O insanların yüzündeki aydınlık gülümsemeyi görmek ve onlara ilham vermek, benim için inanılmaz bir tecrübeydi. Ölmeden önce vermek istediğim mesajı başka insanlarla paylaşmış olmak, benim için eşi benzeri bulunmaz bir andı.
Her gece, babam ölmeden evvel keşke onunla daha çok vakit geçirmiş olsaydım diye düşünüp duruyorum. Benimle aynı pişmanlığı yaşamanızı asla ama asla istemem. Bu yüzden elinizi çabuk tutmaya bakın.
Keşfetmek istediğim farklı dünyaları ve öğrenmek istediğim bütün o şeyleri her gün anımsayayım diye bir liste hazırlayıp duvarıma astım. Böylece okuduklarımın üzerini çizip yepyeni maceralara dalabiliyorum.
İş çıkışı bir parkta yürüyordum, birden bire yağmur bastırınca bir ağacın altına sığındım. Birkaç metre uzağımdaki genç bir çift, telefondan neşeli bir şarkı açıp yağmur altında dans etmeye başladı. Onları seyrederken hayatı nasıl da ıskaladığımı düşündüm. O an, benim için büyük bir uyanış oldu. Artık yaşadığım her anın tadını çıkarmaya çalışıyorum.
Tabii siz daha küçük bir hayalle de başlayabilirsiniz. Yine de mirasınız sizden sonra tek bir kişiye bile etki etmişse amacınıza ulaşmışsınız demektir.
Uzun bir süre böyle ayrılmamızın pişmanlığını yaşadım. O yüzden affedici olun ve sevdiğiniz insanlarla küs kalmayın. Hayatın ne zaman sona ereceğini bilemezsiniz.
Sebebini söyleyeyim, o kişi muhtemelen kötü bir gün geçiriyor ve başına güzel şeylerin gelebileceğine inanmaya ihtiyacı var. Siz, kimsenin onu umursamadığını düşündüğü bir anda bir yabancının bile onu düşünebileceğini gösterecek ve ona umut olacaksınız.
Toplamda 13 kişiye ders verdik ve o insanların her biri bizim sayemizde hayallerine bir adım daha yaklaştılar. Bunun hayatımı anlamlı kılan en büyük şeylerden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Bana ilham veren ve rüyalarımı gerçekleştirmem için beni destekleyen biriyle birlikte olmak, bugüne kadar verdiğim en doğru karardı. Eğer siz de doğru kişiyle birlikteyseniz, emin olun yaşadığınız her an sizin için daha kıymetli olacaktır. Bırakın da insanlar sizin için “Sonsuza dek mutlu yaşadı.” diyebilsinler.
Ancak ben böyle bir lüksün içindeyken ne yazık ki ayağına giyecek ayakkabı bulamayan insanlar var. Belki böyle birine hediye edeceğiniz bir çift ayakkabı ile onun hayata olan kırgınlığını yok edebilir ve hala umut edecek şeylerin olduğuna inandırabilirsiniz.
Ben insanlara ve diğer her şeye olan inancımı kaybedeli çok zaman oldu ve bu bana mutsuzluktan başka bir şey getirmedi ne yazık ki...
Kendinize, insanlara ve güzel şeylerin olacağına inanın.
#7 muhteşem bir şey
Neden çok üzdü bu beni?