Hayatını Kaybeden Müslüme Yağal Olayında Son Durum: Müslüme Neden Öldü, Dedesi Neden Tutuklandı?

Türkiye hayatını kaybeden üç yaşındaki Yörük kızı Müslüme Yağal’a ağlıyor. Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolduktan 10 gün sonra cansız bedeni bulunan üç yaşındaki Müslüme Yağal’ın aile fertleri gözaltına alınmış ve dedesi tutuklanmıştı. Vatandaşlar, Müslüme Yağal’ın neden vefat ettiğini araştırıyor. Peki, Müslüme Yağal neden ve nasıl öldü? Müslüme Yağal’ın dedesi neden tutuklandı? İşte Müslüme Yağal’ın annesi ve abisinin yaptığı son açıklamalar…

Mersin’in Gülnar ilçesi Yanışlı mahallesinde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Mehmet-Selvi Yagal çiftinin 7 çocuğundan ikinci küçük olan Müslüme Yağal, 10 Kasım Çarşamba günü evlerinin önünde oynarken saat 17.00’de aniden kayıplara karışmıştı.

Üç yaşındaki Müslüme’nin cansız bedeni, kaybolduğu iddia edilen yerden 7 kilometre uzakta 10 gün sonra bulundu.

Müslüme Yağal’ın Dedesi Tutuklandı

Müslüme'nin ölümüyle ilgili tutuklanan dede Hasan Yağal'ın (70), ailesiyle birlikte hayvancılık yaptığı, yazın memleketleri Karaman'a, kışın da Mersin'in Gülnar ilçesine geldiği belirtildi. Hasan Yağal'ın, eşi, çocukları ve torunlarının dağda kurulan çadırda hep birlikte kaldığı öğrenildi.

Müslüme Yağal’ın annesi Selvi Yağal, kayınpederinin neden tutuklandığıyla ilgili, 'Neden tutuklandığını bilmiyorum. Jandarma ne dediyse biz onu yaptık. Bırakınca da hayvanlarımızın başına geldik' dedi.

Müslüme Yağal’ın abisi Hasan Yağal ise, 'Bilmiyorum. Bir anda oldu. Anlamadım… Kaybolduğu gün ailemle hayvanları otlatmaya gitmiştik. Döndüğümüzde kaybolduğunu öğrendik. Dedemin neden tutuklandığını bilmiyorum.' ifadelerini kullandı.

Müslüme Yağal Nasıl Öldü?

10 Kasım'ı 11 Kasım'a bağlayan gece, saatte 50 kilometre hızla esen rüzgar nedeniyle bölgede hissedilen sıcaklığın 11 dereceye düştüğü kaydedildi. Bu bilgiler ışında değerlendirme yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı'ndan Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hilal ise, '3 yaşındaki çocuğun bu koşullarda dağda 10 gece geçirmesini bırakın, 1-2 gece bile yaşaması pek olası değildir. 24 saat içinde hayatını kaybeder' dedi

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Dede Neden Tutuklandı? Müslüme'nin Annesinden Açıklamalar

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"