon aq

TÜM YORUMLARI OKU (10)