Hayatın da Tıpkı Bir Tavla Müsabakasına Benzediğinin 17 Kanıtı

1. Tavlaya da, hayata da başlarken kaderinizi şansınız belirler. İyi zar atan her zaman önde başlar.

2. Ama hiçbir zaman önde başlamak, oyunu kazanmak demek değildir. İyi oynamazsanız, oyunun başında attığınız zar hiç önemli değildir.

3. Rakibinizin hamlelerini okumanız gerekebilir. Ezbere oynanan oyun hiçbir zaman başarılı bir sonuç sunmaz size.

4. Daha da ilerleyebilmek için, ardınızda bıraktığınız pulları sağlama almanız gerekir. Kontrolsüz ilerlemek size oyunu kaybettirir.

5. Yine de, bazen risk almanız gerekebilir. Aldığınız riskler size oyunu da kaybettirebilir, karşınızdakini mars da ettirebilir.

6. Bu yüzden kazanılacak şeyin alacak riske değip, değmediği önemlidir. Her zaman, kaybedecek bir şeyi olmayanlar en çok risk alanlardır.

7. Hayata da, tavlaya da dışarıdan müdahale edilmez. Müdahale edenler, pek sevilmez.

8. Her son yeni bir başlangıçtır aslında. Kazananlar oyuna bir adım önde başlasa da, kaybedenin tecrübesi onun en büyük kazancıdır.

9. İçerideki bütün kapılar kapalıysa düşeş atsanız da bir şey ifade etmez. Tekrar oynayabilmek için, bazı kapıların açılmasını beklemeniz gerekir.

10. Tavlada ustalar 4-0'dan sonra belli olur. Yaşamda da en üst noktaya gelenler hep, hayatın en başında sağlam bir yenilgi alanlardır.

11. Bazen oyunun akışından uzaklaşıp, arkana yaslanıp şöyle bir dışarıdan bakmak gerekebilir kendi gidişatına.

12. Oynadığın taşı hiçbir zaman geri alamazsın, tavlada da, hayatta da. O yüzden oynamadan önce hızlıca düşünmek gerekir.

13. Bazen yanlış bir hamle bütün oyunu mahvedebilir. Geçmişte verdiğin kararlardan pişmanlık duymamak için, o kararı verirken çok emin olman gerekir.

14. Taklit edenler, bir adım geriden geldiklerinden dolayı hiçbir zaman oyunu kazanamazlar. Her zaman oyunu kazanmak için kendi özgün hamlelerini yapman gerekir.

15. Tavlada da, hayatta da ne kadar çok kırılırsan o kadar çabuk kaybedersin. O yüzden sapasağlam ayakta durmak gerekir.

16. İkisinde de kesinlikle büyüklerimizden öğreneceğimiz şeyler, alacağımız dersler vardır.

17. Kaderin bize sunduğu iki zardan ibaret olsa da, onu yönlendirecek olan ve çeşitli olasılığa göre oynayacak olan yine bizlerizdir...

Popüler İçerikler

Mert Demir'in Ateşine Düşen Düşene: Yılmaz Morgül ve Selen Görgüzel'den Sonra Hatice de Kendini Parçaladı!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!