Hayatımıza Aniden Giriş Yapan Teknoloji Sanal Gerçeklik Hakkında 11 Bilgi

Oyunlarda, filmlerde ve farklı şekillerde karşımıza çıkan sanal gerçeklik hakkında bilmeniz gerekenleri sizin için derledik! 

Hazırsanız başlayalım!

1. Çeşitli bilgisayar yazılımları ile oluşturulan simüle ortamlar olarak tanımlayabileceğimiz sanal gerçeklik, kullanıcının özel bir deneyim yaşamasını amaçlar.

Orijinal ismi “Virtual Reality” olan bu sanal ortam sağlayıcı, çeşitli araçlar ile 3D dünyalarla etkileşim yaşanılmasını sağlar.

2. Sanal gerçeklik araçları ile görme başta olmak üzere dokunma, duyma gibi duyuların harekete geçirilmesi hedeflenir.

Sanal gerçeklik ile artırılmış gerçeklik ile karıştırılmamalıdır. Artırılmış gerçeklik gerçek bir mekanda yapay simülasyonların kullanılmasıdır. Sanal gerçeklikte ise yapay bir ortamda gerçek kişiler farklı deneyimler yaşar.

3. Sanal gerçeklik bilgisayarların dışında oyun konsolları ile de gerçekleşebiliyor.

srv.onedio.com

Oyun oynarken, bir şeyler izlerken sanal gerçeklik deneyimini yaşamak için sanal gerçeklik gözlükleri, kulaklıkları ve oyun kollarını araştırabilirsin.

4. Sanal gerçeklik gözlüğü tıpkı standart bir gözlük mantığında gözleri kapatacak şekilde takılır.

Sabit kalması için destekleyici bir bandı da bulunan gözlükler, hareketleri algılayarak baş hareket ettikçe görüntülerin de buna uygun şekilde değişmesini sağlar.

5. Bilgisayarını ve ona bağlayacağın sanal gerçeklik gözlüğünü kullanarak sanal gerçeklik içeriklerini ya da uygulamalarını deneyimleyebilirsin.

srv.onedio.com

Oyun oynarken adeta oyunun içerisinde bir karaktermiş gibi hissetmek, macera dolu bölümleri adeta yaşamak istiyorsan sanal gerçeklik araçlarını oyun konsolunda kullanabilirsin.

6. Geçmiş ile günümüz arasında kullanılan cihazlar arasındaki esas farklılık, geçmişte kullanılan cihazların tasarım olarak konforsuz, kullanışsız ve karmaşık olmaları.

Tabii maliyetleri de unutmamak gerekir. Günümüzde ise VR cihazların boyutları ufaldı ve daha kullanılabilir bir hal aldı. Fiyat ise kullanılan parçaların ve teknolojinin kolay ulaşılabilir olmasından dolayı makul bir aralığa ulaştı.

7. Sanal gerçeklik cihazları her bir göz için bir veya iki ekranla gönderilen iki yayını kullanır. Ayrıca göz ile yayın cihazı arasına yerleştirilen lensler de bulunmaktadır.

Bu nedenle sanal gerçeklik cihazları yaygın olarak sanal gerçeklik gözlüğü olarak anılmaktadırlar. Bazı özel durumlarda bu lensler, kullanıcılar arasında değişen göz uyum parametreleriyle birlikte değişebilir.

8. Endüstriyel üretim sektörü 18. yüzyıldan bu yana uzun bir yol kat etti. Ve şu an için 4. sanayi devriminin içerisinde yer alan sektörde ileride daha büyük bir evrimsel sıçrama göreceğiz

Endüstriyel üreticiler bu potansiyel uygulamanın geniş bir ihtiyaç aralığını giderebileceğini düşünüyor.

9. Sanal gerçeklik teknolojisinde uygulamaların çoğu oyun endüstrisi için geliştirilmiş olsa da gerçek dünyadaki uygulamaları da bu ilerlemeden yararlanıyor.

Örneğin mimarlık endüstrisinde çoğu firma inşaat projelerinde yapıları göstermek için hala çizimler ve maket modeller kullanıyor.

10. Günümüzde artık binlerce fabrika işçisi sanal gerçeklik cihazlarıyla eğitim alıyor.

Çünkü VR  uygulamaları çalışanlara fabrika işlemlerini doğru bir şekilde simüle ederek sınırsız bir alan sunuyor. Bu uygulama ile lojistik, IT (Bilişim teknolojisi) sistemleri, onarımlar, montaj işlemleri işçilere tamamen ikinci bir şahıstan bağımsız olarak kullanabilecekleri düzeye kadar adım adım öğretiliyor.

11. Sektörde gerçekleşen ve gerçekleşmesi planlanan uygulamalar göz önüne alındığında sanal gerçeklik teknolojisinin gelecekte endüstriyel üretim alanında yaygın olarak kullanılacağı öngörülüyor.

Kitlesel tüketicilerce yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanan sanal gerçeklik gözlüklerine gelecekte, fabrika çalışanlarının gözünde de sıkça rastlamak mümkün olacak gibi görünüyor.

Popüler İçerikler

Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden Katil Zanlısı Adliyede 'Deli' Numarası Yaptı: "Beni Serbest Bırakın"
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
Fatih Altaylı Kendisini Eleştiren Bir Sosyal Medya Kullancısına Verdiği "Şaft" Cevabı ile Gündem Oldu
YORUMLAR
23.04.2022

Dünyada 4 üncü sanayi devrimi yaşanıyor bizde ise 4 üncü yağma

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ