Hayata Genç Yaşta Veda Eden ve Arkalarında Gözü Yaşlı Hayranlarını Bırakan Ünlü İsim

Müzik dünyasına isimlerini başarılı eserleri ile yazdırmayı başaran ünlü sanatçılar, ölümlerinin üzerinden her ne kadar zaman geçerse geçsin hatırlanmaya devam ediyorlar. Çünkü o sanatçıların eserleri, onlar olmasa bile dinlenmeye, paylaşılmaya ve anılara ortaklık etmeye devam ediyor. Bu isimler de genç yaşta, daha yolun başında iken hayata veda etmelerine rağmen hafızalarımızdan silinmedi ve eserleri ile hayatımızın birçok anına ortak oldu. Sizler için genç yaşta hayat veda eden ünlü isimleri ve veda etmelerinin nedenlerini derledik. Keyifli okumalar!

Kazım Koyuncu (7 Kasım 1971 - 25 Haziran 2005)

Kazım Koyuncu, geleneksel Karadeniz müziği ile rock’n’roll müziğini sentezlemiş ve kendini tarzını bu şekilde ortaya çıkarmıştı. Çıkardığı albümler ve verdiği konserler ile efsane haline gelen bu müzisyen, Türkiye’de başarılı sanatçıların arasına ismini yazdırmayı başarmıştı. Başarılı sanatçı, 2004 senesinde kansere yakalandı ve bu durum sanatçının sevenlerinin büyük bir hüzün yaşamasına neden oldu. 

Koyuncu’ya doktorlar dinlenmesini ve kendini yormamasını söyledi. Ancak sanatçının öyle büyük bir müzik tutkusu vardı ki hiçbir doktoru dinlemedi. Konserler vermeye, hayranları ile buluşmaya devam etti Kazım Koyuncu. Ancak belki bu tempoya belki de yorgunluğa vücudu daha fazla dayanamadı ve 2005 senesinde henüz 33 yaşında kanser hastalığı nedeni ile hayata veda etti. Bu veda sanatçının sevenlerini büyük bir yasa boğdu. Geriye ise hala dinlediğimiz eşsiz parçaları kaldı…

Uzay Heparı (24 Temmuz 1969 - 31 Mayıs 1994)

24 Temmuz 1969 senesinde İstanbul’da dünyaya gelen müzisyen, profesyonel müzik kariyerine konservatuar eğitimini tamamladıktan sonra başladı. Bu ismi her ne kadar çalışmaları ile duymuş olsak da tanımamızın bir nedeni daha var. O da müzik dünyasına bomba gibi düşen ihanet hikayesi. Sezen Aksu ile birlikte olan Uzay Heparı hatırlarsınız ki Yıldız Tilbe ile Aksu’yu aldatmış ve bu ikilinin de arasının bozulmasına neden olmuştu. Sonrasında ise sanatçımız iki ünlü isme de yar olmamıştı. 

Uzay Heparı, birçok müzisyen ile birlikte çalışmalar gerçekleştirmiş, besteci ve aranjör olarak başarılı çalışmalara imza atmıştı. Ünlü müzisyen, hayatına başarıları ile devam ederken herkesi yasa boğan o an yaşandı. 1994 senesinde yaşanan korkunç trafik kazası ise başarılı müzisyenin vefat etmesine neden oldu. 25 yaşında hayata veda eden Heparı, geride sayısız acılı hayran ve Türk müziğinde başarılı eserler bıraktı.

Yavuz Çetin (25 Eylül 1970 - 15 Ağustos 2001)

Yavuz Çetin, Türk müzisyen ve gitarist olarak tanıdığımız ünlü bir sanatçı. Bu sanatçının müziğe olan ilgisi çocukluk yıllarında başlamış ve ilk enstrümanıyla 10 yaşında tanışmıştı. Profesyonel müzik yaşamına geçişi ise 17 yaşına girmesi ile gerçekleşti. 1999 yıllarının sonlarında TMC ile anlaşan Çetin, Kadıköy’de bir barda sahne alıyordu. Aynı zamanda Satılık isimli albümünü çıkarabilmek için de çalışmalarına devam ediyordu. 

Yavuz Çetin bu sıralarda yoğun depresyon teşhisi ile hastaneye yatırıldı ve bir hafta boyunca tedavi gördü. Çetin, hafta başı geldiğinde iyileştiğini öne sürerek hastaneden ayrılmaya karar verdi. Daha sonra saat 19.00 sıralarında Yavuz Çetin Boğaziçi Köprüsü’nden atladı ve yaşamına son verdi. Sanatçının arabası da köprüye yakın bir noktalarda bulundu. İntihar ederek yaşamına son veren müzisyenin arkasında ise gözü yaşlı ailesi, sevenleri ve arkadaşları kaldı.

Barış Akarsu (29 Haziran 1979 – 4 Temmuz 2007)

Akarsu’yu birçoğumuz ATV’de yayınlanan Akademi Türkiye yarışması ile birlikte tanıdık. Bu yarışmada birinci gelen şarkıcı aynı yıl Islak Islak isimli bir albüm çıkardı ve tüm Türkiye’de tanınan bir müzisyen haline geldi. Sanatçı, 2006 yılında ikinci albümünü çıkardı ve birçok konser vererek hayranları ile buluştu. 

Bu konserler ve albümler ile tüm Türkiye’de en iyi rock sanatçılarından biri haline gelen akarsu, 2007 yılında tam da doğum gününde bir trafik kazası geçirdi. Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşanan bu kazada Akarsu, hayatını kaybetti. 28 yaşında vefat eden genç sanatçının kaybı, tüm Türkiye’de büyük üzüntü yaşanmasına neden oldu.

Ajlan Büyükburç (13 Kasım 1970 - 22 Temmuz 1999)

Erol Büyükburç’un kızı olan sanatçı, 1970 yılında müzisyen bir aile içerisinde dünyaya geldi. Müzikle küçük yaşlarda tanışan sanatçı çeşitli yarışmalarda birincilik kazandı. Bu sayede müzik ile profesyonel şekilde ilgilenmesi de çok uzun sürmedi. 

Büyükburç, çok sayıda uluslararası müzisyen ile çalıştı ve caz müzik ile ilgili çok önemli çalışmalara da imza attı. Ünlü sanatçı, 1999 yılında 28 yaşındayken Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir trafik kazası geçirdi ve bu kaza sonucunda hayata veda etti.

Gökhan Semiz (12 Ocak 1969 - 17 Ocak 1998)

1969 yılında dünyaya gelen ve Türk müzik tarihinin en sıra dışı isimlerinden olan Gökhan Semiz, müzik ile ilgilenmeye küçük yaşlarda başladı. Barış Manço ve Cem Karaca gibi isimlerden etkilenen sanatçı, müzik kariyerinde başarılı bir yol izledi ve birçok kişi tarafından ilgi gören bir müzisyen haline geldi. 

Sanatçı, 1990 yılında kurduğu “Grup Vitamin” adlı “pop/parodi” müzik grubu büyük bir başarı yakaladı. Genç ve başarılı müzisyen, 19 Ocak 1998’de İstanbul’da meydana gelen bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Semiz, hayatını kaybettiğinde yalnızca 29 yaşındaydı.

Bergen (15 Temmuz 1959 - Ağustos 1989)

Arabesk müziğin ülkemizde ne önemli temsilcilerinden biri olan Bergen, 1959 yılında dünyaya geldi. Gençliğinde Ankara’da eğlence mekanlarında sahne almaya başlayan müzisyen, ilerleyen dönemlerde ise tüm ülkenin tanıdığı bir sanatçı haline geldi. Özellikle 1986 yılında çıkardığı “Acıların Kadını” albümü Bergen’in geniş kitlelerce tanınmasına ve “Arabeskin Kraliçesi” ve “Acıların Kadını” olarak isimlendirilmesine neden oldu. Şarkıcı özel hayatı ile de sık sık gündeme geliyor ve bu durum sanatçının tanınırlığını etkiliyordu. 

Özel hayatı çok da iyi gitmeyen sanatçı, 14 Ağustos tarihinde 30 yaşında iken ayrıldığı eski eşi tarafından katledildi ve bunun sonucunda ise hayata veda etti. Eski eşinden büyük zulümler gören sanatçıya eşinin son sözleri “Seni mezarında bile rahat bırakmayacağım” olmuştu. Bu nedenle günümüzde Bergen’in mezarı bir kafes içinde yer alıyor.

Onur Can Özcan (6 Kasım 1997 - 3 Haziran 2018)

6 Kasım 1997 yılında doğan genç sanatçı 'Yaramızda Kalsın', 'Yalnızlığın Ezgisi', 'İntihaşk' gibi şarkılarıyla ve paylaştığı coverlarla kendine büyük bir hayran kitlesi oluşturmuştu. Yolun henüz başında olmasına rağmen sesi ve eserleri ile çok sevilen bu sanatçı 2018 senesinde Şile’de arkadaşları ile birlikte bir tekne kiraladılar. 

Bu tekne, denize açıldıktan sonra alabora oldu ve Onur Can Özcan, orada hayata veda etti. Özcan’ın cansız bedenine ise kayıp haberi alındıktan kısa bir süre sonra ulaşıldı. Onur Can Özcan’ın ölümü hepimizi yasa boğan büyük bir kayıptı.

Esengül (24 Eylül 1954 - 18 Nisan 1979)

Esengül, 1970’li yıllarda çıkardığı plaklar ile satış rekorları kırmış ve tüm Türkiye tarfından sevilerek dinlenen bir sanatçı haline gelmişti. Sanatçının müzik kariyerinin başarılı olmasının yanı sıra özel hayatı o kadar da yolunda gitmiyordu. İş adamı Faruk Özfıratlı ile birlikte 19 Nisan tarihinde Bakırköy’de bir trafik kazası geçirdi ve bu kazada hayatını kaybetti. 

Kamuoyunda bu ölümün kaza değil cinayet olduğuna dair birçok iddia ortaya atıldı ancak cinayet masasının yaptığı araştırmalar sonucunda kazanın aşırı hız ve alkolden dolayı gerçekleştiği açıklandı. Sanatçı hayatını kaybettiğinde daha 24 yaşındaydı…

Kerim Tekin (18 Nisan 1975 - 27 haziran 1998)

Kerim Tekin, 27 Haziran 1998 tarihinde Afyon’un Sandıklı ilçesinde sevenleri ile buluştu. Aynı gün Tekin’in en yakın arkadaşının da düğün günüydü. Kerim Tekin, o gün düğüne yetişebilmek için konserden erken ayrıldı ve düğüne gitmek üzere arabası ile yola çıktı.

Bu yolculukta sanatçının yanında menajeri Halis Bütünley vardı. Sanatçı ve menajeri yolda ilerlerken beklenmeyen bir olay gerçekleşti. Seyir halinde olan süt tankeri ve kömür kamyonu çarpıştı ve kömür kamyonu Tekin’in arabasının üzerine çıktı. Bu kazada Kerim Tekin olay yerinde hayatını kaybetti. Geride ise şarkıları ve sevenleri kaldı.

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

Danla Bilic ile Yaşadığı Aşkla Gündeme Bomba Gibi Düşen Kubilay Aka'nın Karmaşık Aşk Defterini Aralıyoruz!
Aralarındaki Muhteşem Uyum ve Kıvılcımlarla Hepimizi Gerçekten Çift Olduklarına İkna Eden 26 Aktör ve Aktris
"Yok Artık Bundan da Korkulur mu?" Demeyin: Leonardo DiCaprio'dan Madonna'ya Ünlülerin Garip Takıntıları

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
30.09.2022

Bari Farah Zeynep yerine Bergen'in kendi fotoğrafını kullansaydınız.

30.09.2022

Allah gani gani rahmet eylesin de.. Barış Akarsu kadar abartılan başka bir ünlü yok Türkiye Cumhuriyeti tarihinde.

30.09.2022

Kalbin taş mı bağladı be abicim, adam gözümüzün önünde ünlü oldu, mütevaziliği ile adamlığı ile herkesi kendine hayran bırakmıştı, ondan özenip 2005'de kulağımı deldirmiştim, tam filminin sezon finali beklerken kaza haberi herkesi üzmüştü o zaman, mekanı cennet olsun onun gibisi gelmez birdaha.

30.09.2022

"Başlayan her şey biter"......Seneca "Hasta olduğun için değil yaşadığın için öleceksin".....Seneca

TÜM YORUMLARI OKU (13)